Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
admin: Καλή σας μέρα! Νέα μέρα - νέα τύχη λένε.... Σας εύχομαι.. όλα καλά!
Guest_4823: :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!!!
sofia: Καλησπέρα! Πώς πάμε? Βάλαμε τον μπακαλιάρο να ξαλμυρίζει γι΄αύριο? Το σωστό ξαλμύρισμα θέλει: σε διάστημα 24 ωρών να αλλάξουμε το νερό 6 φορές. Τα κομμάτια του ψαριού να είναι όσο γίνεται πιο ισομεγέθη. Καλό σας βράδυ :)
admin: Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Guest_3378: καλη ορεξη σε ολους.... :) :) :) :)
admin: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ, ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ :)
admin: ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΜΕ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΑΡΕΑ :) (!)
admin: ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ ΣΗΜΕΡΑ!!! ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :)
admin: ΚΑΛΗΜΕΡΑ :P
sofia: Καλή σας μέρα! Το κρύο δεν θέλει να υποχωήσει.... ούτε και η διαπεραστική υγρασία στην ατμόσφαιρα. Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε την Άνοιξη?
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
admin: Καλό Σαββατοκύριακο :P
admin: ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!
sofia: Καλή εβδομάδα!!!
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΜΑΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ.... ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ :)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :) (!)
sofia: Καλή σας μέρα!!!
sofia: ......εννοείται πως μπορούμε!!!!
ΑΦΡΟΔΙΤΗ: ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΣΟΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΓΑΝΙΣΟΥΜΕ;
sofia: Καλημέρα από τη βροχερή και κρύα πάλι Θεσσαλονίκη :(
sofia: Να ΄σαι καλά Afroditi !!!! Φιλάκια πολλά στις αγάπες μου και να μου τα προσέχεις!
ΑΦΡΟΔΙΤΗ: ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ...ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ "ΜΙΖΕΡΑ"ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΓΑΝ!!!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
sofia: ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΜΠΕΙ Η ΑΝΟΙΞΗ!! ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΡΥΟ...
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ :P
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και Χρόνια Πολλά στο Θοδωρή και τη Δώρα :)
sofia: Καλημέρα σας! Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα. Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ :)
sofia: Καλημέρα!!!!
sofia: ΚΑΛΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ!!!
admin: Καλησπέρα σας! Μην ξεχάσετε: απόψε ετοιμάζουμε το προζύμι για τις φετινές σπιτικές λαγάνες μας. Καλά κούλουμα σε όλους :)
admin: τί θέλει να πει ο ποιητής????
Guest_3495: :O :O :O :O :O :O :S :S O.O O.O O.O :O :S :S (?) (!) :-* :_( 8) :) :( :P :D :| :O :( :)
Guest_3495: chat?!

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ν
23
2011

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (08 Μάρτιος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό πορτοκάλια λεπτόφλουδα (καθαρισμένα)
1 κιλό ζάχαρη
1 1/2 λίτρο νερό
3 κ. σούπας χυμός λεμονιού (ή
1 κ. γλ. ξυνό)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από την προηγούμενη μέρα πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια, τα σκουπίζουμε και τα ξύνουμε στο ρεντέ πολύ λίγο, ίσα-ίσα να φύγει το γυαλιστερό μέρος της φλούδας τους. Κρατάμε το ξύσμα σε πλαστικό σακουλάκι τροφίμων και το αποθηκεύουμε στον καταψύκτη. Θα το χρειαστούμε σε διάφορα γλυκά που θα φτιάξουμε αργότερα.

Κόβουμε κάθε πορτοκάλι σε 6 ή 8 φέτες, ανάλογα με το μέγεθος.

 

 

Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού χωρίζουμε κάθε φλούδα από την υπόλοιπη μαλακιά σάρκα. Αν υπάρχει πολύ άσπρο στη φλούδα, το κόβουμε και το πετάμε. Γι΄αυτό πρέπει να είναι λεπτόφλουδα τα πορτοκάλια για τη μαρμελάδα (κι όχι χοντρόφλουδα όπως στο γλυκό του κουταλιού).

Τα ζυγίζουμε όλα μαζί. Πρέπει να είναι 1 κιλό.

Με το ψαλίδι κόβουμε κάθε κομμάτι φλούδας σε λεπτές λωριδίτσες και τις ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 1 1/2 λίτρο νερό.

 

 

Επίσης κάθε σάρκα πορτοκαλιού την κόβουμε κι αυτή με το ψαλίδι σε μεγαλύτερα κομμάτια και μετά τα ρίχνουμε κι αυτά στο νερό. Ή αν σας είναι πιο εύκολο, κόβετε όλα τα πορτοκάλια, τα ζυγίζετε και μετά τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το νερό, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες:

 

 

 

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να σταθούν μέχρι την επόμενη μέρα.

Την άλλη μέρα βράζουμε τα πορτοκάλια στο ίδιο νερό που βρίσκονται για 15 λεπτά περίπου ή αν είναι πολύ σκληρά, για 20 λεπτά.


Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη κι αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει μέχρι να δέσει.

 

 

 

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει το σιρόπι να πέφτει αργά από το κουτάλι, σχηματίζοντας 2-3 κόμπους.  Τον χυμό λεμονιού τον προσθέτουμε 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.


Για να είναι πετυχημένη η μαρμελάδα πορτοκάλι, θα πρέπει να γίνει γυαλιστερή. Εάν βράσει πολύ θα γίνει σκούρη.

 

Το σωστό είναι ν΄αφήσουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει για να δούμε πόσο πηχτή έχει γίνει. Τότε θα μπορέσουμε να κρίνουμε αν είναι εντάξει ή αν χρειάζεται ξανά βράσιμο.



Τοποθετούμε την κρύα μαρμελάδα σε αποστειρωμένα κρύα βάζα, τα κλείνουμε καλά και  τα αναποδογυρίζουμε για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να φύγει ο αέρας που περιέχουν.


Τώρα μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο ή εκτός, οπωσδήποτε όμως σε δροσερό μέρος.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν η μαρμελάδα βγει πολύ νερουλή (αφού έχει κρυώσει), θα την ξαναβράσουμε για λίγο μέχρι να τη φέρουμε στην πυκνότητα που θέλουμε. Αν πάλι είναι πολύ πηχτή, θα προσθέσουμε λίγο νερό και θα τη σιγοβράσουμε για 5 λεπτά.



Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση