Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α :P
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ... ΣΥΝΕΤΗ ΨΗΦΟ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΑΕΡΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥΝΤΗ ΜΕΡΑ.... ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!
sofia: Καλημέρα! Καλή εβδομάδα!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ :P
admin: Χρόνια Πολλά Αντώνη κι Αντωνία!!!!!!
admin: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :)
sofia: Καλημέρα σας!!! Πολύ κρύο και σήμερα.... :(
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: Καλημέρα! Χαρούμενη Κυριακή σε όλους γεμάτη λιχουδιές :)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!
sofia: Καλημέρα!!!! Μιλάμε για πραγματική ΠΑΓΩΝΙΑ σήμερα... Καλή συνέχεια κι ας ευχηθούμε να ανέβει πάνω από το μηδέν το θερμόμετρο :)
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ :P
sofia: Χρόνια Πολλα στον Φώτη κια τη Φωτεινή!!! Τ΄αγιασμένα νερά να βοηθήσουν όλο τον κόσμο :)
sofia: Καλή εβδομάδα!!!!
sofia: Καλή Κυριακή και με υπέροχες λιχουδιές να είναι γεμάτο το τραπέζι σας!!!!
sofia: Καλημέρα σας!!!!!!
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!
sofia: Καλημέρα από την παγωμένη Θεσσαλονίκη! Σήμερα φτιάχνουμε τις βασιλόπιτες! Καλή ευκολία σε όλες και όλους :)
sofia: Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι μου. Δεν μπορώ να σας περιγράψω το πόσο κρύο έχει απόψε... Σίγουρα έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που θυμάμαι τέτοιες χαμηλές θερμοκρασίες. Πάρτε τα μέτρα σας και περιορίστε τις μετακινήσεις σας. Καλό ξημέρωμα σε όλους!!!
sofia: Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Πολύ άσχημος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με τσουχτερό κρύο, αέρα και βροχή. Με το καλό και με ασφάλεια να υποδεχτούμε τον καινούριο χρόνο :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ :) ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :P
admin: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!! :P
admin: ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!!!!
sofia: ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ :P (!)
sofia: Σ΄ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου. Καλές γιορτές σε όλους σας!!!!
athena: ΓΕΙΑ!!!! ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ!!!! :) ;)
sofia: Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Να έχετε καλές γιορτές :P
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο :P
sofia: Καλή σας μέρα!!!
sofia: Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α (!)
sofia: καλό ξημέρωμα :)
sofia: Καλημέρα, καλή μας εβδομάδα και Χρόνια Πολλά στον Λευτέρη και την Ελευθερία!!!!

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Α
30
2011

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΔΕΡΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Μάρτιος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό πράσινα φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο καλής ποιότητας
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
750 γρ. φρέσκος τοματοπολτός
1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
3 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ. γλ. αλάτι
λίγο πιπέρι
1 κύβος βοδινού ή λαχανικών

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεσή μου, προτιμώ τα κατεψυγμένα στρόγγυλα φασολάκια. Είναι πιο τρυφερά και δεν έχουν σκληρές ίνες στα πλαϊνά τους για να χρειάζονται καθάρισμα. Και επειδή τα χρησιμοποιώ κατευθείαν από τον καταψύκτη χωρίς να τα ξεπαγώσω. Αν όμως χρησιμοποιήσουμε φρέσκα, θα πρέπει να τα πλύνουμε πολύ καλά, να κόψουμε τις δυο άκρες τους και να αφαιρέσουμε τις δυο πλευρικές ίνες τους.


Σε αρκετά μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Έχουμε πλύνει, καθαρίσει και ψιλοκόψει όλα τα κρεμμύδια και μόλις ετοιμαστεί το λάδι, τα ρίχνουμε μέσα να τσιγαριστούν ελαφρά.


Προσθέτουμε τον τοματοπολτό, τον πελτέ, τον μαϊντανό, τον κύβο διαλυμμένο σε ελάχιστο νερό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.


Τώρα θα προσθέσουμε και τα φασολάκια, θα ανακατέψουμε καλά, ξανασκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και βράζουμε το φαγητό σε ελάχιστη φωτιά για μιάμιση έως δύο ώρες.

 

Δεν θα ρίξουμε καθόλου νερό και θα ανακατεύουμε τακτικά στη διάρκεια του μαγειρέματος. Το πότε θα είναι έτοιμο το φαγητό, εξαρτάται από το πόσο βραστερά είναι τα φασολάκια.

 

 

Ζεστά ή κρύα είναι το ίδιο νόστιμα και συνοδεύονται υπέροχα με χωριάτικη σαλάτα.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ:  Το φαγητό αυτό, όπως και όλα σχεδόν τα λαδερά, δεν πρέπει στο τέλος του μαγειρέματος να μένει με πολύ σάλτσα ή ζωμό. Γι΄αυτό και προσέχουμε την ποσότητα του τοματοχυμού που θα βάλουμε. Τονίζω και πάλι: καθόλου νερό στην κατσαρόλα!

 

 

 


 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση