Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Σνίτσελ χοιρινά στο τηγάνι έχουμε σήμερα. Συνοδεύουμε με πιπεριές φλωρίνης γεμιστές με τυρί και μπέικον, πατάτες τηγανητές και ρωσική. Καλό σας μεσημέρι :)
sofia: Καλημέρα από την καταβρεγμένη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δυνατή βροχή είχαμε πριν από μισή ώρα.... Βρέθηκα στο δρόμο εκείνη τη στιγμή κι έτσι αυτή τη στιγμή είμαι ... παπί!!!!! Καλή συνέχεια (!)
Guest_3801: :P καλημέρα σε όλους
Guest_3801: καλημέρα
sofia: Σας ευχαριστώ πολύ!!! Καλό μεσημέρι :)
Guest_3604: Συγχαρητήρια για την σελίδα. Καλά μαγειρέματα!
sofia: Καλημέρα σε όλους και όλες σας! Καλά μαγειρέματα, να έχετε μια όμορφη μέρα :P
sofia: Σου γράφω και σου στέλνω ΤΩΡΑ, γιατί αλλιώς....
sofia: Α, εσύ είσαι ψυχή μου? Χαθήκαμε! Φιλιά στα πιτσιρίκια!!!!
Afroditi: guest 5832
sofia: Καλημέρα κι από μένα! Μελιτζανοκεφτέδες φούρνου με σαλάτα του σεφ και τούρκικο πιλάφι έχει το δικό μας τραπέζι. Καλή μας όρεξη λοιπόν!!!
Guest_5832: καλημερα κουκλιτσα μου!!!!κοτοπουλο με χυλοπιτες σημερα.να εχεις μια ομορφη μερα.φιλια
sofia: Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα (!)
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ :)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο :-*
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ... ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Κ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ (!)
sofia: Καλή σας μέρα φίλες και φίλοι μου! Γαύρος τηγανητός γθα υπάρχει σήμερα στο μεσημεριανό τραπέζι μας παρέα με φρέσκια πράσινη σαλάτα και φυσικά λίγο ουζάκι. Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
sofia: Καλημέρα! Ζεστή μέρα η σημερινή με αρκετή υγρασία. Για μεσημεριανό έφτιαξα φακές σούπα. Τις συνοδεύουμε με σαλάτα καρότο, ταραμά,ελιές, πιπεράκια τουρσί και λίγες αντζούγιες. Για γλυκάκι έχουμε χαλβά σιμιγδαλένιο. Καλή συνέχεια!
admin: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
admin: καλημέρα!
admin: Καλημέρα! Σήμερα προμηθεύτηκα από τη Λαϊκή της γειτονιάς τις φετινές πράσινες ελιές για να τις φτιάξω σε άλμη. Είναι καλή η τιμή τους (2€ το κιλό οι μςγάλες, 1,20€ οι μικρότερες) και το μέγεθός τους. Προσέχουμε μόνο να μην έχουν καθόλου στίγματα ή χτυπήματα. Καλή συνέχεια :P
sofia: Καλή σας μέρα!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
admin: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
admin: Καλό βράδυ σε όλους από τη βροχερή Θεσσαλονίκη :(
admin: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!
sofia: :P (!)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ (!)
sofia: Καλημέρα!!!! Υπέροχος ο καιρός αυτές τις μέρες. Ας τον απολαύσουμε όσο μπορούμε. Βέβαια για μας τις νοικοκυρές υπάρχουν και οι ...... δύσκολες προετοιμασίες για τον ερχομό του χειμώνα: ντουλάπες, χαλιά, κτλ. Δεν πειράζει όμως, έχουν κι αυτές τη γλύκα τους. Καλή συνέχεια :)
sofia: Γεια σου!!!!!
Guest_1336: Εεεε
Guest_1336: Γεια
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :P
sofia: Καλό Σαββατόβραδο! Τί καλό ετοιμάζετε για την οικογένεια? Μεζεδάκια για μπυρίτσα μήπως σαν κι εμένα? Να περάσετε πολύ πολύ όμορφα :)

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Α
11
2011

ΛΑΛΑΓΓΙΤΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (28 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


11/2 ποτήρι χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 25 γρ. νωπή
1 κ. γλ. αλάτι
2 κ. σούπας ζάχαρη
αλεύρι όσο σηκώσει
λίγο λιωμένο βούτυρο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ


ζάχαρη, μερέντα, μαρμελάδες διάφορες, τριμμένοι ξηροί καρποί

Προετοιμασία 15 λεπτά, 1 ώρα αναμονή, χρόνος μαγειρέματος 40-45 λεπτά.
Γίνονται 10 λαλαγγίτες.

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μέσα σε μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, μια κουταλιά σούπας ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε για 10 λεπτά να φουσκώσει λίγο το μίγμα.


Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, την άλλη κ. σούπας ζάχαρη και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι.

 

 

 

Δουλεύουμε με το μίξερ ή το χέρι. Πρέπει να φτιάξουμε έναν παχύρευστο, λείο πολτό χωρίς καθόλου σβώλους από αλεύρι.

 

 

 

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει καλά.

 

 


 

Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Η μητέρα μου συνήθιζε να χρησιμοποιεί ένα βαμβακερό πανί για το άλειμμα του τηγανιού, για να μην της καίγεται το πινέλο. Το κάνω κι εγώ και βλέπω πως είχε δίκιο.

 

Τότε γεμίζουμε μια μεγάλη κουτάλα με τον πολτό μας και την στρώνουμε ομοιόμορφα στο τηγάνι (φτιάχνουμε έναν λεπτό κυκλικό δίσκο ).

 

 

 

 

 

Όταν τηγανιστεί από τη μια πλευρά γυρίζουμε τη λαλαγγίτα κι από την άλλη. Αν το τηγάνι μας είναι καλό δεν θα κολλήσει καθόλου κι έτσι θα μπορέσουμε εύκολα να τη γυρίσουμε.

 

 


 

Όταν ετοιμαστεί τη βγάζουμε σε πιατέλα. Ξαναλείφουμε το τηγάνι με βούτυρο και ρίχνουμε δεύτερη κουτάλα με πολτό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός μας.


Τοποθετούμε τις λαλαγγίτες τη μια πάνω στην άλλη. Όταν κρυώσουν τις σκεπάζουμε με πλαστική διάφανη μεμβράνη. Δεν μπαίνουν στο ψυγείο γιατί σκληραίνουν. Φυσικά είναι προτιμότερο να καταναλωθούν την ίδια ημέρα. Διατηρούνται όμως περισσότερο.

 

 



Σερβίρουμε βάζοντας στο εσωτερικό τους  2-3 κ. σούπας μαρμελάδα ή μερέντα και χοντροτριμμένους ξηρούς καρπούς και τις τυλίγουμε σε ρολό κλείνοντας μέσα τη γέμιση. Προσωπικά μου αρέσουν με σκέτη ζάχαρη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι λαλαγγίτες είναι ένα είδος νηστίσιμης κρέπας, τρώγονται ευχάριστα όλες τις εποχές, γίνονται με απλά υλικά που πάντα υπάρχουν στην κουζίνα και το όνομά τους προέρχεται από τη Θράκη.

 

 


 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση