Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α (!)
sofia: καλό ξημέρωμα :)
sofia: Καλημέρα, καλή μας εβδομάδα και Χρόνια Πολλά στον Λευτέρη και την Ελευθερία!!!!
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ :) (!)
sofia: Καλή σας μέρα και Χρόνια Πολλά στο Σπύρο και τη Σπυριδούλα που γιορτάζουν σήμερα :P
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
sofia: Τί καιρό κάνει εκεί που βρίσκεστε? Εδώ ακόμη βρέχει καταρακτωδώς.... Θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα! Καλό ξημέρωμα!!!
sofia: Καλημέρα! Βροχή-βροχή-βροχή και τίποτε άλλο. Σκέτη αγανάκτηση! Καλή συνέχεια!!!!
sofia: Καλημέρα και καλή εβδομάδα :P
sofia: ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ!!!
sofia: Καλό μεσημέρι, να έχετε ένα χαρούμενο Σαββατοκύριακ1ο
sofia: Χρόνια Πολλά σε όσους σήμερα γιορτάζουν!! Στο Νίκο, τη Νίκη, τη Νικολέττα... Να χαίρεστε τη γιορτή σας και τους αγαπημένους σας :) (!)
sofia: Καλημέρα! Χρόνια Πολλά στο Σάββα και την Ελισάββετ!!!!
admin: Χρόνια Πολλά στις Βαρβάρες!
sofia: Καλημέρα σας! Δεν ξεχνιόμαστε: σήμερα ετοιμάζουμε τη φετινή βαρβάρα με ταχίνι για την αυριανή γιορτή της ομώνυμης ομώνυμης Αγίας!
sofia: Και πόσο νόστιμο! Καλή σου μέρα Τόνια μου!!!!
τονια: τι ομορφο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
sofia: Καλημέρα! Καλό μήνα σε όλους!!!
sofia: Χρόνια Πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα, να έχετε μια υπέροχη Κυριακή με τους αγαπημένους σας :) (!)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο :P
sofia: καλή σας μέρα!!!!
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΛΛΙΤΣΑ :P
sofia: Καλή σας μέρα και Χρόνια Πολλά στις Κατερίνες :) (!)
sofia: Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
sofia: Καλημέρα σας!!!!!!!! Χαρούμενη Κυριακή :P (!)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ :)
sofia: Καλημέρα σας!!!
sofia: Μια συνταγή για καλημέρα: πρέπει να έχεις 2 χαμόγελα, 3 αγκαλιές, 3 κουταλιές χιούμορ και μισό κιλό καλή διάθεση. Όλα αυτά τ΄ανακατεύεις με μπόλικη αγάπη και καλούς φίλους. Πλάθεις και πασπαλίζεις με αστειάκια κι ανέκδοτα! Καλά να περνάτε!!!!!!
sofia: Με βροχή ξυπνά σήμερα η Θεσσαλονίκη. Καλή σας μέρα όπου κι αν βρίσκεστε!
sofia: Καλημέρα σας!! Σήμερα έχει γενέθλια η μικρή μου κόρη, η Αθηνά μου, γι΄αυτό και της εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είναι καλότυχη και ευτυχισμένη. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΕΜΑΤΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ!
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ :P
sofia: Καλημέρα σε όλους!
sofia: Καλή σας μέρα, να έχετε μια υπέροχη Πέμπτη!!!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!!

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ν
23
2011

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (08 Μάρτιος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό πορτοκάλια λεπτόφλουδα (καθαρισμένα)
1 κιλό ζάχαρη
1 1/2 λίτρο νερό
3 κ. σούπας χυμός λεμονιού (ή
1 κ. γλ. ξυνό)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από την προηγούμενη μέρα πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια, τα σκουπίζουμε και τα ξύνουμε στο ρεντέ πολύ λίγο, ίσα-ίσα να φύγει το γυαλιστερό μέρος της φλούδας τους. Κρατάμε το ξύσμα σε πλαστικό σακουλάκι τροφίμων και το αποθηκεύουμε στον καταψύκτη. Θα το χρειαστούμε σε διάφορα γλυκά που θα φτιάξουμε αργότερα.

Κόβουμε κάθε πορτοκάλι σε 6 ή 8 φέτες, ανάλογα με το μέγεθος.

 

 

Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού χωρίζουμε κάθε φλούδα από την υπόλοιπη μαλακιά σάρκα. Αν υπάρχει πολύ άσπρο στη φλούδα, το κόβουμε και το πετάμε. Γι΄αυτό πρέπει να είναι λεπτόφλουδα τα πορτοκάλια για τη μαρμελάδα (κι όχι χοντρόφλουδα όπως στο γλυκό του κουταλιού).

Τα ζυγίζουμε όλα μαζί. Πρέπει να είναι 1 κιλό.

Με το ψαλίδι κόβουμε κάθε κομμάτι φλούδας σε λεπτές λωριδίτσες και τις ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 1 1/2 λίτρο νερό.

 

 

Επίσης κάθε σάρκα πορτοκαλιού την κόβουμε κι αυτή με το ψαλίδι σε μεγαλύτερα κομμάτια και μετά τα ρίχνουμε κι αυτά στο νερό. Ή αν σας είναι πιο εύκολο, κόβετε όλα τα πορτοκάλια, τα ζυγίζετε και μετά τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το νερό, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες:

 

 

 

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να σταθούν μέχρι την επόμενη μέρα.

Την άλλη μέρα βράζουμε τα πορτοκάλια στο ίδιο νερό που βρίσκονται για 15 λεπτά περίπου ή αν είναι πολύ σκληρά, για 20 λεπτά.


Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη κι αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει μέχρι να δέσει.

 

 

 

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει το σιρόπι να πέφτει αργά από το κουτάλι, σχηματίζοντας 2-3 κόμπους.  Τον χυμό λεμονιού τον προσθέτουμε 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.


Για να είναι πετυχημένη η μαρμελάδα πορτοκάλι, θα πρέπει να γίνει γυαλιστερή. Εάν βράσει πολύ θα γίνει σκούρη.

 

Το σωστό είναι ν΄αφήσουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει για να δούμε πόσο πηχτή έχει γίνει. Τότε θα μπορέσουμε να κρίνουμε αν είναι εντάξει ή αν χρειάζεται ξανά βράσιμο.



Τοποθετούμε την κρύα μαρμελάδα σε αποστειρωμένα κρύα βάζα, τα κλείνουμε καλά και  τα αναποδογυρίζουμε για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να φύγει ο αέρας που περιέχουν.


Τώρα μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο ή εκτός, οπωσδήποτε όμως σε δροσερό μέρος.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν η μαρμελάδα βγει πολύ νερουλή (αφού έχει κρυώσει), θα την ξαναβράσουμε για λίγο μέχρι να τη φέρουμε στην πυκνότητα που θέλουμε. Αν πάλι είναι πολύ πηχτή, θα προσθέσουμε λίγο νερό και θα τη σιγοβράσουμε για 5 λεπτά.



Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση