Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Καλή σας μέρα και Χρόνια Πολλά στο Φανούριο !
sofia: Καλημέρα!!! Ζέστη, ζέστη, ζέστη. Αυτός ο Αύγουστος μάς πέθανε..... Κεφτεδάκια με σάλτσα έχω ετοιμάσει για την οικογένεια. Συνοδεύουμε μετούρκικο πιλάφι, τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί. Καλή συνέχεια :)
sofia: Καλή εβδομάδα!
sofia: Καλημέρα!
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!
sofia: Καλώς σάς βρίσκω και πάλι! Μετά από μια μικρή ανάσα θάλασσας και ξεκούρασης, καιρός για δουλειά.... Καλό μεσημέρι σε όλους :)
sofia: Καλησπέρα! Θα λείψω από κοντά σας για μία εβδομάδα, οπότε θα στείλω από σήμερα τις ευχές μου σε όλους όσους γιορτάζουν αύριο. Καλό Δεκαπενταύγουστο σε όλο τον κόσμο. Να περάσετε όμορφα και να χαίρεστε τους εορτάζοντες αγαπημένους σας. Καλό απόγευμα :P
sofia: Καλημέρα! Πολύ ζεστή προβλέπεται η σημερινή μέρα... από τώρα το νιώθει κανείς! Προτιμήστε ελαφρά και δροσερά γεύματα, άφθονους χυμούς και σκιερά μέρη. καλή συνέχεια στα καθημερινά :)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο και χαρούμενες διακοπές σε όσους έχουν ήδη φτάσει στον προορισμό τους :P
sofia: Καλησπέρα, αν έχετε κάποιο πρόβλημα στην αναζήτηση των συνταγών, χρησιμοποιείστε μόνο ΚΕΦΑΛΑΙΑ ελληνικά γράμματα. Καλό σας βράδυ!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
Guest_9414: :|
sofia: Καλό μεσημέρι σε όλους!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
sofia: ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :P
sofia: Καλησπέρα! Αφόρητη η ζέστη και αν μάλιστα ασχολείσαι στην κουζίνα φτιάχνοντας γεμιστά.... καλοπερνάς!!!! Ελπίζω εσείς να περνάτε την ώρα σας πιο δροσερά κι ευχάριστα. Καλό βράδυ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ :)
admin: Καλή σας μέρα! Φασόλια πιάζ για σήμερα και κολοκυθάκια τηγανητά με τζατζίκι. Μια βόλτα στη Λαϊκή της γειτονιάς για φρέσκα ζαρζαβατικά και ψαράκια.... Κατάλληλη εποχή για να φτιάξουμε υπέροχες σπιτικές μαρμελάδες με ώριμα και ευωδιαστά καλοκαιρινά φρούτα σε πολύ καλές τιμές. Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο!
admin: Καλησπέρα!!! Και πάλι για μπουρίνι ετοιμάζεται, δεν θα χαρούμε ήλιο φέτος... Ελπίζω στα δικά σας μέρη να ισχύουν διαφορετικές καιρικές συνθήκες.
Guest_4233: :P
admin: Καλή σας μέρα!! Μελιτζάνες ιμάμ ετοίμασα για σήμερα. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και τυρί φέτα, εφόσον θέλουμε.... Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :)
sofia: Γεια σου! Πού βρίσκεσαι?
Guest_6616: Aloha
sofia: Καλημέρα! Απίστευτη η καταιγίδα που ξέσπασε τα χαράματα και ακόμη συνεχίζεται.... Μόνο καλοκαίρι δε θυμίζει!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :) (!)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΠΡΩΪΝΗ ΒΡΟΧΟΥΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ....
sofia: Γεια σου Γρηγόρη! Δεν πήγαμε ακόμη για μπάνιο?
Guest_9203: eimai o grhgorhs apo larisa
Guest_9203: kalhmera
sofia: Καλή σας μέρα!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Μ
27
2012

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (12 Ιανουάριος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

1ος ΤΡΟΠΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ : με σκόρδο και άνιθο

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό χταπόδι πολύ καλά χτυπημένο
1 ματσάκι φρέσκος άνιθος ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδου σε λεπτά φετάκια
πιπέρι
εκλεκτό ελαιόλαδο

αλάτι, μετά το ψήσιμο

λαδολέμονο για το σερβίρισμα

Φούρνος καλά προθερμασμένος στους 160οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλέγουμε ένα χταπόδι πολύ καλά χτυπημένο, για να είναι μαλακό.  Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένο, το οποίο όμως θα έχει μείνει στον καταψύκτη μας τουλάχιστο για 15-21 μέρες.

Πλένουμε λοιπόν καλά το χταπόδι μας, γυρίζουμε ανάποδα την κουκούλα του, αφαιρούμε όλο το περιεχόμενο και την εξωτερική μεμβράνη της. Θα κρατήσουμε μόνο τα πλοκάμια, χωρίς να τα χωρίσουμε (αφαιρούμε με προσοχή το στόμα) και την κουκούλα.

 



Παίρνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 23-25 εκ. και ένα κομμάτι λαδόκολλας 70-80 εκ. ή που να χωρά άνετα τυλιγμένο το χταπόδι καλά.

Λαδώνουμε πολύ καλά γύρω-γύρω το χταπόδι και το βάζουμε στο κέντρο της λαδόκολλας.

Το πασπαλίζουμε με πιπέρι και ψιλοκομμένο άνιθο. Από πάνω αραδιάζουμε εδώ κι εκεί τα φετάκια του σκόρδου.

 

 

Τυλίγουμε προσεκτικά τη λαδόκολλα σαν δέμα, φροντίζοντας να κλείσουμε καλά μέσα της το χταπόδι για να ψηθεί με τους ατμούς του χωρίς να μας διαφεύγει ούτε ίχνος τους.

Τοποθετούμε τη λαδόκολλα στο ταψάκι και ψήνουμε σιγανά στη μεσαία θέση του φούρνου, για  2 ώρες περίπου, ανάλογα πάντα με το φούρνο και το είδος του ταψιού.

 



Ξεφουρνίζουμε και ανοίγουμε τη λαδόκολλα για να κρυώσει λίγο το χταπόδι.

 


 

Μεταφέρουμε το χταπόδι σε πιατέλα όμορφα τακτοποιημένο, αλατίζουμε και περιχύνουμε με δυνατό λαδολέμονο.

 

Εξαιρετικός ουζομεζές, χειμώνα - καλοκαίρι!


 

2ος ΤΡΟΠΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: γκρατιναρισμένο,  μόνο με λαδολέμονο


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ


1 κιλό χταπόδι πολύ καλά χτυπημένο

πιπέρι αρκετό

ελαιόλαδο

αλάτι, μετά το ψήσιμο

δυνατό λαδολέμονο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σ΄αυτή την περίπτωση, αφού λαδώσουμε πολύ καλά το χταπόδι μας, θα το πασπαλίσουμε μόνο με πιπέρι και θα το βάλουμε στη λαδόκολλα. Και πάλι θα ετοιμάσουμε ένα δέμα καλά κλεισμένο. Τοποθετούμε το χταπόδι σε ταψάκι και ψήνουμε για 2 ώρες, όπως και παραπάνω.

 

Στη συνέχεια ανοίγουμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε το χταπόδι μέχρι να πιάσει κρούστα.

 

Ξεφουρνίζουμε, το μεταφέρουμε σε πιατέλα, το αλατίζουμε και το περιχύνουμε με δυνατό λαδολέμονο.

 

Μ΄αυτό τον τρόπο εκτέλεσης, το χταπόδι δεν χάνει καθόλου τη γεύση του, γίνεται πολύ μαλακό, ενώ στην όψη θυμίζει ψήσιμο στα κάρβουνα.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Στην περίπτωση που θα χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο χταπόδι, απλά θα το αφήσουμε να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή σε μπολ με νερό βρύσης και μετά θα το μαγειρέψουμε όπως και παραπάνω.

Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι ο χρόνος ψησίματος για να μη μείνει σκληρό το κρέας του χταποδιού, το 2ωρο είναι απαραίτητο.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση