Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ (!)
sofia: Καλημέρα σε όλους από την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη :P
sofia: Καλημέρα! Τέλος οι αργίες, καιρός να μπούμε και πάλι στα καθημερινά σιγά-σιγά.... Καλή δύναμη :)
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!!
sofia: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΛΥΚΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ! ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ :P
sofia: Βροχή, βροχή ασταμάτητη και δυνατός αέρας απόψε στην πόλη μας, Καλό βράδυ σε όλους!
sofia: Καλημέρα!!!!!!!
sofia: Καληνύχτα φίλοι μου. Ας έχουμε αύριο μια καλύτερη μέρα. Από κάθε άποψη.... (!)
sofia: Σνίτσελ χοιρινά στο τηγάνι έχουμε σήμερα. Συνοδεύουμε με πιπεριές φλωρίνης γεμιστές με τυρί και μπέικον, πατάτες τηγανητές και ρωσική. Καλό σας μεσημέρι :)
sofia: Καλημέρα από την καταβρεγμένη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δυνατή βροχή είχαμε πριν από μισή ώρα.... Βρέθηκα στο δρόμο εκείνη τη στιγμή κι έτσι αυτή τη στιγμή είμαι ... παπί!!!!! Καλή συνέχεια (!)
Guest_3801: :P καλημέρα σε όλους
Guest_3801: καλημέρα
sofia: Σας ευχαριστώ πολύ!!! Καλό μεσημέρι :)
Guest_3604: Συγχαρητήρια για την σελίδα. Καλά μαγειρέματα!
sofia: Καλημέρα σε όλους και όλες σας! Καλά μαγειρέματα, να έχετε μια όμορφη μέρα :P
sofia: Σου γράφω και σου στέλνω ΤΩΡΑ, γιατί αλλιώς....
sofia: Α, εσύ είσαι ψυχή μου? Χαθήκαμε! Φιλιά στα πιτσιρίκια!!!!
Afroditi: guest 5832
sofia: Καλημέρα κι από μένα! Μελιτζανοκεφτέδες φούρνου με σαλάτα του σεφ και τούρκικο πιλάφι έχει το δικό μας τραπέζι. Καλή μας όρεξη λοιπόν!!!
Guest_5832: καλημερα κουκλιτσα μου!!!!κοτοπουλο με χυλοπιτες σημερα.να εχεις μια ομορφη μερα.φιλια
sofia: Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα (!)
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ :)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο :-*
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ... ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Κ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ (!)
sofia: Καλή σας μέρα φίλες και φίλοι μου! Γαύρος τηγανητός γθα υπάρχει σήμερα στο μεσημεριανό τραπέζι μας παρέα με φρέσκια πράσινη σαλάτα και φυσικά λίγο ουζάκι. Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
sofia: Καλημέρα! Ζεστή μέρα η σημερινή με αρκετή υγρασία. Για μεσημεριανό έφτιαξα φακές σούπα. Τις συνοδεύουμε με σαλάτα καρότο, ταραμά,ελιές, πιπεράκια τουρσί και λίγες αντζούγιες. Για γλυκάκι έχουμε χαλβά σιμιγδαλένιο. Καλή συνέχεια!
admin: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
admin: καλημέρα!
admin: Καλημέρα! Σήμερα προμηθεύτηκα από τη Λαϊκή της γειτονιάς τις φετινές πράσινες ελιές για να τις φτιάξω σε άλμη. Είναι καλή η τιμή τους (2€ το κιλό οι μςγάλες, 1,20€ οι μικρότερες) και το μέγεθός τους. Προσέχουμε μόνο να μην έχουν καθόλου στίγματα ή χτυπήματα. Καλή συνέχεια :P
sofia: Καλή σας μέρα!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
admin: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
admin: Καλό βράδυ σε όλους από τη βροχερή Θεσσαλονίκη :(

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Μ
27
2012

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (12 Ιανουάριος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

1ος ΤΡΟΠΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ : με σκόρδο και άνιθο

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό χταπόδι πολύ καλά χτυπημένο
1 ματσάκι φρέσκος άνιθος ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδου σε λεπτά φετάκια
πιπέρι
εκλεκτό ελαιόλαδο

αλάτι, μετά το ψήσιμο

λαδολέμονο για το σερβίρισμα

Φούρνος καλά προθερμασμένος στους 160οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλέγουμε ένα χταπόδι πολύ καλά χτυπημένο, για να είναι μαλακό.  Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένο, το οποίο όμως θα έχει μείνει στον καταψύκτη μας τουλάχιστο για 15-21 μέρες.

Πλένουμε λοιπόν καλά το χταπόδι μας, γυρίζουμε ανάποδα την κουκούλα του, αφαιρούμε όλο το περιεχόμενο και την εξωτερική μεμβράνη της. Θα κρατήσουμε μόνο τα πλοκάμια, χωρίς να τα χωρίσουμε (αφαιρούμε με προσοχή το στόμα) και την κουκούλα.

 



Παίρνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 23-25 εκ. και ένα κομμάτι λαδόκολλας 70-80 εκ. ή που να χωρά άνετα τυλιγμένο το χταπόδι καλά.

Λαδώνουμε πολύ καλά γύρω-γύρω το χταπόδι και το βάζουμε στο κέντρο της λαδόκολλας.

Το πασπαλίζουμε με πιπέρι και ψιλοκομμένο άνιθο. Από πάνω αραδιάζουμε εδώ κι εκεί τα φετάκια του σκόρδου.

 

 

Τυλίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα σαν δέμα, φροντίζοντας να κλείσουμε καλά μέσα της το χταπόδι για να ψηθεί με τους ατμούς του χωρίς να μας διαφεύγει ούτε ίχνος τους.

Τοποθετούμε τη λαδόκολλα στο ταψάκι και ψήνουμε σιγανά στη μεσαία θέση του φούρνου, για  2 ώρες περίπου, ανάλογα πάντα με το φούρνο και το είδος του ταψιού.

 



Ξεφουρνίζουμε και ανοίγουμε τη λαδόκολλα για να κρυώσει λίγο το χταπόδι.

 


 

Μεταφέρουμε το χταπόδι σε πιατέλα όμορφα τακτοποιημένο, αλατίζουμε και περιχύνουμε με δυνατό λαδολέμονο.

 

Εξαιρετικός ουζομεζές, χειμώνα - καλοκαίρι!


 

2ος ΤΡΟΠΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: γκρατιναρισμένο,  μόνο με λαδολέμονο


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


1 κιλό χταπόδι πολύ καλά χτυπημένο

πιπέρι αρκετό

ελαιόλαδο

αλάτι, μετά το ψήσιμο

δυνατό λαδολέμονο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σ΄αυτή την περίπτωση, αφού λαδώσουμε πολύ καλά το χταπόδι μας, θα το πασπαλίσουμε μόνο με πιπέρι και θα το βάλουμε στη λαδόκολλα. Και πάλι θα ετοιμάσουμε ένα δέμα καλά κλεισμένο. Τοποθετούμε το χταπόδι σε ταψάκι και ψήνουμε για 2 ώρες, όπως και παραπάνω.

 

Στη συνέχεια ανοίγουμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε το χταπόδι μέχρι να πιάσει κρούστα.

 

Ξεφουρνίζουμε, το μεταφέρουμε σε πιατέλα, το αλατίζουμε και το περιχύνουμε με δυνατό λαδολέμονο.

 

Μ΄αυτό τον τρόπο εκτέλεσης, το χταπόδι δεν χάνει καθόλου τη γεύση του, γίνεται πολύ μαλακό, ενώ στην όψη θυμίζει ψήσιμο στα κάρβουνα.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Στην περίπτωση που θα χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο χταπόδι, απλά θα το αφήσουμε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή σε μπολ με νερό βρύσης και μετά θα το μαγειρέψουμε όπως και παραπάνω.

Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι ο χρόνος ψησίματος για να μη μείνει σκληρό το κρέας του χταποδιού, το 2ωρο είναι απαραίτητο.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση