Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Να ΄σαι καλά Afroditi !!!! Φιλάκια πολλά στις αγάπες μου και να μου τα προσέχεις!
ΑΦΡΟΔΙΤΗ: ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ...ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ "ΜΙΖΕΡΑ"ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΓΑΝ!!!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
sofia: ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΜΠΕΙ Η ΑΝΟΙΞΗ!! ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΡΥΟ...
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ :P
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και Χρόνια Πολλά στο Θοδωρή και τη Δώρα :)
sofia: Καλημέρα σας! Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα. Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ :)
sofia: Καλημέρα!!!!
sofia: ΚΑΛΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ!!!
admin: Καλησπέρα σας! Μην ξεχάσετε: απόψε ετοιμάζουμε το προζύμι για τις φετινές σπιτικές λαγάνες μας. Καλά κούλουμα σε όλους :)
admin: τί θέλει να πει ο ποιητής????
Guest_3495: :O :O :O :O :O :O :S :S O.O O.O O.O :O :S :S (?) (!) :-* :_( 8) :) :( :P :D :| :O :( :)
Guest_3495: chat?!
Guest_3495: ???
admin: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!
sofia: Καλή σας μέρα! Να περάσετε ένα υπέροχο, ξέγνοιαστο και χαρούμενο τριήμερο :P
admin: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΑΚΑΔΑ..... :(
admin: καληνύχτα :)
sofia: Χ Ι Ο Ν Ι Ζ Ε Ι (!)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! ΓΙΑ ΧΙΟΝΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΑΛΙ! ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ :P
admin: ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ :P
admin: Σ΄ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου!!! Κι εσύ να προσέχεις τα κουκλιά σου...ΟΛΑ!!!!!!!!!!
Afroditi: Χρόνια πολλά να χαίρεσαι την κόρη σου!!!!! :-*
admin: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ!!! ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ 18! ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ!!!
sofia: Καλή σας μέρα!!!
admin: ΚΑΛΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ :P
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ :) (!)
admin: Καλησπέρα! Πάρα πολύ κρύο απόψε στην πόλη μου.... Στα δικά σας μέρη τί γίνεται??
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ! ΜΕ ΧΙΟΝΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!
sofia: χαρούμενη Κυριακή σε όλους!
sofia: ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ! ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ :P
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!!!
admin: Καλημέρα σας!!!!!
sofia: ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους σας!!!!!!! :P

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Α
06
2011

ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (29 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό χοιρινή σπάλα ( ξεκοκαλιασμένη ) ή 1 κιλό χοιρινό ψαχνό ολόκληρο
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο καλής ποιότητας
1 ποτήρι κρ. κρασί ημίγλυκο
3 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
2 κύβους βοδινού
2 φλ. τσαγιού καυτό νερό


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού πλύνουμε καλά το κρέας, αν θέλουμε το δένουμε με σπάγγο για να του δώσουμε πιο κυλινδρικό σχήμα που θα διατηρηθεί μετά το μαγείρεμα.


Σε πλατιά  και κατάλληλου μεγέθους κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Τότε ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε το κρέας . Το κοκκινίζουμε ομοιόμορφα απ΄όλες τις πλευρές.

 

 


 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας.

 

Αφήνουμε για 3 λεπτά και μετά ρίχνουμε 1 φλ. καυτό νερό, το πιπέρι και τους κύβους.

 

 

 

Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει σε πολύ σιγανή φωτιά για 3 ώρες περίπου. Πρέπει να ελέγχουμε κάθε μισή ώρα το νερό του φαγητού. Γι αυτό το λόγο βάζουμε ένα πιρούνι όρθιο στον πάτο της κατσαρόλας. Πρέπει να καλύπτονται τα δόντια του πιρουνιού από το ζωμό που υπάρχει. Όποτε λιγοστεύει, προσθέτουμε λίγο νερό. Λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε και το αλάτι. Μόνο τότε. Αν το βάλουμε νωρίτερα μπορεί να σκληρύνει το κρέας.


Το φαγητό αυτό φτιάχνεται από την προηγούμενη, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ολόκληρη νύχτα.

 

Έτσι την άλλη  μέρα μπορούμε  να βγάλουμε το κρέας στον πάγκο εργασίας, ν΄αφαιρέσουμε το σπάγγο - αν υπάρχει - και να το κόψουμε εύκολα με πολύ κοφτερό μαχαίρι σε φέτες πάχους 1 εκ.

 

Ξαναβάζουμε τις φέτες  του κρέατος στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά.

 

 

 

Καθώς το ζεσταίνουμε ρίχνουμε κουταλιές από το ζωμό πάνω στο κρέας.

 

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο μια φέτα κρέας και συμπληρώνουμε με ζωμό από την κατσαρόλα ( άλλωστε αυτός είναι που έχει όλη τη νοστιμιά ).


Συνοδεύουμε με μουστάρδα και πατάτες τηγανητές. Ένα δροσερό κόκκινο κρασί της επιλογής μας ή μια παγωμένη μπύρα είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα!

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το ψητό κατσαρόλας αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για επίσημο τραπέζι με πολλούς καλεσμένους, γιατί μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη ημέρα χωρίς την πίεση χρόνου της μέρας που θα σερβίρουμε. Πρόκειται για ένα πιάτο που μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίπτωση.

 

Είναι απαραίτητο να ετοιμαστεί από την προηγούμενη για να μπορεί να κοπεί εύκολα σε φέτες.

 

 


 



Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση