Διαφήμιση
Ενημέρωση
Loading
Ο
11
2011

ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΒΡΑΣΤΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Ιούνιος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 γλώσσα μοσχαρίσια 1-11/2 κιλό
πιπέρι
1 κύβος βοδινού

αλάτι και μουστάρδα για το σερβίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τη γλώσσα και την αφήνουμε να σταθεί για μια ώρα μέσα σε καθαρό νερό. Καλά είναι να το αλλάξουμε 1-2 φορές κατά τη διάρκεια της ώρας αυτής. Έτσι θα είμαστε σίγουροι πως θα καθαρίσει τελείως από το αίμα.

 

 

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό με λίγο πιπέρι και 1 κύβο βοδινού. Τη βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά ο κύβος.

Ξεπλένουμε καλά τη γλώσσα και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

 

 

Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά όσο γίνεται και σιγοβράζουμε τουλάχιστον για δυόμισυ έως τρεις ώρες. Πρέπει να μαλακώσει τελείως.

 

 

 

Αφήνουμε τη γλώσσα να κρυώσει για λίγο μέσα σε τρυπητό ή πιατέλα και μετά αφαιρούμε τα μικρά κόκαλα (αν υπάρχουν) από τη βάση της και όλη την εξωτερική πέτσα της  με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.

 

 

 

Αφού κρυώσει εντελώς, θα την καλύψουμε με διάφανη μεμβράνη και θα τη βάλουμε στο ψυγείο ολόκληρη.

 

Όταν θελήσουμε να σερβίρουμε, θα κόψουμε με κοφτερό μαχαίρι λεπτές φέτες πάχους μισού εκατοστού, θα τις αραδιάσουμε όμορφα σε μακρόστενη ή στρόγγυλη πιατέλα σερβιρίσματος, θ΄αλατίσουμε και στην άκρη θα τοποθετήσουμε λίγη μουστάρδα. Την υπόλοιπη γλώσσα θα την φυλάξουμε και πάλι στο ψυγείο καλυμμένη.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Στη βραστή γλώσσα ταιριάζει πολύ το αλάτι και η μουστάρδα, γι΄αυτό φροντίζουμε να υπάρχουν και τα δυο στο τραπέζι, σίγουρα θα χρειαστούν! Καταπληκτικός μεζές για μπύρα και ούζο!

 

 




Αξιολόγηση Χρήστη: / 10
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση