Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Καλημέρα σε όλους από την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη :P
sofia: Καλημέρα! Τέλος οι αργίες, καιρός να μπούμε και πάλι στα καθημερινά σιγά-σιγά.... Καλή δύναμη :)
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ! ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ :P
sofia: Βροχή, βροχή ασταμάτητη και δυνατός αέρας απόψε στην πόλη μας, Καλό βράδυ σε όλους!
sofia: Καλημέρα!!!!!!!
sofia: Καληνύχτα φίλοι μου. Ας έχουμε αύριο μια καλύτερη μέρα. Από κάθε άποψη.... (!)
sofia: Σνίτσελ χοιρινά στο τηγάνι έχουμε σήμερα. Συνοδεύουμε με πιπεριές φλωρίνης γεμιστές με τυρί και μπέικον, πατάτες τηγανητές και ρωσική. Καλό σας μεσημέρι :)
sofia: Καλημέρα από την καταβρεγμένη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δυνατή βροχή είχαμε πριν από μισή ώρα.... Βρέθηκα στο δρόμο εκείνη τη στιγμή κι έτσι αυτή τη στιγμή είμαι ... παπί!!!!! Καλή συνέχεια (!)
Guest_3801: :P καλημέρα σε όλους
Guest_3801: καλημέρα
sofia: Σας ευχαριστώ πολύ!!! Καλό μεσημέρι :)
Guest_3604: Συγχαρητήρια για την σελίδα. Καλά μαγειρέματα!
sofia: Καλημέρα σε όλους και όλες σας! Καλά μαγειρέματα, να έχετε μια όμορφη μέρα :P
sofia: Σου γράφω και σου στέλνω ΤΩΡΑ, γιατί αλλιώς....
sofia: Α, εσύ είσαι ψυχή μου? Χαθήκαμε! Φιλιά στα πιτσιρίκια!!!!
Afroditi: guest 5832
sofia: Καλημέρα κι από μένα! Μελιτζανοκεφτέδες φούρνου με σαλάτα του σεφ και τούρκικο πιλάφι έχει το δικό μας τραπέζι. Καλή μας όρεξη λοιπόν!!!
Guest_5832: καλημερα κουκλιτσα μου!!!!κοτοπουλο με χυλοπιτες σημερα.να εχεις μια ομορφη μερα.φιλια
sofia: Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα (!)
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ :)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο :-*
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ... ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Κ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ (!)
sofia: Καλή σας μέρα φίλες και φίλοι μου! Γαύρος τηγανητός γθα υπάρχει σήμερα στο μεσημεριανό τραπέζι μας παρέα με φρέσκια πράσινη σαλάτα και φυσικά λίγο ουζάκι. Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
sofia: Καλημέρα! Ζεστή μέρα η σημερινή με αρκετή υγρασία. Για μεσημεριανό έφτιαξα φακές σούπα. Τις συνοδεύουμε με σαλάτα καρότο, ταραμά,ελιές, πιπεράκια τουρσί και λίγες αντζούγιες. Για γλυκάκι έχουμε χαλβά σιμιγδαλένιο. Καλή συνέχεια!
admin: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
admin: καλημέρα!
admin: Καλημέρα! Σήμερα προμηθεύτηκα από τη Λαϊκή της γειτονιάς τις φετινές πράσινες ελιές για να τις φτιάξω σε άλμη. Είναι καλή η τιμή τους (2€ το κιλό οι μςγάλες, 1,20€ οι μικρότερες) και το μέγεθός τους. Προσέχουμε μόνο να μην έχουν καθόλου στίγματα ή χτυπήματα. Καλή συνέχεια :P
sofia: Καλή σας μέρα!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
admin: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
admin: Καλό βράδυ σε όλους από τη βροχερή Θεσσαλονίκη :(
admin: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Α
06
2011

ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (29 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό χοιρινή σπάλα ( ξεκοκαλιασμένη ) ή 1 κιλό χοιρινό ψαχνό ολόκληρο
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο καλής ποιότητας
1 ποτήρι κρ. κρασί ημίγλυκο
3 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
2 κύβους βοδινού
2 φλ. τσαγιού καυτό νερό


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού πλύνουμε καλά το κρέας, αν θέλουμε το δένουμε με σπάγγο για να του δώσουμε πιο κυλινδρικό σχήμα που θα διατηρηθεί μετά το μαγείρεμα.


Σε πλατιά  και κατάλληλου μεγέθους κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Τότε ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε το κρέας . Το κοκκινίζουμε ομοιόμορφα απ΄όλες τις πλευρές.

 

 


 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας.

 

Αφήνουμε για 3 λεπτά και μετά ρίχνουμε 1 φλ. καυτό νερό, το πιπέρι και τους κύβους.

 

 

 

Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει σε πολύ σιγανή φωτιά για 3 ώρες περίπου. Πρέπει να ελέγχουμε κάθε μισή ώρα το νερό του φαγητού. Γι αυτό το λόγο βάζουμε ένα πιρούνι όρθιο στον πάτο της κατσαρόλας. Πρέπει να καλύπτονται τα δόντια του πιρουνιού από το ζωμό που υπάρχει. Όποτε λιγοστεύει, προσθέτουμε λίγο νερό. Λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε και το αλάτι. Μόνο τότε. Αν το βάλουμε νωρίτερα μπορεί να σκληρύνει το κρέας.


Το φαγητό αυτό φτιάχνεται από την προηγούμενη, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ολόκληρη νύχτα.

 

Έτσι την άλλη  μέρα μπορούμε  να βγάλουμε το κρέας στον πάγκο εργασίας, ν΄αφαιρέσουμε το σπάγγο - αν υπάρχει - και να το κόψουμε εύκολα με πολύ κοφτερό μαχαίρι σε φέτες πάχους 1 εκ.

 

Ξαναβάζουμε τις φέτες  του κρέατος στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά.

 

 

 

Καθώς το ζεσταίνουμε ρίχνουμε κουταλιές από το ζωμό πάνω στο κρέας.

 

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο μια φέτα κρέας και συμπληρώνουμε με ζωμό από την κατσαρόλα ( άλλωστε αυτός είναι που έχει όλη τη νοστιμιά ).


Συνοδεύουμε με μουστάρδα και πατάτες τηγανητές. Ένα δροσερό κόκκινο κρασί της επιλογής μας ή μια παγωμένη μπύρα είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα!

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το ψητό κατσαρόλας αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για επίσημο τραπέζι με πολλούς καλεσμένους, γιατί μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη ημέρα χωρίς την πίεση χρόνου της μέρας που θα σερβίρουμε. Πρόκειται για ένα πιάτο που μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίπτωση.

 

Είναι απαραίτητο να ετοιμαστεί από την προηγούμενη για να μπορεί να κοπεί εύκολα σε φέτες.

 

 


 



Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση