Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Καλημέρα! Συννεφιασμένη σήμερα η πόλη μας.....
sofia: ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΤΗ ΝΙΚΗ, ΤΗΝ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΟΣΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ :P
sofia: Καλημέρα! Χρόνια Πολλά στον Αλέξανδρο και την Αλεξάνδρα που γιορτάζουν σήμερα. Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΜΥΡΙΣΕ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ! ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΒΡΟΧΗ, ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΨΥΧΡΑ.... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΡΟΣΙΣΕΙ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ :)
sofia: Καλή σας μέρα και Χρόνια Πολλά στο Φανούριο !
sofia: Καλημέρα!!! Ζέστη, ζέστη, ζέστη. Αυτός ο Αύγουστος μάς πέθανε..... Κεφτεδάκια με σάλτσα έχω ετοιμάσει για την οικογένεια. Συνοδεύουμε μετούρκικο πιλάφι, τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί. Καλή συνέχεια :)
sofia: Καλή εβδομάδα!
sofia: Καλημέρα!
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!
sofia: Καλώς σάς βρίσκω και πάλι! Μετά από μια μικρή ανάσα θάλασσας και ξεκούρασης, καιρός για δουλειά.... Καλό μεσημέρι σε όλους :)
sofia: Καλησπέρα! Θα λείψω από κοντά σας για μία εβδομάδα, οπότε θα στείλω από σήμερα τις ευχές μου σε όλους όσους γιορτάζουν αύριο. Καλό Δεκαπενταύγουστο σε όλο τον κόσμο. Να περάσετε όμορφα και να χαίρεστε τους εορτάζοντες αγαπημένους σας. Καλό απόγευμα :P
sofia: Καλημέρα! Πολύ ζεστή προβλέπεται η σημερινή μέρα... από τώρα το νιώθει κανείς! Προτιμήστε ελαφρά και δροσερά γεύματα, άφθονους χυμούς και σκιερά μέρη. καλή συνέχεια στα καθημερινά :)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο και χαρούμενες διακοπές σε όσους έχουν ήδη φτάσει στον προορισμό τους :P
sofia: Καλησπέρα, αν έχετε κάποιο πρόβλημα στην αναζήτηση των συνταγών, χρησιμοποιείστε μόνο ΚΕΦΑΛΑΙΑ ελληνικά γράμματα. Καλό σας βράδυ!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
Guest_9414: :|
sofia: Καλό μεσημέρι σε όλους!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
sofia: ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :P
sofia: Καλησπέρα! Αφόρητη η ζέστη και αν μάλιστα ασχολείσαι στην κουζίνα φτιάχνοντας γεμιστά.... καλοπερνάς!!!! Ελπίζω εσείς να περνάτε την ώρα σας πιο δροσερά κι ευχάριστα. Καλό βράδυ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ :)
admin: Καλή σας μέρα! Φασόλια πιάζ για σήμερα και κολοκυθάκια τηγανητά με τζατζίκι. Μια βόλτα στη Λαϊκή της γειτονιάς για φρέσκα ζαρζαβατικά και ψαράκια.... Κατάλληλη εποχή για να φτιάξουμε υπέροχες σπιτικές μαρμελάδες με ώριμα και ευωδιαστά καλοκαιρινά φρούτα σε πολύ καλές τιμές. Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο!
admin: Καλησπέρα!!! Και πάλι για μπουρίνι ετοιμάζεται, δεν θα χαρούμε ήλιο φέτος... Ελπίζω στα δικά σας μέρη να ισχύουν διαφορετικές καιρικές συνθήκες.
Guest_4233: :P
admin: Καλή σας μέρα!! Μελιτζάνες ιμάμ ετοίμασα για σήμερα. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και τυρί φέτα, εφόσον θέλουμε.... Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :)
sofia: Γεια σου! Πού βρίσκεσαι?
Guest_6616: Aloha
sofia: Καλημέρα! Απίστευτη η καταιγίδα που ξέσπασε τα χαράματα και ακόμη συνεχίζεται.... Μόνο καλοκαίρι δε θυμίζει!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :) (!)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΠΡΩΪΝΗ ΒΡΟΧΟΥΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ....
sofia: Γεια σου Γρηγόρη! Δεν πήγαμε ακόμη για μπάνιο?

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ο
05
2011

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (07 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 πακέτο (2 φύλλα) σφολιάτας
600 γρ.τυρί φέτα χοντροτριμμένο
3 αυγά + 1 ασπράδι αυγού
αλάτι
λίγο πιπέρι (προαιρετικό)
1/2 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι

λίγο σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικό)


Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ μπολ χτυπάμε ελαφρά τα τρία αυγά και προσθέτουμε το τυρί, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε για πολύ λίγο, για να μην βγάλει υγρασία το τυρί. Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά πηχτή.

Βουτυρώνουμε καλά τη λαμαρίνα του φούρνου και στρώνουμε μέσα το ένα φύλλο της σφολιάτας πατώντας το με τα χέρια για ν΄ανοίξει και να την καλύψει τελείως.

Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

Πάνω σε λαδόκολλα ανοίγουμε με τα χέρια το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας στο μέγεθος της λαμαρίνας. Το αναποδογυρίζουμε πάνω στη γέμιση (με τη λαδόκολλα στραμμένη σ΄εμάς). Αφαιρούμε το χαρτί και κλείνουμε τις άκρες, όσο μπορούμε, για να μη χυθεί η γέμιση στο ψήσιμο.

Αραιώνουμε το ασπράδι με ελάχιστο νερό και μ΄ένα πινέλο περνάμε όλη την επιφάνεια της πίτας. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε μόνο το πάνω μέρος σε τετράγωνα ή μπακλαβωτά κομμάτια. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση μέχρι να ροδίσει, 30-40 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και μετά την κόβουμε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
: Οι πίτες με σφολιάτα πρέπει να ξαναζεσταίνονται μόνο στο φούρνο της κουζίνας και όχι σ΄αυτόν των μικροκυμάτων. Στη δεύτερη περίπτωση το φύλλο θα πάψει να είναι τραγανό. Επίσης, στο ψυγείο τις συντηρούμε σε δοχείο χωρίς καπάκι για να μην κρατήσουν υγρασία. Αν θέλουμε, μπορούμε στη γέμιση να προσθέσουμε και λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο για να την κάνουμε πιο αλμυρή και ακόμη πιο γευστική. Το κάνω όταν θέλω να σερβίρω την τυρόπιτα σαν μπυρομεζέ.


Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση