Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους σας!!!!!!! :P
sofia: Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α :P
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ... ΣΥΝΕΤΗ ΨΗΦΟ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΑΕΡΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥΝΤΗ ΜΕΡΑ.... ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!!
sofia: Καλημέρα! Καλή εβδομάδα!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ :P
admin: Χρόνια Πολλά Αντώνη κι Αντωνία!!!!!!
admin: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :)
sofia: Καλημέρα σας!!! Πολύ κρύο και σήμερα.... :(
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: Καλημέρα! Χαρούμενη Κυριακή σε όλους γεμάτη λιχουδιές :)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!
sofia: Καλημέρα!!!! Μιλάμε για πραγματική ΠΑΓΩΝΙΑ σήμερα... Καλή συνέχεια κι ας ευχηθούμε να ανέβει πάνω από το μηδέν το θερμόμετρο :)
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΑ :P
sofia: Χρόνια Πολλα στον Φώτη κια τη Φωτεινή!!! Τ΄αγιασμένα νερά να βοηθήσουν όλο τον κόσμο :)
sofia: Καλή εβδομάδα!!!!
sofia: Καλή Κυριακή και με υπέροχες λιχουδιές να είναι γεμάτο το τραπέζι σας!!!!
sofia: Καλημέρα σας!!!!!!
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!
sofia: Καλημέρα από την παγωμένη Θεσσαλονίκη! Σήμερα φτιάχνουμε τις βασιλόπιτες! Καλή ευκολία σε όλες και όλους :)
sofia: Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι μου. Δεν μπορώ να σας περιγράψω το πόσο κρύο έχει απόψε... Σίγουρα έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που θυμάμαι τέτοιες χαμηλές θερμοκρασίες. Πάρτε τα μέτρα σας και περιορίστε τις μετακινήσεις σας. Καλό ξημέρωμα σε όλους!!!
sofia: Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Πολύ άσχημος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με τσουχτερό κρύο, αέρα και βροχή. Με το καλό και με ασφάλεια να υποδεχτούμε τον καινούριο χρόνο :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ :) ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :P
admin: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!! :P
admin: ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!!!!
sofia: ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ :P (!)
sofia: Σ΄ευχαριστώ πολύ γλυκιά μου. Καλές γιορτές σε όλους σας!!!!
athena: ΓΕΙΑ!!!! ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ!!!! :) ;)
sofia: Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Να έχετε καλές γιορτές :P
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο :P
sofia: Καλή σας μέρα!!!
sofia: Κ Α Λ Η Μ Ε Ρ Α (!)
sofia: καλό ξημέρωμα :)

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ν
01
2011

ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΡΟΥΤΟΝ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (15 Μάιος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Φέτες μπαγιάτικου ψωμιού (μόνο η ψίχα)
ελαιόλαδο
σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ: Κόβουμε τις φέτες σε μικρά κυβάκια και τις τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Θα χρειαστούμε 2 κ. σούπας λάδι και 1 σκελίδα σκόρδου για κάθε 4 φέτες ψωμιού. Τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

 


Αφού κρυώσουν, μεταφέρουμε και αποθηκεύουμε μόνο τα κρουτόν, σε βάζο που κλείνει πολύ καλά για να διατηρηθούν αναλλοίωτα. Τα υπολείματα του ψημένου σκόρδου θα μείνουν στο χαρτί κουζίνας και θα πεταχτούν.

2. ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175
οC. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι. Πρώτα αλείφουμε τις φέτες ψωμιού (κι απ΄τις δυο πλευρές) με λάδι ανακατεμμένο με τριμμένο σκόρδο, τις κόβουμε σε κυβάκια και τ΄αραδιάζουμε στο ταψί. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με λίγο άσπρο πιπέρι. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Αφού κρυώσουν, τα φυλάσσουμε σε βάζο που κλείνει ερμητικά.

Τα κρουτόν συνοδεύουν ιδανικά διάφορες σαλάτες και σούπες.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Είναι πολύ βολικό να φτιάξουμε ένα σκορδόλαδο και να το κρατάμε στο ψυγείο. Δεν είναι τίποτε το δύσκολο. Απλά βάζουμε σε ένα μπουκαλάκι καλό ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα 1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες. Τα κομμάτια του σκόρδου λόγω βάρους θα μείνουν στον πάτο του μπουκαλιού. Όποτε το χρειαστούμε, θα βγάζουμε μερικές κουταλιές και το υπόλοιπο θα το κλείνουμε καλά και θα το ξαναβάζουμε στο ψυγείο. Αφήνει ένα υπέροχο και διακριτικό άρωμα όπου χρησιμοποιηθεί.

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση