Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Καλημέρα!!!!!!!
sofia: Καληνύχτα φίλοι μου. Ας έχουμε αύριο μια καλύτερη μέρα. Από κάθε άποψη.... (!)
sofia: Σνίτσελ χοιρινά στο τηγάνι έχουμε σήμερα. Συνοδεύουμε με πιπεριές φλωρίνης γεμιστές με τυρί και μπέικον, πατάτες τηγανητές και ρωσική. Καλό σας μεσημέρι :)
sofia: Καλημέρα από την καταβρεγμένη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δυνατή βροχή είχαμε πριν από μισή ώρα.... Βρέθηκα στο δρόμο εκείνη τη στιγμή κι έτσι αυτή τη στιγμή είμαι ... παπί!!!!! Καλή συνέχεια (!)
Guest_3801: :P καλημέρα σε όλους
Guest_3801: καλημέρα
sofia: Σας ευχαριστώ πολύ!!! Καλό μεσημέρι :)
Guest_3604: Συγχαρητήρια για την σελίδα. Καλά μαγειρέματα!
sofia: Καλημέρα σε όλους και όλες σας! Καλά μαγειρέματα, να έχετε μια όμορφη μέρα :P
sofia: Σου γράφω και σου στέλνω ΤΩΡΑ, γιατί αλλιώς....
sofia: Α, εσύ είσαι ψυχή μου? Χαθήκαμε! Φιλιά στα πιτσιρίκια!!!!
Afroditi: guest 5832
sofia: Καλημέρα κι από μένα! Μελιτζανοκεφτέδες φούρνου με σαλάτα του σεφ και τούρκικο πιλάφι έχει το δικό μας τραπέζι. Καλή μας όρεξη λοιπόν!!!
Guest_5832: καλημερα κουκλιτσα μου!!!!κοτοπουλο με χυλοπιτες σημερα.να εχεις μια ομορφη μερα.φιλια
sofia: Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα (!)
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ :)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο :-*
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ... ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Κ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ (!)
sofia: Καλή σας μέρα φίλες και φίλοι μου! Γαύρος τηγανητός γθα υπάρχει σήμερα στο μεσημεριανό τραπέζι μας παρέα με φρέσκια πράσινη σαλάτα και φυσικά λίγο ουζάκι. Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
sofia: Καλημέρα! Ζεστή μέρα η σημερινή με αρκετή υγρασία. Για μεσημεριανό έφτιαξα φακές σούπα. Τις συνοδεύουμε με σαλάτα καρότο, ταραμά,ελιές, πιπεράκια τουρσί και λίγες αντζούγιες. Για γλυκάκι έχουμε χαλβά σιμιγδαλένιο. Καλή συνέχεια!
admin: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
admin: καλημέρα!
admin: Καλημέρα! Σήμερα προμηθεύτηκα από τη Λαϊκή της γειτονιάς τις φετινές πράσινες ελιές για να τις φτιάξω σε άλμη. Είναι καλή η τιμή τους (2€ το κιλό οι μςγάλες, 1,20€ οι μικρότερες) και το μέγεθός τους. Προσέχουμε μόνο να μην έχουν καθόλου στίγματα ή χτυπήματα. Καλή συνέχεια :P
sofia: Καλή σας μέρα!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
admin: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
admin: Καλό βράδυ σε όλους από τη βροχερή Θεσσαλονίκη :(
admin: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!
sofia: :P (!)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ (!)
sofia: Καλημέρα!!!! Υπέροχος ο καιρός αυτές τις μέρες. Ας τον απολαύσουμε όσο μπορούμε. Βέβαια για μας τις νοικοκυρές υπάρχουν και οι ...... δύσκολες προετοιμασίες για τον ερχομό του χειμώνα: ντουλάπες, χαλιά, κτλ. Δεν πειράζει όμως, έχουν κι αυτές τη γλύκα τους. Καλή συνέχεια :)
sofia: Γεια σου!!!!!
Guest_1336: Εεεε
Guest_1336: Γεια
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Σ
06
2011

ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Δεκέμβριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
3 φλ. τσαγιού ζεστός ζωμός κότας
1/2 φλ. τσαγιού φιδές θρυμματισμένος στο χέρι
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1-2 δαφνόφυλλα
αλάτι
πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Είναι πολύ πιο νόστιμος ο ζωμός όταν τον έχουμε πάρει από κοτόπουλο που έβρασε για 1 ώρα μαζί με: αλάτι-πιπέρι-φύλλα δάφνης.

Μπορούμε όμως να τον αντικαταστήσουμε διαλύοντας 2 κύβους κότας μέσα σε βραστό νερό και προσθέτοντας 2 δαφνόφυλλα στο πιλάφι καθώς βράζει.

Σε μικρή κατσαρόλα ή κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι και το φιδέ ψιλοκομμένο και τοποθετούμε σε αρκετά δυνατή φωτιά.

 

 

 

Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο φιδές.


Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει και πλύνει το ρύζι με πολλά νερά.


Προσθέτουμε το ρύζι στον φιδέ και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Με ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε ζωηρά για λίγο για να τηγανιστεί το ρύζι.

 

 

 

Έτσι θα γίνει πιο σπυρωτό το πιλάφι μας. Προσέχουμε γιατί κολλάει εύκολα στον πάτο της κατσαρόλας.


Ρίχνουμε το 1/3 από το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.

 

 

 

Κάθε τόσο ελέγχουμε, προσθέτουμε και λίγο από το ζωμό, γιατί απορροφιέται γρήγορα από το ρύζι, ανακατεύουμε ελαφρά. Φροντίζουμε να περισσέψει λίγος ζωμός (1 φλ. του καφέ) γιατί θα τον χρειαστούμε αργότερα.


Μετά το διάστημα των 20 λεπτών, σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι, προσθέτουμε και τον τελευταίο ζωμό που κρατήσαμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια υγρή πετσέτα και από πάνω τοποθετούμε το καπάκι της.

 

 

 

Πρέπει το ατζέμ πιλάφι να σταθεί έτσι για 1 ώρα τουλάχιστον. Η πετσέτα χρησιμεύει στο να διατηρήσει τη σωστή υγρασία του.

Σερβίρεται ζεστό και ταιριάζει πολύ με  κοτόπουλο τηγανητό, σουτζουκάκια, πατάτες τηγανητές ή λουκάνικα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Γνωρίζω πως η δυσκολία στο πιλάφι γενικά είναι το σωστό βράσιμο ώστε και να μη λασπώσει και να μη μείνει άβραστο. Ο μόνος τρόπος για να μάθουμε να φτιάχνουμε πετυχημένο πιλάφι είναι η προσοχή στο βράσιμο, η σωστή δοσολογία και φυσικά η εμπειρία που αποκτάται με τον καιρό.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση