Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ (!)
sofia: Καλημέρα!!!! Υπέροχος ο καιρός αυτές τις μέρες. Ας τον απολαύσουμε όσο μπορούμε. Βέβαια για μας τις νοικοκυρές υπάρχουν και οι ...... δύσκολες προετοιμασίες για τον ερχομό του χειμώνα: ντουλάπες, χαλιά, κτλ. Δεν πειράζει όμως, έχουν κι αυτές τη γλύκα τους. Καλή συνέχεια :)
sofia: Γεια σου!!!!!
Guest_1336: Εεεε
Guest_1336: Γεια
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :P
sofia: Καλό Σαββατόβραδο! Τί καλό ετοιμάζετε για την οικογένεια? Μεζεδάκια για μπυρίτσα μήπως σαν κι εμένα? Να περάσετε πολύ πολύ όμορφα :)
sofia: Με βροχή άρχισε η σημερινή μέρα στη Θεσσαλονίκη. Καταθλιπτική και άκρως φθινοπωρινή ατμόσφαιρα.... Να έχετε μια υπέροχη μέρα όπου κι αν βρίσκεστε :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ (!)
sofia: Καλή σας μέρα :)
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: Καλημέρα! Χρόνια Πολλά στο Στάθη και τη Σταθούλα που γιορτάζουν σήμερα!! ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Σ ΟΛΟΥΣ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ :) (!)
sofia: Καλημέρα! Χρόνια πολλά στην Αγάπη, την Πίστη, την Ελπίδα και τη Σοφία, που γιορτάζουν σήμερα! Να έχετε μια υπέροχη μέρα :P
sofia: Καλή σας μέρα! Πολύ βροχή σήμερα στην πόλη μας. Ελπίζω εκεί που βρίσκεστε εσείς να επικρατούν καλύτερες καιρικές συνθήκες. Καλή συνέχεια στις δραστηριότητές σας :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (!)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ :)
sofia: Καλημέρα!
AFRODITI: ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.
sofia: Καλημέρα! Να στείλω τις ευχές μου σε όλους τους μαθητές, μικρούς και μεγάλους, για καλή σχολική χρονιά με υγεία, υπομονή και επιμονή. Καλή αρχή, καλή πρόοδο :P
admin: Καλημέρα! Τηγανητά καλαμαράκια και πράσινη σαλάτα τρώμε σήμερα! Παγωτό βανίλια με σιρόπι σοκολάτας για γλυκάκι. Καλή συνέχεια!
admin: Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Ντολμαδάκια γιαλαντζί φτιάξαμε για σήμερα. Συνοδεύουμε με πρόβειο γιαούρτι και χωριάτικη σαλάτα. Καλά μαγειρέματα :)
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ :)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο :P
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΙΑΖ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΖΕΛΕ ΚΕΡΑΣΙ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΚΑΙ.... ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!
sofia: Καλημέρα! Συκώτι μοσχαρίσιο στο τηγάνι για σήμερα. Συνοδεύουμε με μαγιονέζα, πατάτες τηγανητές και ντοματοσαλάτα. Καλό σας μεσημέρι :)
sofia: Μια γλυκιά καλημέρα από τη βροχερή Θεσσαλονίκη (!)
sofia: Καλησπέρα! Βροχή, βροχή και... κρύο αρκετό απόψε :(
sofia: Καλημέρα! Συννεφιασμένη σήμερα η πόλη μας.....
sofia: ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΤΗ ΝΙΚΗ, ΤΗΝ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΟΣΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ :P
sofia: Καλημέρα! Χρόνια Πολλά στον Αλέξανδρο και την Αλεξάνδρα που γιορτάζουν σήμερα. Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΜΥΡΙΣΕ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ! ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΒΡΟΧΗ, ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΨΥΧΡΑ.... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΡΟΣΙΣΕΙ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ :)
sofia: Καλή σας μέρα και Χρόνια Πολλά στο Φανούριο !
sofia: Καλημέρα!!! Ζέστη, ζέστη, ζέστη. Αυτός ο Αύγουστος μάς πέθανε..... Κεφτεδάκια με σάλτσα έχω ετοιμάσει για την οικογένεια. Συνοδεύουμε μετούρκικο πιλάφι, τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί. Καλή συνέχεια :)

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Α
11
2011

ΛΑΛΑΓΓΙΤΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (28 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


11/2 ποτήρι χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 25 γρ. νωπή
1 κ. γλ. αλάτι
2 κ. σούπας ζάχαρη
αλεύρι όσο σηκώσει
λίγο λιωμένο βούτυρο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ


ζάχαρη, μερέντα, μαρμελάδες διάφορες, τριμμένοι ξηροί καρποί

Προετοιμασία 15 λεπτά, 1 ώρα αναμονή, χρόνος μαγειρέματος 40-45 λεπτά.
Γίνονται 10 λαλαγγίτες.

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μέσα σε μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, μια κουταλιά σούπας ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε για 10 λεπτά να φουσκώσει λίγο το μίγμα.


Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, την άλλη κ. σούπας ζάχαρη και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι.

 

 

 

Δουλεύουμε με το μίξερ ή το χέρι. Πρέπει να φτιάξουμε έναν παχύρευστο, λείο πολτό χωρίς καθόλου σβώλους από αλεύρι.

 

 

 

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει καλά.

 

 


 

Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Η μητέρα μου συνήθιζε να χρησιμοποιεί ένα βαμβακερό πανί για το άλειμμα του τηγανιού, για να μην της καίγεται το πινέλο. Το κάνω κι εγώ και βλέπω πως είχε δίκιο.

 

Τότε γεμίζουμε μια μεγάλη κουτάλα με τον πολτό μας και την στρώνουμε ομοιόμορφα στο τηγάνι (φτιάχνουμε έναν λεπτό κυκλικό δίσκο ).

 

 

 

 

 

Όταν τηγανιστεί από τη μια πλευρά γυρίζουμε τη λαλαγγίτα κι από την άλλη. Αν το τηγάνι μας είναι καλό δεν θα κολλήσει καθόλου κι έτσι θα μπορέσουμε εύκολα να τη γυρίσουμε.

 

 


 

Όταν ετοιμαστεί τη βγάζουμε σε πιατέλα. Ξαναλείφουμε το τηγάνι με βούτυρο και ρίχνουμε δεύτερη κουτάλα με πολτό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός μας.


Τοποθετούμε τις λαλαγγίτες τη μια πάνω στην άλλη. Όταν κρυώσουν τις σκεπάζουμε με πλαστική διάφανη μεμβράνη. Δεν μπαίνουν στο ψυγείο γιατί σκληραίνουν. Φυσικά είναι προτιμότερο να καταναλωθούν την ίδια ημέρα. Διατηρούνται όμως περισσότερο.

 

 



Σερβίρουμε βάζοντας στο εσωτερικό τους  2-3 κ. σούπας μαρμελάδα ή μερέντα και χοντροτριμμένους ξηρούς καρπούς και τις τυλίγουμε σε ρολό κλείνοντας μέσα τη γέμιση. Προσωπικά μου αρέσουν με σκέτη ζάχαρη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι λαλαγγίτες είναι ένα είδος νηστίσιμης κρέπας, τρώγονται ευχάριστα όλες τις εποχές, γίνονται με απλά υλικά που πάντα υπάρχουν στην κουζίνα και το όνομά τους προέρχεται από τη Θράκη.

 

 


 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση