Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Σου γράφω και σου στέλνω ΤΩΡΑ, γιατί αλλιώς....
sofia: Α, εσύ είσαι ψυχή μου? Χαθήκαμε! Φιλιά στα πιτσιρίκια!!!!
Afroditi: guest 5832
sofia: Καλημέρα κι από μένα! Μελιτζανοκεφτέδες φούρνου με σαλάτα του σεφ και τούρκικο πιλάφι έχει το δικό μας τραπέζι. Καλή μας όρεξη λοιπόν!!!
Guest_5832: καλημερα κουκλιτσα μου!!!!κοτοπουλο με χυλοπιτες σημερα.να εχεις μια ομορφη μερα.φιλια
sofia: Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα (!)
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ :)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο :-*
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ... ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Κ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ (!)
sofia: Καλή σας μέρα φίλες και φίλοι μου! Γαύρος τηγανητός γθα υπάρχει σήμερα στο μεσημεριανό τραπέζι μας παρέα με φρέσκια πράσινη σαλάτα και φυσικά λίγο ουζάκι. Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
sofia: Καλημέρα! Ζεστή μέρα η σημερινή με αρκετή υγρασία. Για μεσημεριανό έφτιαξα φακές σούπα. Τις συνοδεύουμε με σαλάτα καρότο, ταραμά,ελιές, πιπεράκια τουρσί και λίγες αντζούγιες. Για γλυκάκι έχουμε χαλβά σιμιγδαλένιο. Καλή συνέχεια!
admin: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
admin: καλημέρα!
admin: Καλημέρα! Σήμερα προμηθεύτηκα από τη Λαϊκή της γειτονιάς τις φετινές πράσινες ελιές για να τις φτιάξω σε άλμη. Είναι καλή η τιμή τους (2€ το κιλό οι μςγάλες, 1,20€ οι μικρότερες) και το μέγεθός τους. Προσέχουμε μόνο να μην έχουν καθόλου στίγματα ή χτυπήματα. Καλή συνέχεια :P
sofia: Καλή σας μέρα!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
admin: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
admin: Καλό βράδυ σε όλους από τη βροχερή Θεσσαλονίκη :(
admin: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!
sofia: :P (!)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ (!)
sofia: Καλημέρα!!!! Υπέροχος ο καιρός αυτές τις μέρες. Ας τον απολαύσουμε όσο μπορούμε. Βέβαια για μας τις νοικοκυρές υπάρχουν και οι ...... δύσκολες προετοιμασίες για τον ερχομό του χειμώνα: ντουλάπες, χαλιά, κτλ. Δεν πειράζει όμως, έχουν κι αυτές τη γλύκα τους. Καλή συνέχεια :)
sofia: Γεια σου!!!!!
Guest_1336: Εεεε
Guest_1336: Γεια
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :P
sofia: Καλό Σαββατόβραδο! Τί καλό ετοιμάζετε για την οικογένεια? Μεζεδάκια για μπυρίτσα μήπως σαν κι εμένα? Να περάσετε πολύ πολύ όμορφα :)
sofia: Με βροχή άρχισε η σημερινή μέρα στη Θεσσαλονίκη. Καταθλιπτική και άκρως φθινοπωρινή ατμόσφαιρα.... Να έχετε μια υπέροχη μέρα όπου κι αν βρίσκεστε :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ (!)
sofia: Καλή σας μέρα :)
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: Καλημέρα! Χρόνια Πολλά στο Στάθη και τη Σταθούλα που γιορτάζουν σήμερα!! ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Σ ΟΛΟΥΣ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ :) (!)
sofia: Καλημέρα! Χρόνια πολλά στην Αγάπη, την Πίστη, την Ελπίδα και τη Σοφία, που γιορτάζουν σήμερα! Να έχετε μια υπέροχη μέρα :P

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ν
01
2011

ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΡΟΥΤΟΝ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (15 Μάιος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Φέτες μπαγιάτικου ψωμιού (μόνο η ψίχα)
ελαιόλαδο
σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ: Κόβουμε τις φέτες σε μικρά κυβάκια και τις τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Θα χρειαστούμε 2 κ. σούπας λάδι και 1 σκελίδα σκόρδου για κάθε 4 φέτες ψωμιού. Τα τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

 


Αφού κρυώσουν, μεταφέρουμε και αποθηκεύουμε μόνο τα κρουτόν, σε βάζο που κλείνει πολύ καλά για να διατηρηθούν αναλλοίωτα. Τα υπολείματα του ψημένου σκόρδου θα μείνουν στο χαρτί κουζίνας και θα πεταχτούν.

2. ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175
οC. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι. Πρώτα αλείφουμε τις φέτες ψωμιού (κι απ΄τις δυο πλευρές) με λάδι ανακατεμμένο με τριμμένο σκόρδο, τις κόβουμε σε κυβάκια και τ΄αραδιάζουμε στο ταψί. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με λίγο άσπρο πιπέρι. Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν. Αφού κρυώσουν, τα φυλάσσουμε σε βάζο που κλείνει ερμητικά.

Τα κρουτόν συνοδεύουν ιδανικά διάφορες σαλάτες και σούπες.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Είναι πολύ βολικό να φτιάξουμε ένα σκορδόλαδο και να το κρατάμε στο ψυγείο. Δεν είναι τίποτε το δύσκολο. Απλά βάζουμε σε ένα μπουκαλάκι καλό ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα 1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες. Τα κομμάτια του σκόρδου λόγω βάρους θα μείνουν στον πάτο του μπουκαλιού. Όποτε το χρειαστούμε, θα βγάζουμε μερικές κουταλιές και το υπόλοιπο θα το κλείνουμε καλά και θα το ξαναβάζουμε στο ψυγείο. Αφήνει ένα υπέροχο και διακριτικό άρωμα όπου χρησιμοποιηθεί.

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση