Διαφήμιση
Loading
Α
07
2011

ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (01 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κεσεδάκι 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κεσεδάκι 200 γρ. γιαούρτι πρόβειο ή αγελαδινό
50 γρ. τυρί ροκφόρ
αλάτι, πιπέρι
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ. σούπας ξύδι

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μέσα σ΄ένα μπολ αδειάζουμε τα κεσεδάκια των δύο γιαουρτιών ( χωρίς τη μεμβράνη που υπάρχει πάνω στο πρόβειο ή το αγελαδινό ).


Χοντροτρίβουμε το ροκφόρ και το προσθέτουμε κι αυτό.

 

Μετά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ξύδι και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά  μαζί στο μπολ.

 

Τοποθετούμε σε δοχείο με καπάκι και διατηρούμε τη σάλτσα γιαουρτιού στο ψυγείο.

Σερβίρουμε την επόμενη μέρα. Ταιριάζει υπέροχα με κολοκυθοκεφτέδες, ντολμαδάκια γιαλαντζί, κολοκυθάκια τηγανητά κ.ά.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν μας βρίσκεται μόνο στραγγιστό γιαούρτι, μπορούμε να προσθέσουμε 50 γρ. κρέμα γάλακτος (ή όση θέλουμε) για να δώσουμε στη σάλτσα μας τη ρευστότητα που πρέπει να έχει. Κανείς δεν θα καταλάβει τη διαφορά.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Ενημέρωση