Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α :P
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ... ΣΥΝΕΤΗ ΨΗΦΟ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΑΕΡΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥΝΤΗ ΜΕΡΑ.... ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!
sofia: Καλημέρα! Καλή εβδομάδα!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ :P
admin: Χρόνια Πολλά Αντώνη κι Αντωνία!!!!!!
admin: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :)
sofia: Καλημέρα σας!!! Πολύ κρύο και σήμερα.... :(
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: Καλημέρα! Χαρούμενη Κυριακή σε όλους γεμάτη λιχουδιές :)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!
sofia: Καλημέρα!!!! Μιλάμε για πραγματική ΠΑΓΩΝΙΑ σήμερα... Καλή συνέχεια κι ας ευχηθούμε να ανέβει πάνω από το μηδέν το θερμόμετρο :)
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ :P
sofia: Χρόνια Πολλα στον Φώτη κια τη Φωτεινή!!! Τ΄αγιασμένα νερά να βοηθήσουν όλο τον κόσμο :)
sofia: Καλή εβδομάδα!!!!
sofia: Καλή Κυριακή και με υπέροχες λιχουδιές να είναι γεμάτο το τραπέζι σας!!!!
sofia: Καλημέρα σας!!!!!!
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!
sofia: Καλημέρα από την παγωμένη Θεσσαλονίκη! Σήμερα φτιάχνουμε τις βασιλόπιτες! Καλή ευκολία σε όλες και όλους :)
sofia: Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι μου. Δεν μπορώ να σας περιγράψω το πόσο κρύο έχει απόψε... Σίγουρα έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που θυμάμαι τέτοιες χαμηλές θερμοκρασίες. Πάρτε τα μέτρα σας και περιορίστε τις μετακινήσεις σας. Καλό ξημέρωμα σε όλους!!!
sofia: Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Πολύ άσχημος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με τσουχτερό κρύο, αέρα και βροχή. Με το καλό και με ασφάλεια να υποδεχτούμε τον καινούριο χρόνο :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ :) ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :P
admin: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!! :P
admin: ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!!!!
sofia: ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ :P (!)
sofia: Σ΄ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου. Καλές γιορτές σε όλους σας!!!!
athena: ΓΕΙΑ!!!! ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ!!!! :) ;)
sofia: Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Να έχετε καλές γιορτές :P
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο :P
sofia: Καλή σας μέρα!!!
sofia: Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α (!)
sofia: καλό ξημέρωμα :)
sofia: Καλημέρα, καλή μας εβδομάδα και Χρόνια Πολλά στον Λευτέρη και την Ελευθερία!!!!

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Σ
06
2011

ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Δεκέμβριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
3 φλ. τσαγιού ζεστός ζωμός κότας
1/2 φλ. τσαγιού φιδές θρυμματισμένος στο χέρι
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1-2 δαφνόφυλλα
αλάτι
πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Είναι πολύ πιο νόστιμος ο ζωμός όταν τον έχουμε πάρει από κοτόπουλο που έβρασε για 1 ώρα μαζί με: αλάτι-πιπέρι-φύλλα δάφνης.

Μπορούμε όμως να τον αντικαταστήσουμε διαλύοντας 2 κύβους κότας μέσα σε βραστό νερό και προσθέτοντας 2 δαφνόφυλλα στο πιλάφι καθώς βράζει.

Σε μικρή κατσαρόλα ή κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι και το φιδέ ψιλοκομμένο και τοποθετούμε σε αρκετά δυνατή φωτιά.

 

 

 

Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο φιδές.


Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει και πλύνει το ρύζι με πολλά νερά.


Προσθέτουμε το ρύζι στον φιδέ και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Με ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε ζωηρά για λίγο για να τηγανιστεί το ρύζι.

 

 

 

Έτσι θα γίνει πιο σπυρωτό το πιλάφι μας. Προσέχουμε γιατί κολλάει εύκολα στον πάτο της κατσαρόλας.


Ρίχνουμε το 1/3 από το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.

 

 

 

Κάθε τόσο ελέγχουμε, προσθέτουμε και λίγο από το ζωμό, γιατί απορροφιέται γρήγορα από το ρύζι, ανακατεύουμε ελαφρά. Φροντίζουμε να περισσέψει λίγος ζωμός (1 φλ. του καφέ) γιατί θα τον χρειαστούμε αργότερα.


Μετά το διάστημα των 20 λεπτών, σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι, προσθέτουμε και τον τελευταίο ζωμό που κρατήσαμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια υγρή πετσέτα και από πάνω τοποθετούμε το καπάκι της.

 

 

 

Πρέπει το ατζέμ πιλάφι να σταθεί έτσι για 1 ώρα τουλάχιστον. Η πετσέτα χρησιμεύει στο να διατηρήσει τη σωστή υγρασία του.

Σερβίρεται ζεστό και ταιριάζει πολύ με  κοτόπουλο τηγανητό, σουτζουκάκια, πατάτες τηγανητές ή λουκάνικα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Γνωρίζω πως η δυσκολία στο πιλάφι γενικά είναι το σωστό βράσιμο ώστε και να μη λασπώσει και να μη μείνει άβραστο. Ο μόνος τρόπος για να μάθουμε να φτιάχνουμε πετυχημένο πιλάφι είναι η προσοχή στο βράσιμο, η σωστή δοσολογία και φυσικά η εμπειρία που αποκτάται με τον καιρό.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση