Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Σας ευχαριστώ πολύ!!! Καλό μεσημέρι :)
Guest_3604: Συγχαρητήρια για την σελίδα. Καλά μαγειρέματα!
sofia: Καλημέρα σε όλους και όλες σας! Καλά μαγειρέματα, να έχετε μια όμορφη μέρα :P
sofia: Σου γράφω και σου στέλνω ΤΩΡΑ, γιατί αλλιώς....
sofia: Α, εσύ είσαι ψυχή μου? Χαθήκαμε! Φιλιά στα πιτσιρίκια!!!!
Afroditi: guest 5832
sofia: Καλημέρα κι από μένα! Μελιτζανοκεφτέδες φούρνου με σαλάτα του σεφ και τούρκικο πιλάφι έχει το δικό μας τραπέζι. Καλή μας όρεξη λοιπόν!!!
Guest_5832: καλημερα κουκλιτσα μου!!!!κοτοπουλο με χυλοπιτες σημερα.να εχεις μια ομορφη μερα.φιλια
sofia: Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα (!)
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ :)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο :-*
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ... ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Κ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ (!)
sofia: Καλή σας μέρα φίλες και φίλοι μου! Γαύρος τηγανητός γθα υπάρχει σήμερα στο μεσημεριανό τραπέζι μας παρέα με φρέσκια πράσινη σαλάτα και φυσικά λίγο ουζάκι. Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
sofia: Καλημέρα! Ζεστή μέρα η σημερινή με αρκετή υγρασία. Για μεσημεριανό έφτιαξα φακές σούπα. Τις συνοδεύουμε με σαλάτα καρότο, ταραμά,ελιές, πιπεράκια τουρσί και λίγες αντζούγιες. Για γλυκάκι έχουμε χαλβά σιμιγδαλένιο. Καλή συνέχεια!
admin: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
admin: καλημέρα!
admin: Καλημέρα! Σήμερα προμηθεύτηκα από τη Λαϊκή της γειτονιάς τις φετινές πράσινες ελιές για να τις φτιάξω σε άλμη. Είναι καλή η τιμή τους (2€ το κιλό οι μςγάλες, 1,20€ οι μικρότερες) και το μέγεθός τους. Προσέχουμε μόνο να μην έχουν καθόλου στίγματα ή χτυπήματα. Καλή συνέχεια :P
sofia: Καλή σας μέρα!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
admin: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
admin: Καλό βράδυ σε όλους από τη βροχερή Θεσσαλονίκη :(
admin: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!
sofia: :P (!)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ (!)
sofia: Καλημέρα!!!! Υπέροχος ο καιρός αυτές τις μέρες. Ας τον απολαύσουμε όσο μπορούμε. Βέβαια για μας τις νοικοκυρές υπάρχουν και οι ...... δύσκολες προετοιμασίες για τον ερχομό του χειμώνα: ντουλάπες, χαλιά, κτλ. Δεν πειράζει όμως, έχουν κι αυτές τη γλύκα τους. Καλή συνέχεια :)
sofia: Γεια σου!!!!!
Guest_1336: Εεεε
Guest_1336: Γεια
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :P
sofia: Καλό Σαββατόβραδο! Τί καλό ετοιμάζετε για την οικογένεια? Μεζεδάκια για μπυρίτσα μήπως σαν κι εμένα? Να περάσετε πολύ πολύ όμορφα :)
sofia: Με βροχή άρχισε η σημερινή μέρα στη Θεσσαλονίκη. Καταθλιπτική και άκρως φθινοπωρινή ατμόσφαιρα.... Να έχετε μια υπέροχη μέρα όπου κι αν βρίσκεστε :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ (!)
sofia: Καλή σας μέρα :)
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ο
11
2011

ΓΛΩΣΣΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΒΡΑΣΤΗ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Ιούνιος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 γλώσσα μοσχαρίσια 1-11/2 κιλό
πιπέρι
1 κύβος βοδινού

αλάτι και μουστάρδα για το σερβίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τη γλώσσα και την αφήνουμε να σταθεί για μια ώρα μέσα σε καθαρό νερό. Καλά είναι να το αλλάξουμε 1-2 φορές κατά τη διάρκεια της ώρας αυτής. Έτσι θα είμαστε σίγουροι πως θα καθαρίσει τελείως από το αίμα.

 

 

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό με λίγο πιπέρι και 1 κύβο βοδινού. Τη βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε για να διαλυθεί καλά ο κύβος.

Ξεπλένουμε καλά τη γλώσσα και την προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

 

 

Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά όσο γίνεται και σιγοβράζουμε τουλάχιστον για δυόμισυ έως τρεις ώρες. Πρέπει να μαλακώσει τελείως.

 

 

 

Αφήνουμε τη γλώσσα να κρυώσει για λίγο μέσα σε τρυπητό ή πιατέλα και μετά αφαιρούμε τα μικρά κόκαλα (αν υπάρχουν) από τη βάση της και όλη την εξωτερική πέτσα της  με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.

 

 

 

Αφού κρυώσει εντελώς, θα την καλύψουμε με διάφανη μεμβράνη και θα τη βάλουμε στο ψυγείο ολόκληρη.

 

Όταν θελήσουμε να σερβίρουμε, θα κόψουμε με κοφτερό μαχαίρι λεπτές φέτες πάχους μισού εκατοστού, θα τις αραδιάσουμε όμορφα σε μακρόστενη ή στρόγγυλη πιατέλα σερβιρίσματος, θ΄αλατίσουμε και στην άκρη θα τοποθετήσουμε λίγη μουστάρδα. Την υπόλοιπη γλώσσα θα την φυλάξουμε και πάλι στο ψυγείο καλυμμένη.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Στη βραστή γλώσσα ταιριάζει πολύ το αλάτι και η μουστάρδα, γι΄αυτό φροντίζουμε να υπάρχουν και τα δυο στο τραπέζι, σίγουρα θα χρειαστούν! Καταπληκτικός μεζές για μπύρα και ούζο!

 

 




Αξιολόγηση Χρήστη: / 9
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση