Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Καλή σας μέρα και Χρόνια Πολλά στις Κατερίνες :) (!)
sofia: Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
sofia: Καλημέρα σας!!!!!!!! Χαρούμενη Κυριακή :P (!)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ :)
sofia: Καλημέρα σας!!!
sofia: Μια συνταγή για καλημέρα: πρέπει να έχεις 2 χαμόγελα, 3 αγκαλιές, 3 κουταλιές χιούμορ και μισό κιλό καλή διάθεση. Όλα αυτά τ΄ανακατεύεις με μπόλικη αγάπη και καλούς φίλους. Πλάθεις και πασπαλίζεις με αστειάκια κι ανέκδοτα! Καλά να περνάτε!!!!!!
sofia: Με βροχή ξυπνά σήμερα η Θεσσαλονίκη. Καλή σας μέρα όπου κι αν βρίσκεστε!
sofia: Καλημέρα σας!! Σήμερα έχει γενέθλια η μικρή μου κόρη, η Αθηνά μου, γι΄αυτό και της εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είναι καλότυχη και ευτυχισμένη. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΕΜΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ!
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ :P
sofia: Καλημέρα σε όλους!
sofia: Καλή σας μέρα, να έχετε μια υπέροχη Πέμπτη!!!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ :P
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: Χαρούμενη Κυριακή σε όλους :)
sofia: Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα!
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ (!)
sofia: Καλή σας μέρα, άντε και τελειώνει σιγά-σιγά η εβδομάδα :)
sofia: Καλημέρα, βροχούλες έχουμε σήμερα...
sofia: Σας στέλνω την πιο γλυκιά καλημέρα μου!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ :P
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (!)
Guest_2514: apo thesslaoniki
Guest_2514: kalo mhna me ena omorfo mousaka...
sofia: Χαρούμενη Κυριακή σε όλους και όλες σας :)
sofia: ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ (!) (!) (!)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ :P
sofia: Καλησπέρα, ετοιμάζω κολοκυθόπιτα στριφτή. Εσείς με τί καταγίνεστε?
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ (!)
sofia: Καλημέρα σε όλους από την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη :P
sofia: Καλημέρα! Τέλος οι αργίες, καιρός να μπούμε και πάλι στα καθημερινά σιγά-σιγά.... Καλή δύναμη :)
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Α
06
2011

ΨΗΤΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (29 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό χοιρινή σπάλα ( ξεκοκαλιασμένη ) ή 1 κιλό χοιρινό ψαχνό ολόκληρο
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο καλής ποιότητας
1 ποτήρι κρ. κρασί ημίγλυκο
3 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
2 κύβους βοδινού
2 φλ. τσαγιού καυτό νερό


 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού πλύνουμε καλά το κρέας, αν θέλουμε το δένουμε με σπάγγο για να του δώσουμε πιο κυλινδρικό σχήμα που θα διατηρηθεί μετά το μαγείρεμα.


Σε πλατιά  και κατάλληλου μεγέθους κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Τότε ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε το κρέας . Το κοκκινίζουμε ομοιόμορφα απ΄όλες τις πλευρές.

 

 


 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας.

 

Αφήνουμε για 3 λεπτά και μετά ρίχνουμε 1 φλ. καυτό νερό, το πιπέρι και τους κύβους.

 

 

 

Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει σε πολύ σιγανή φωτιά για 3 ώρες περίπου. Πρέπει να ελέγχουμε κάθε μισή ώρα το νερό του φαγητού. Γι αυτό το λόγο βάζουμε ένα πιρούνι όρθιο στον πάτο της κατσαρόλας. Πρέπει να καλύπτονται τα δόντια του πιρουνιού από το ζωμό που υπάρχει. Όποτε λιγοστεύει, προσθέτουμε λίγο νερό. Λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε και το αλάτι. Μόνο τότε. Αν το βάλουμε νωρίτερα μπορεί να σκληρύνει το κρέας.


Το φαγητό αυτό φτιάχνεται από την προηγούμενη, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ολόκληρη νύχτα.

 

Έτσι την άλλη  μέρα μπορούμε  να βγάλουμε το κρέας στον πάγκο εργασίας, ν΄αφαιρέσουμε το σπάγγο - αν υπάρχει - και να το κόψουμε εύκολα με πολύ κοφτερό μαχαίρι σε φέτες πάχους 1 εκ.

 

Ξαναβάζουμε τις φέτες  του κρέατος στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά.

 

 

 

Καθώς το ζεσταίνουμε ρίχνουμε κουταλιές από το ζωμό πάνω στο κρέας.

 

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο μια φέτα κρέας και συμπληρώνουμε με ζωμό από την κατσαρόλα ( άλλωστε αυτός είναι που έχει όλη τη νοστιμιά ).


Συνοδεύουμε με μουστάρδα και πατάτες τηγανητές. Ένα δροσερό κόκκινο κρασί της επιλογής μας ή μια παγωμένη μπύρα είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα!

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το ψητό κατσαρόλας αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για επίσημο τραπέζι με πολλούς καλεσμένους, γιατί μπορεί να ετοιμαστεί από την προηγούμενη ημέρα χωρίς την πίεση χρόνου της μέρας που θα σερβίρουμε. Πρόκειται για ένα πιάτο που μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίπτωση.

 

Είναι απαραίτητο να ετοιμαστεί από την προηγούμενη για να μπορεί να κοπεί εύκολα σε φέτες.

 

 


 



Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση