Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ (!) (!) (!)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ :P
sofia: Καλησπέρα, ετοιμάζω κολοκυθόπιτα στριφτή. Εσείς με τί καταγίνεστε?
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ (!)
sofia: Καλημέρα σε όλους από την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη :P
sofia: Καλημέρα! Τέλος οι αργίες, καιρός να μπούμε και πάλι στα καθημερινά σιγά-σιγά.... Καλή δύναμη :)
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ! ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ :P
sofia: Βροχή, βροχή ασταμάτητη και δυνατός αέρας απόψε στην πόλη μας, Καλό βράδυ σε όλους!
sofia: Καλημέρα!!!!!!!
sofia: Καληνύχτα φίλοι μου. Ας έχουμε αύριο μια καλύτερη μέρα. Από κάθε άποψη.... (!)
sofia: Σνίτσελ χοιρινά στο τηγάνι έχουμε σήμερα. Συνοδεύουμε με πιπεριές φλωρίνης γεμιστές με τυρί και μπέικον, πατάτες τηγανητές και ρωσική. Καλό σας μεσημέρι :)
sofia: Καλημέρα από την καταβρεγμένη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δυνατή βροχή είχαμε πριν από μισή ώρα.... Βρέθηκα στο δρόμο εκείνη τη στιγμή κι έτσι αυτή τη στιγμή είμαι ... παπί!!!!! Καλή συνέχεια (!)
Guest_3801: :P καλημέρα σε όλους
Guest_3801: καλημέρα
sofia: Σας ευχαριστώ πολύ!!! Καλό μεσημέρι :)
Guest_3604: Συγχαρητήρια για την σελίδα. Καλά μαγειρέματα!
sofia: Καλημέρα σε όλους και όλες σας! Καλά μαγειρέματα, να έχετε μια όμορφη μέρα :P
sofia: Σου γράφω και σου στέλνω ΤΩΡΑ, γιατί αλλιώς....
sofia: Α, εσύ είσαι ψυχή μου? Χαθήκαμε! Φιλιά στα πιτσιρίκια!!!!
Afroditi: guest 5832
sofia: Καλημέρα κι από μένα! Μελιτζανοκεφτέδες φούρνου με σαλάτα του σεφ και τούρκικο πιλάφι έχει το δικό μας τραπέζι. Καλή μας όρεξη λοιπόν!!!
Guest_5832: καλημερα κουκλιτσα μου!!!!κοτοπουλο με χυλοπιτες σημερα.να εχεις μια ομορφη μερα.φιλια
sofia: Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα (!)
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ :)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο :-*
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ... ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Κ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ (!)
sofia: Καλή σας μέρα φίλες και φίλοι μου! Γαύρος τηγανητός γθα υπάρχει σήμερα στο μεσημεριανό τραπέζι μας παρέα με φρέσκια πράσινη σαλάτα και φυσικά λίγο ουζάκι. Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
sofia: Καλημέρα! Ζεστή μέρα η σημερινή με αρκετή υγρασία. Για μεσημεριανό έφτιαξα φακές σούπα. Τις συνοδεύουμε με σαλάτα καρότο, ταραμά,ελιές, πιπεράκια τουρσί και λίγες αντζούγιες. Για γλυκάκι έχουμε χαλβά σιμιγδαλένιο. Καλή συνέχεια!
admin: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
admin: καλημέρα!
admin: Καλημέρα! Σήμερα προμηθεύτηκα από τη Λαϊκή της γειτονιάς τις φετινές πράσινες ελιές για να τις φτιάξω σε άλμη. Είναι καλή η τιμή τους (2€ το κιλό οι μςγάλες, 1,20€ οι μικρότερες) και το μέγεθός τους. Προσέχουμε μόνο να μην έχουν καθόλου στίγματα ή χτυπήματα. Καλή συνέχεια :P
sofia: Καλή σας μέρα!!!

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Α
11
2011

ΛΑΛΑΓΓΙΤΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (28 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


11/2 ποτήρι χλιαρό νερό

1 φακελάκι ξερή μαγιά ή 25 γρ. νωπή
1 κ. γλ. αλάτι
2 κ. σούπας ζάχαρη
αλεύρι όσο σηκώσει
λίγο λιωμένο βούτυρο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ


ζάχαρη, μερέντα, μαρμελάδες διάφορες, τριμμένοι ξηροί καρποί

Προετοιμασία 15 λεπτά, 1 ώρα αναμονή, χρόνος μαγειρέματος 40-45 λεπτά.
Γίνονται 10 λαλαγγίτες.

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μέσα σε μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, μια κουταλιά σούπας ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε για 10 λεπτά να φουσκώσει λίγο το μίγμα.


Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, την άλλη κ. σούπας ζάχαρη και αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά - σιγά το αλεύρι.

 

 

 

Δουλεύουμε με το μίξερ ή το χέρι. Πρέπει να φτιάξουμε έναν παχύρευστο, λείο πολτό χωρίς καθόλου σβώλους από αλεύρι.

 

 

 

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει καλά.

 

 


 

Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Η μητέρα μου συνήθιζε να χρησιμοποιεί ένα βαμβακερό πανί για το άλειμμα του τηγανιού, για να μην της καίγεται το πινέλο. Το κάνω κι εγώ και βλέπω πως είχε δίκιο.

 

Τότε γεμίζουμε μια μεγάλη κουτάλα με τον πολτό μας και την στρώνουμε ομοιόμορφα στο τηγάνι (φτιάχνουμε έναν λεπτό κυκλικό δίσκο ).

 

 

 

 

 

Όταν τηγανιστεί από τη μια πλευρά γυρίζουμε τη λαλαγγίτα κι από την άλλη. Αν το τηγάνι μας είναι καλό δεν θα κολλήσει καθόλου κι έτσι θα μπορέσουμε εύκολα να τη γυρίσουμε.

 

 


 

Όταν ετοιμαστεί τη βγάζουμε σε πιατέλα. Ξαναλείφουμε το τηγάνι με βούτυρο και ρίχνουμε δεύτερη κουτάλα με πολτό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός μας.


Τοποθετούμε τις λαλαγγίτες τη μια πάνω στην άλλη. Όταν κρυώσουν τις σκεπάζουμε με πλαστική διάφανη μεμβράνη. Δεν μπαίνουν στο ψυγείο γιατί σκληραίνουν. Φυσικά είναι προτιμότερο να καταναλωθούν την ίδια ημέρα. Διατηρούνται όμως περισσότερο.

 

 



Σερβίρουμε βάζοντας στο εσωτερικό τους  2-3 κ. σούπας μαρμελάδα ή μερέντα και χοντροτριμμένους ξηρούς καρπούς και τις τυλίγουμε σε ρολό κλείνοντας μέσα τη γέμιση. Προσωπικά μου αρέσουν με σκέτη ζάχαρη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι λαλαγγίτες είναι ένα είδος νηστίσιμης κρέπας, τρώγονται ευχάριστα όλες τις εποχές, γίνονται με απλά υλικά που πάντα υπάρχουν στην κουζίνα και το όνομά τους προέρχεται από τη Θράκη.

 

 


 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση