Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Καλημέρα! Χρόνια Πολλά στο Στάθη και τη Σταθούλα που γιορτάζουν σήμερα!! ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Σ ΟΛΟΥΣ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ :) (!)
sofia: Καλημέρα! Χρόνια πολλά στην Αγάπη, την Πίστη, την Ελπίδα και τη Σοφία, που γιορτάζουν σήμερα! Να έχετε μια υπέροχη μέρα :P
sofia: Καλή σας μέρα! Πολύ βροχή σήμερα στην πόλη μας. Ελπίζω εκεί που βρίσκεστε εσείς να επικρατούν καλύτερες καιρικές συνθήκες. Καλή συνέχεια στις δραστηριότητές σας :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (!)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ :)
sofia: Καλημέρα!
AFRODITI: ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.
sofia: Καλημέρα! Να στείλω τις ευχές μου σε όλους τους μαθητές, μικρούς και μεγάλους, για καλή σχολική χρονιά με υγεία, υπομονή και επιμονή. Καλή αρχή, καλή πρόοδο :P
admin: Καλημέρα! Τηγανητά καλαμαράκια και πράσινη σαλάτα τρώμε σήμερα! Παγωτό βανίλια με σιρόπι σοκολάτας για γλυκάκι. Καλή συνέχεια!
admin: Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Ντολμαδάκια γιαλαντζί φτιάξαμε για σήμερα. Συνοδεύουμε με πρόβειο γιαούρτι και χωριάτικη σαλάτα. Καλά μαγειρέματα :)
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ :)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο :P
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΙΑΖ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΖΕΛΕ ΚΕΡΑΣΙ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΚΑΙ.... ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!
sofia: Καλημέρα! Συκώτι μοσχαρίσιο στο τηγάνι για σήμερα. Συνοδεύουμε με μαγιονέζα, πατάτες τηγανητές και ντοματοσαλάτα. Καλό σας μεσημέρι :)
sofia: Μια γλυκιά καλημέρα από τη βροχερή Θεσσαλονίκη (!)
sofia: Καλησπέρα! Βροχή, βροχή και... κρύο αρκετό απόψε :(
sofia: Καλημέρα! Συννεφιασμένη σήμερα η πόλη μας.....
sofia: ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΤΗ ΝΙΚΗ, ΤΗΝ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΟΣΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ :P
sofia: Καλημέρα! Χρόνια Πολλά στον Αλέξανδρο και την Αλεξάνδρα που γιορτάζουν σήμερα. Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΜΥΡΙΣΕ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ! ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΒΡΟΧΗ, ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΨΥΧΡΑ.... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΡΟΣΙΣΕΙ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ :)
sofia: Καλή σας μέρα και Χρόνια Πολλά στο Φανούριο !
sofia: Καλημέρα!!! Ζέστη, ζέστη, ζέστη. Αυτός ο Αύγουστος μάς πέθανε..... Κεφτεδάκια με σάλτσα έχω ετοιμάσει για την οικογένεια. Συνοδεύουμε μετούρκικο πιλάφι, τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί. Καλή συνέχεια :)
sofia: Καλή εβδομάδα!
sofia: Καλημέρα!
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!
sofia: Καλώς σάς βρίσκω και πάλι! Μετά από μια μικρή ανάσα θάλασσας και ξεκούρασης, καιρός για δουλειά.... Καλό μεσημέρι σε όλους :)
sofia: Καλησπέρα! Θα λείψω από κοντά σας για μία εβδομάδα, οπότε θα στείλω από σήμερα τις ευχές μου σε όλους όσους γιορτάζουν αύριο. Καλό Δεκαπενταύγουστο σε όλο τον κόσμο. Να περάσετε όμορφα και να χαίρεστε τους εορτάζοντες αγαπημένους σας. Καλό απόγευμα :P
sofia: Καλημέρα! Πολύ ζεστή προβλέπεται η σημερινή μέρα... από τώρα το νιώθει κανείς! Προτιμήστε ελαφρά και δροσερά γεύματα, άφθονους χυμούς και σκιερά μέρη. καλή συνέχεια στα καθημερινά :)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο και χαρούμενες διακοπές σε όσους έχουν ήδη φτάσει στον προορισμό τους :P
sofia: Καλησπέρα, αν έχετε κάποιο πρόβλημα στην αναζήτηση των συνταγών, χρησιμοποιείστε μόνο ΚΕΦΑΛΑΙΑ ελληνικά γράμματα. Καλό σας βράδυ!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
Guest_9414: :|
sofia: Καλό μεσημέρι σε όλους!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ν
23
2011

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (08 Μάρτιος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό πορτοκάλια λεπτόφλουδα (καθαρισμένα)
1 κιλό ζάχαρη
1 1/2 λίτρο νερό
3 κ. σούπας χυμός λεμονιού (ή
1 κ. γλ. ξυνό)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από την προηγούμενη μέρα πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια, τα σκουπίζουμε και τα ξύνουμε στο ρεντέ πολύ λίγο, ίσα-ίσα να φύγει το γυαλιστερό μέρος της φλούδας τους. Κρατάμε το ξύσμα σε πλαστικό σακουλάκι τροφίμων και το αποθηκεύουμε στον καταψύκτη. Θα το χρειαστούμε σε διάφορα γλυκά που θα φτιάξουμε αργότερα.

Κόβουμε κάθε πορτοκάλι σε 6 ή 8 φέτες, ανάλογα με το μέγεθος.

 

 

Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού χωρίζουμε κάθε φλούδα από την υπόλοιπη μαλακιά σάρκα. Αν υπάρχει πολύ άσπρο στη φλούδα, το κόβουμε και το πετάμε. Γι΄αυτό πρέπει να είναι λεπτόφλουδα τα πορτοκάλια για τη μαρμελάδα (κι όχι χοντρόφλουδα όπως στο γλυκό του κουταλιού).

Τα ζυγίζουμε όλα μαζί. Πρέπει να είναι 1 κιλό.

Με το ψαλίδι κόβουμε κάθε κομμάτι φλούδας σε λεπτές λωριδίτσες και τις ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 1 1/2 λίτρο νερό.

 

 

Επίσης κάθε σάρκα πορτοκαλιού την κόβουμε κι αυτή με το ψαλίδι σε μεγαλύτερα κομμάτια και μετά τα ρίχνουμε κι αυτά στο νερό. Ή αν σας είναι πιο εύκολο, κόβετε όλα τα πορτοκάλια, τα ζυγίζετε και μετά τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το νερό, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες:

 

 

 

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να σταθούν μέχρι την επόμενη μέρα.

Την άλλη μέρα βράζουμε τα πορτοκάλια στο ίδιο νερό που βρίσκονται για 15 λεπτά περίπου ή αν είναι πολύ σκληρά, για 20 λεπτά.


Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη κι αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει μέχρι να δέσει.

 

 

 

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει το σιρόπι να πέφτει αργά από το κουτάλι, σχηματίζοντας 2-3 κόμπους.  Τον χυμό λεμονιού τον προσθέτουμε 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.


Για να είναι πετυχημένη η μαρμελάδα πορτοκάλι, θα πρέπει να γίνει γυαλιστερή. Εάν βράσει πολύ θα γίνει σκούρη.

 

Το σωστό είναι ν΄αφήσουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει για να δούμε πόσο πηχτή έχει γίνει. Τότε θα μπορέσουμε να κρίνουμε αν είναι εντάξει ή αν χρειάζεται ξανά βράσιμο.



Τοποθετούμε την κρύα μαρμελάδα σε αποστειρωμένα κρύα βάζα, τα κλείνουμε καλά και  τα αναποδογυρίζουμε για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να φύγει ο αέρας που περιέχουν.


Τώρα μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο ή εκτός, οπωσδήποτε όμως σε δροσερό μέρος.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν η μαρμελάδα βγει πολύ νερουλή (αφού έχει κρυώσει), θα την ξαναβράσουμε για λίγο μέχρι να τη φέρουμε στην πυκνότητα που θέλουμε. Αν πάλι είναι πολύ πηχτή, θα προσθέσουμε λίγο νερό και θα τη σιγοβράσουμε για 5 λεπτά.



Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση