Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α (!)
sofia: καλό ξημέρωμα :)
sofia: Καλημέρα, καλή μας εβδομάδα και Χρόνια Πολλά στον Λευτέρη και την Ελευθερία!!!!
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ :) (!)
sofia: Καλή σας μέρα και Χρόνια Πολλά στο Σπύρο και τη Σπυριδούλα που γιορτάζουν σήμερα :P
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
sofia: Τί καιρό κάνει εκεί που βρίσκεστε? Εδώ ακόμη βρέχει καταρακτωδώς.... Θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα! Καλό ξημέρωμα!!!
sofia: Καλημέρα! Βροχή-βροχή-βροχή και τίποτε άλλο. Σκέτη αγανάκτηση! Καλή συνέχεια!!!!
sofia: Καλημέρα και καλή εβδομάδα :P
sofia: ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!!
sofia: Καλό μεσημέρι, να έχετε ένα χαρούμενο Σαββατοκύριακ1ο
sofia: Χρόνια Πολλά σε όσους σήμερα γιορτάζουν!! Στο Νίκο, τη Νίκη, τη Νικολέττα... Να χαίρεστε τη γιορτή σας και τους αγαπημένους σας :) (!)
sofia: Καλημέρα! Χρόνια Πολλά στο Σάββα και την Ελισάββετ!!!!
admin: Χρόνια Πολλά στις Βαρβάρες!
sofia: Καλημέρα σας! Δεν ξεχνιόμαστε: σήμερα ετοιμάζουμε τη φετινή βαρβάρα με ταχίνι για την αυριανή γιορτή της ομώνυμης ομώνυμης Αγίας!
sofia: Και πόσο νόστιμο! Καλή σου μέρα Τόνια μου!!!!
τονια: τι ομορφο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
sofia: Καλημέρα! Καλό μήνα σε όλους!!!
sofia: Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα, να έχετε μια υπέροχη Κυριακή με τους αγαπημένους σας :) (!)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο :P
sofia: καλή σας μέρα!!!!
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΛΛΙΤΣΑ :P
sofia: Καλή σας μέρα και Χρόνια Πολλά στις Κατερίνες :) (!)
sofia: Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
sofia: Καλημέρα σας!!!!!!!! Χαρούμενη Κυριακή :P (!)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ :)
sofia: Καλημέρα σας!!!
sofia: Μια συνταγή για καλημέρα: πρέπει να έχεις 2 χαμόγελα, 3 αγκαλιές, 3 κουταλιές χιούμορ και μισό κιλό καλή διάθεση. Όλα αυτά τ΄ανακατεύεις με μπόλικη αγάπη και καλούς φίλους. Πλάθεις και πασπαλίζεις με αστειάκια κι ανέκδοτα! Καλά να περνάτε!!!!!!
sofia: Με βροχή ξυπνά σήμερα η Θεσσαλονίκη. Καλή σας μέρα όπου κι αν βρίσκεστε!
sofia: Καλημέρα σας!! Σήμερα έχει γενέθλια η μικρή μου κόρη, η Αθηνά μου, γι΄αυτό και της εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είναι καλότυχη και ευτυχισμένη. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΕΜΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ!
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ :P
sofia: Καλημέρα σε όλους!
sofia: Καλή σας μέρα, να έχετε μια υπέροχη Πέμπτη!!!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Σ
06
2011

ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Δεκέμβριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
3 φλ. τσαγιού ζεστός ζωμός κότας
1/2 φλ. τσαγιού φιδές θρυμματισμένος στο χέρι
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1-2 δαφνόφυλλα
αλάτι
πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Είναι πολύ πιο νόστιμος ο ζωμός όταν τον έχουμε πάρει από κοτόπουλο που έβρασε για 1 ώρα μαζί με: αλάτι-πιπέρι-φύλλα δάφνης.

Μπορούμε όμως να τον αντικαταστήσουμε διαλύοντας 2 κύβους κότας μέσα σε βραστό νερό και προσθέτοντας 2 δαφνόφυλλα στο πιλάφι καθώς βράζει.

Σε μικρή κατσαρόλα ή κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι και το φιδέ ψιλοκομμένο και τοποθετούμε σε αρκετά δυνατή φωτιά.

 

 

 

Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο φιδές.


Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει και πλύνει το ρύζι με πολλά νερά.


Προσθέτουμε το ρύζι στον φιδέ και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Με ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε ζωηρά για λίγο για να τηγανιστεί το ρύζι.

 

 

 

Έτσι θα γίνει πιο σπυρωτό το πιλάφι μας. Προσέχουμε γιατί κολλάει εύκολα στον πάτο της κατσαρόλας.


Ρίχνουμε το 1/3 από το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.

 

 

 

Κάθε τόσο ελέγχουμε, προσθέτουμε και λίγο από το ζωμό, γιατί απορροφιέται γρήγορα από το ρύζι, ανακατεύουμε ελαφρά. Φροντίζουμε να περισσέψει λίγος ζωμός (1 φλ. του καφέ) γιατί θα τον χρειαστούμε αργότερα.


Μετά το διάστημα των 20 λεπτών, σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι, προσθέτουμε και τον τελευταίο ζωμό που κρατήσαμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια υγρή πετσέτα και από πάνω τοποθετούμε το καπάκι της.

 

 

 

Πρέπει το ατζέμ πιλάφι να σταθεί έτσι για 1 ώρα τουλάχιστον. Η πετσέτα χρησιμεύει στο να διατηρήσει τη σωστή υγρασία του.

Σερβίρεται ζεστό και ταιριάζει πολύ με  κοτόπουλο τηγανητό, σουτζουκάκια, πατάτες τηγανητές ή λουκάνικα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Γνωρίζω πως η δυσκολία στο πιλάφι γενικά είναι το σωστό βράσιμο ώστε και να μη λασπώσει και να μη μείνει άβραστο. Ο μόνος τρόπος για να μάθουμε να φτιάχνουμε πετυχημένο πιλάφι είναι η προσοχή στο βράσιμο, η σωστή δοσολογία και φυσικά η εμπειρία που αποκτάται με τον καιρό.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση