Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: καλή σας μέρα!!!!
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΛΛΙΤΣΑ :P
sofia: Καλή σας μέρα και Χρόνια Πολλά στις Κατερίνες :) (!)
sofia: Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
sofia: Καλημέρα σας!!!!!!!! Χαρούμενη Κυριακή :P (!)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ :)
sofia: Καλημέρα σας!!!
sofia: Μια συνταγή για καλημέρα: πρέπει να έχεις 2 χαμόγελα, 3 αγκαλιές, 3 κουταλιές χιούμορ και μισό κιλό καλή διάθεση. Όλα αυτά τ΄ανακατεύεις με μπόλικη αγάπη και καλούς φίλους. Πλάθεις και πασπαλίζεις με αστειάκια κι ανέκδοτα! Καλά να περνάτε!!!!!!
sofia: Με βροχή ξυπνά σήμερα η Θεσσαλονίκη. Καλή σας μέρα όπου κι αν βρίσκεστε!
sofia: Καλημέρα σας!! Σήμερα έχει γενέθλια η μικρή μου κόρη, η Αθηνά μου, γι΄αυτό και της εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είναι καλότυχη και ευτυχισμένη. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΕΜΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ!
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ :P
sofia: Καλημέρα σε όλους!
sofia: Καλή σας μέρα, να έχετε μια υπέροχη Πέμπτη!!!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ :P
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: Χαρούμενη Κυριακή σε όλους :)
sofia: Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα!
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ (!)
sofia: Καλή σας μέρα, άντε και τελειώνει σιγά-σιγά η εβδομάδα :)
sofia: Καλημέρα, βροχούλες έχουμε σήμερα...
sofia: Σας στέλνω την πιο γλυκιά καλημέρα μου!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ :P
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ (!)
Guest_2514: apo thesslaoniki
Guest_2514: kalo mhna me ena omorfo mousaka...
sofia: Χαρούμενη Κυριακή σε όλους και όλες σας :)
sofia: ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ (!) (!) (!)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ :P
sofia: Καλησπέρα, ετοιμάζω κολοκυθόπιτα στριφτή. Εσείς με τί καταγίνεστε?
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ (!)
sofia: Καλημέρα σε όλους από την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη :P
sofia: Καλημέρα! Τέλος οι αργίες, καιρός να μπούμε και πάλι στα καθημερινά σιγά-σιγά.... Καλή δύναμη :)

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Σ
06
2011

ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Δεκέμβριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
3 φλ. τσαγιού ζεστός ζωμός κότας
1/2 φλ. τσαγιού φιδές θρυμματισμένος στο χέρι
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1-2 δαφνόφυλλα
αλάτι
πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Είναι πολύ πιο νόστιμος ο ζωμός όταν τον έχουμε πάρει από κοτόπουλο που έβρασε για 1 ώρα μαζί με: αλάτι-πιπέρι-φύλλα δάφνης.

Μπορούμε όμως να τον αντικαταστήσουμε διαλύοντας 2 κύβους κότας μέσα σε βραστό νερό και προσθέτοντας 2 δαφνόφυλλα στο πιλάφι καθώς βράζει.

Σε μικρή κατσαρόλα ή κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι και το φιδέ ψιλοκομμένο και τοποθετούμε σε αρκετά δυνατή φωτιά.

 

 

 

Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο φιδές.


Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει και πλύνει το ρύζι με πολλά νερά.


Προσθέτουμε το ρύζι στον φιδέ και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Με ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε ζωηρά για λίγο για να τηγανιστεί το ρύζι.

 

 

 

Έτσι θα γίνει πιο σπυρωτό το πιλάφι μας. Προσέχουμε γιατί κολλάει εύκολα στον πάτο της κατσαρόλας.


Ρίχνουμε το 1/3 από το ζωμό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.

 

 

 

Κάθε τόσο ελέγχουμε, προσθέτουμε και λίγο από το ζωμό, γιατί απορροφιέται γρήγορα από το ρύζι, ανακατεύουμε ελαφρά. Φροντίζουμε να περισσέψει λίγος ζωμός (1 φλ. του καφέ) γιατί θα τον χρειαστούμε αργότερα.


Μετά το διάστημα των 20 λεπτών, σβήνουμε τη φωτιά, αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι, προσθέτουμε και τον τελευταίο ζωμό που κρατήσαμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια υγρή πετσέτα και από πάνω τοποθετούμε το καπάκι της.

 

 

 

Πρέπει το ατζέμ πιλάφι να σταθεί έτσι για 1 ώρα τουλάχιστον. Η πετσέτα χρησιμεύει στο να διατηρήσει τη σωστή υγρασία του.

Σερβίρεται ζεστό και ταιριάζει πολύ με  κοτόπουλο τηγανητό, σουτζουκάκια, πατάτες τηγανητές ή λουκάνικα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Γνωρίζω πως η δυσκολία στο πιλάφι γενικά είναι το σωστό βράσιμο ώστε και να μη λασπώσει και να μη μείνει άβραστο. Ο μόνος τρόπος για να μάθουμε να φτιάχνουμε πετυχημένο πιλάφι είναι η προσοχή στο βράσιμο, η σωστή δοσολογία και φυσικά η εμπειρία που αποκτάται με τον καιρό.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση