Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Καλή σας μέρα!!!
sofia: ......εννοείται πως μπορούμε!!!!
ΑΦΡΟΔΙΤΗ: ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΣΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΓΑΝΙΣΟΥΜΕ;
sofia: Καλημέρα από τη βροχερή και κρύα πάλι Θεσσαλονίκη :(
sofia: Να ΄σαι καλά Afroditi !!!! Φιλάκια πολλά στις αγάπες μου και να μου τα προσέχεις!
ΑΦΡΟΔΙΤΗ: ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ...ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ "ΜΙΖΕΡΑ"ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΓΑΝ!!!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
sofia: ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΜΠΕΙ Η ΑΝΟΙΞΗ!! ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΡΥΟ...
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ :P
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και Χρόνια Πολλά στο Θοδωρή και τη Δώρα :)
sofia: Καλημέρα σας! Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα. Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ :)
sofia: Καλημέρα!!!!
sofia: ΚΑΛΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ!!!
admin: Καλησπέρα σας! Μην ξεχάσετε: απόψε ετοιμάζουμε το προζύμι για τις φετινές σπιτικές λαγάνες μας. Καλά κούλουμα σε όλους :)
admin: τί θέλει να πει ο ποιητής????
Guest_3495: :O :O :O :O :O :O :S :S O.O O.O O.O :O :S :S (?) (!) :-* :_( 8) :) :( :P :D :| :O :( :)
Guest_3495: chat?!
Guest_3495: ???
admin: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!
sofia: Καλή σας μέρα! Να περάσετε ένα υπέροχο, ξέγνοιαστο και χαρούμενο τριήμερο :P
admin: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΑΚΑΔΑ..... :(
admin: καληνύχτα :)
sofia: Χ Ι Ο Ν Ι Ζ Ε Ι (!)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! ΓΙΑ ΧΙΟΝΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΑΛΙ! ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ :P
admin: ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ :P
admin: Σ΄ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου!!! Κι εσύ να προσέχεις τα κουκλιά σου...ΟΛΑ!!!!!!!!!!
Afroditi: Χρόνια πολλά να χαίρεσαι την κόρη σου!!!!! :-*
admin: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ!!! ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ 18! ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ!!!
sofia: Καλή σας μέρα!!!
admin: ΚΑΛΗ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ :P
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ :) (!)
admin: Καλησπέρα! Πάρα πολύ κρύο απόψε στην πόλη μου.... Στα δικά σας μέρη τί γίνεται??
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ! ΜΕ ΧΙΟΝΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!
sofia: χαρούμενη Κυριακή σε όλους!
sofia: ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ! ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΑΣ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ :P

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Σ
06
2011

ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Δεκέμβριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
3 φλ. τσαγιού ζεστός ζωμός κότας
1/2 φλ. τσαγιού φιδές θρυμματισμένος στο χέρι
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1-2 δαφνόφυλλα
αλάτι
πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Είναι πολύ πιο νόστιμος ο ζωμός όταν τον έχουμε πάρει από κοτόπουλο που έβρασε για 1 ώρα μαζί με: αλάτι-πιπέρι-φύλλα δάφνης.

Μπορούμε όμως να τον αντικαταστήσουμε διαλύοντας 2 κύβους κότας μέσα σε βραστό νερό και προσθέτοντας 2 δαφνόφυλλα στο πιλάφι καθώς βράζει.

Σε μικρή κατσαρόλα ή κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι και το φιδέ ψιλοκομμένο και τοποθετούμε σε αρκετά δυνατή φωτιά.

 

 

 

Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο φιδές.


Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει και πλύνει το ρύζι με πολλά νερά.


Προσθέτουμε το ρύζι στον φιδέ και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Με ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε ζωηρά για λίγο για να τηγανιστεί το ρύζι.

 

 

 

Έτσι θα γίνει πιο σπυρωτό το πιλάφι μας. Προσέχουμε γιατί κολλάει εύκολα στον πάτο της κατσαρόλας.


Ρίχνουμε το 1/3 από το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.

 

 

 

Κάθε τόσο ελέγχουμε, προσθέτουμε και λίγο από το ζωμό, γιατί απορροφιέται γρήγορα από το ρύζι, ανακατεύουμε ελαφρά. Φροντίζουμε να περισσέψει λίγος ζωμός (1 φλ. του καφέ) γιατί θα τον χρειαστούμε αργότερα.


Μετά το διάστημα των 20 λεπτών, σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι, προσθέτουμε και τον τελευταίο ζωμό που κρατήσαμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια υγρή πετσέτα και από πάνω τοποθετούμε το καπάκι της.

 

 

 

Πρέπει το ατζέμ πιλάφι να σταθεί έτσι για 1 ώρα τουλάχιστον. Η πετσέτα χρησιμεύει στο να διατηρήσει τη σωστή υγρασία του.

Σερβίρεται ζεστό και ταιριάζει πολύ με  κοτόπουλο τηγανητό, σουτζουκάκια, πατάτες τηγανητές ή λουκάνικα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Γνωρίζω πως η δυσκολία στο πιλάφι γενικά είναι το σωστό βράσιμο ώστε και να μη λασπώσει και να μη μείνει άβραστο. Ο μόνος τρόπος για να μάθουμε να φτιάχνουμε πετυχημένο πιλάφι είναι η προσοχή στο βράσιμο, η σωστή δοσολογία και φυσικά η εμπειρία που αποκτάται με τον καιρό.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση