Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α :P
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ... ΣΥΝΕΤΗ ΨΗΦΟ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΑΕΡΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥΝΤΗ ΜΕΡΑ.... ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!
sofia: Καλημέρα! Καλή εβδομάδα!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ :P
admin: Χρόνια Πολλά Αντώνη κι Αντωνία!!!!!!
admin: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :)
sofia: Καλημέρα σας!!! Πολύ κρύο και σήμερα.... :(
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: Καλημέρα! Χαρούμενη Κυριακή σε όλους γεμάτη λιχουδιές :)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!
sofia: Καλημέρα!!!! Μιλάμε για πραγματική ΠΑΓΩΝΙΑ σήμερα... Καλή συνέχεια κι ας ευχηθούμε να ανέβει πάνω από το μηδέν το θερμόμετρο :)
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ :P
sofia: Χρόνια Πολλα στον Φώτη κια τη Φωτεινή!!! Τ΄αγιασμένα νερά να βοηθήσουν όλο τον κόσμο :)
sofia: Καλή εβδομάδα!!!!
sofia: Καλή Κυριακή και με υπέροχες λιχουδιές να είναι γεμάτο το τραπέζι σας!!!!
sofia: Καλημέρα σας!!!!!!
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!
sofia: Καλημέρα από την παγωμένη Θεσσαλονίκη! Σήμερα φτιάχνουμε τις βασιλόπιτες! Καλή ευκολία σε όλες και όλους :)
sofia: Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι μου. Δεν μπορώ να σας περιγράψω το πόσο κρύο έχει απόψε... Σίγουρα έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που θυμάμαι τέτοιες χαμηλές θερμοκρασίες. Πάρτε τα μέτρα σας και περιορίστε τις μετακινήσεις σας. Καλό ξημέρωμα σε όλους!!!
sofia: Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Πολύ άσχημος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με τσουχτερό κρύο, αέρα και βροχή. Με το καλό και με ασφάλεια να υποδεχτούμε τον καινούριο χρόνο :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ :) ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :P
admin: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!! :P
admin: ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!!!!
sofia: ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ :P (!)
sofia: Σ΄ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου. Καλές γιορτές σε όλους σας!!!!
athena: ΓΕΙΑ!!!! ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ!!!! :) ;)
sofia: Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Να έχετε καλές γιορτές :P
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο :P
sofia: Καλή σας μέρα!!!
sofia: Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α (!)
sofia: καλό ξημέρωμα :)
sofia: Καλημέρα, καλή μας εβδομάδα και Χρόνια Πολλά στον Λευτέρη και την Ελευθερία!!!!

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ν
23
2011

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (08 Μάρτιος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό πορτοκάλια λεπτόφλουδα (καθαρισμένα)
1 κιλό ζάχαρη
1 1/2 λίτρο νερό
3 κ. σούπας χυμός λεμονιού (ή
1 κ. γλ. ξυνό)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από την προηγούμενη μέρα πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια, τα σκουπίζουμε και τα ξύνουμε στο ρεντέ πολύ λίγο, ίσα-ίσα να φύγει το γυαλιστερό μέρος της φλούδας τους. Κρατάμε το ξύσμα σε πλαστικό σακουλάκι τροφίμων και το αποθηκεύουμε στον καταψύκτη. Θα το χρειαστούμε σε διάφορα γλυκά που θα φτιάξουμε αργότερα.

Κόβουμε κάθε πορτοκάλι σε 6 ή 8 φέτες, ανάλογα με το μέγεθος.

 

 

Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού χωρίζουμε κάθε φλούδα από την υπόλοιπη μαλακιά σάρκα. Αν υπάρχει πολύ άσπρο στη φλούδα, το κόβουμε και το πετάμε. Γι΄αυτό πρέπει να είναι λεπτόφλουδα τα πορτοκάλια για τη μαρμελάδα (κι όχι χοντρόφλουδα όπως στο γλυκό του κουταλιού).

Τα ζυγίζουμε όλα μαζί. Πρέπει να είναι 1 κιλό.

Με το ψαλίδι κόβουμε κάθε κομμάτι φλούδας σε λεπτές λωριδίτσες και τις ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 1 1/2 λίτρο νερό.

 

 

Επίσης κάθε σάρκα πορτοκαλιού την κόβουμε κι αυτή με το ψαλίδι σε μεγαλύτερα κομμάτια και μετά τα ρίχνουμε κι αυτά στο νερό. Ή αν σας είναι πιο εύκολο, κόβετε όλα τα πορτοκάλια, τα ζυγίζετε και μετά τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το νερό, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες:

 

 

 

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να σταθούν μέχρι την επόμενη μέρα.

Την άλλη μέρα βράζουμε τα πορτοκάλια στο ίδιο νερό που βρίσκονται για 15 λεπτά περίπου ή αν είναι πολύ σκληρά, για 20 λεπτά.


Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη κι αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει μέχρι να δέσει.

 

 

 

Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει το σιρόπι να πέφτει αργά από το κουτάλι, σχηματίζοντας 2-3 κόμπους.  Τον χυμό λεμονιού τον προσθέτουμε 5 λεπτά πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.


Για να είναι πετυχημένη η μαρμελάδα πορτοκάλι, θα πρέπει να γίνει γυαλιστερή. Εάν βράσει πολύ θα γίνει σκούρη.

 

Το σωστό είναι ν΄αφήσουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει για να δούμε πόσο πηχτή έχει γίνει. Τότε θα μπορέσουμε να κρίνουμε αν είναι εντάξει ή αν χρειάζεται ξανά βράσιμο.



Τοποθετούμε την κρύα μαρμελάδα σε αποστειρωμένα κρύα βάζα, τα κλείνουμε καλά και  τα αναποδογυρίζουμε για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να φύγει ο αέρας που περιέχουν.


Τώρα μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο ή εκτός, οπωσδήποτε όμως σε δροσερό μέρος.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν η μαρμελάδα βγει πολύ νερουλή (αφού έχει κρυώσει), θα την ξαναβράσουμε για λίγο μέχρι να τη φέρουμε στην πυκνότητα που θέλουμε. Αν πάλι είναι πολύ πηχτή, θα προσθέσουμε λίγο νερό και θα τη σιγοβράσουμε για 5 λεπτά.



Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση