Διαφήμιση
Loading
Ν
01
2011

ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΡΟΥΤΟΝ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (15 Μάιος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Φέτες μπαγιάτικου ψωμιού (μόνο η ψίχα)
ελαιόλαδο
σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ: Κόβουμε τις φέτες σε μικρά κυβάκια και τις τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Θα χρειαστούμε 2 κ. σούπας λάδι και 1 σκελίδα σκόρδου για κάθε 4 φέτες ψωμιού. Τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

 


Αφού κρυώσουν, μεταφέρουμε και αποθηκεύουμε μόνο τα κρουτόν, σε βάζο που κλείνει πολύ καλά για να διατηρηθούν αναλλοίωτα. Τα υπολείματα του ψημένου σκόρδου θα μείνουν στο χαρτί κουζίνας και θα πεταχτούν.

2. ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175
οC. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι. Πρώτα αλείφουμε τις φέτες ψωμιού (κι απ΄τις δυο πλευρές) με λάδι ανακατεμμένο με τριμμένο σκόρδο, τις κόβουμε σε κυβάκια και τ΄αραδιάζουμε στο ταψί. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με λίγο άσπρο πιπέρι. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Αφού κρυώσουν, τα φυλάσσουμε σε βάζο που κλείνει ερμητικά.

Τα κρουτόν συνοδεύουν ιδανικά διάφορες σαλάτες και σούπες.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Είναι πολύ βολικό να φτιάξουμε ένα σκορδόλαδο και να το κρατάμε στο ψυγείο. Δεν είναι τίποτε το δύσκολο. Απλά βάζουμε σε ένα μπουκαλάκι καλό ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα 1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες. Τα κομμάτια του σκόρδου λόγω βάρους θα μείνουν στον πάτο του μπουκαλιού. Όποτε το χρειαστούμε, θα βγάζουμε μερικές κουταλιές και το υπόλοιπο θα το κλείνουμε καλά και θα το ξαναβάζουμε στο ψυγείο. Αφήνει ένα υπέροχο και διακριτικό άρωμα όπου χρησιμοποιηθεί.

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Ενημέρωση