Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Καλημέρα! Συννεφιασμένη σήμερα η πόλη μας.....
sofia: ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΤΗ ΝΙΚΗ, ΤΗΝ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΟΣΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ :P
sofia: Καλημέρα! Χρόνια Πολλά στον Αλέξανδρο και την Αλεξάνδρα που γιορτάζουν σήμερα. Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΜΥΡΙΣΕ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ! ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΒΡΟΧΗ, ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΨΥΧΡΑ.... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΡΟΣΙΣΕΙ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ :)
sofia: Καλή σας μέρα και Χρόνια Πολλά στο Φανούριο !
sofia: Καλημέρα!!! Ζέστη, ζέστη, ζέστη. Αυτός ο Αύγουστος μάς πέθανε..... Κεφτεδάκια με σάλτσα έχω ετοιμάσει για την οικογένεια. Συνοδεύουμε μετούρκικο πιλάφι, τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί. Καλή συνέχεια :)
sofia: Καλή εβδομάδα!
sofia: Καλημέρα!
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!
sofia: Καλώς σάς βρίσκω και πάλι! Μετά από μια μικρή ανάσα θάλασσας και ξεκούρασης, καιρός για δουλειά.... Καλό μεσημέρι σε όλους :)
sofia: Καλησπέρα! Θα λείψω από κοντά σας για μία εβδομάδα, οπότε θα στείλω από σήμερα τις ευχές μου σε όλους όσους γιορτάζουν αύριο. Καλό Δεκαπενταύγουστο σε όλο τον κόσμο. Να περάσετε όμορφα και να χαίρεστε τους εορτάζοντες αγαπημένους σας. Καλό απόγευμα :P
sofia: Καλημέρα! Πολύ ζεστή προβλέπεται η σημερινή μέρα... από τώρα το νιώθει κανείς! Προτιμήστε ελαφρά και δροσερά γεύματα, άφθονους χυμούς και σκιερά μέρη. καλή συνέχεια στα καθημερινά :)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο και χαρούμενες διακοπές σε όσους έχουν ήδη φτάσει στον προορισμό τους :P
sofia: Καλησπέρα, αν έχετε κάποιο πρόβλημα στην αναζήτηση των συνταγών, χρησιμοποιείστε μόνο ΚΕΦΑΛΑΙΑ ελληνικά γράμματα. Καλό σας βράδυ!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
Guest_9414: :|
sofia: Καλό μεσημέρι σε όλους!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!
sofia: ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ :P
sofia: Καλησπέρα! Αφόρητη η ζέστη και αν μάλιστα ασχολείσαι στην κουζίνα φτιάχνοντας γεμιστά.... καλοπερνάς!!!! Ελπίζω εσείς να περνάτε την ώρα σας πιο δροσερά κι ευχάριστα. Καλό βράδυ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ :)
admin: Καλή σας μέρα! Φασόλια πιάζ για σήμερα και κολοκυθάκια τηγανητά με τζατζίκι. Μια βόλτα στη Λαϊκή της γειτονιάς για φρέσκα ζαρζαβατικά και ψαράκια.... Κατάλληλη εποχή για να φτιάξουμε υπέροχες σπιτικές μαρμελάδες με ώριμα και ευωδιαστά καλοκαιρινά φρούτα σε πολύ καλές τιμές. Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :P
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο!
admin: Καλησπέρα!!! Και πάλι για μπουρίνι ετοιμάζεται, δεν θα χαρούμε ήλιο φέτος... Ελπίζω στα δικά σας μέρη να ισχύουν διαφορετικές καιρικές συνθήκες.
Guest_4233: :P
admin: Καλή σας μέρα!! Μελιτζάνες ιμάμ ετοίμασα για σήμερα. Συνοδεύουμε με ντοματοσαλάτα και τυρί φέτα, εφόσον θέλουμε.... Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :)
sofia: Γεια σου! Πού βρίσκεσαι?
Guest_6616: Aloha
sofia: Καλημέρα! Απίστευτη η καταιγίδα που ξέσπασε τα χαράματα και ακόμη συνεχίζεται.... Μόνο καλοκαίρι δε θυμίζει!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :) (!)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΠΡΩΪΝΗ ΒΡΟΧΟΥΛΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ....
sofia: Γεια σου Γρηγόρη! Δεν πήγαμε ακόμη για μπάνιο?

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ν
23
2011

ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 μπουκάλι (750 ml) τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή ρακή ή βότκα ή καθαρό οινόπνευμα
1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
οι φλούδες από 5 μεγάλα πορτοκάλια χοντρόφλουδα
1 ξύλο κανέλας
3 γαρύφαλλα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού πλύνουμε και σκουπίσουμε τις φλούδες πορτοκαλιού, τις τοποθετούμε σε δοχείο που κλείνει καλά και έχει φαρδύ στόμιο. Προσθέτουμε το αλκοολούχο ποτό που μας ταιριάζει, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Κλείνουμε το βάζο, αναταράσσουμε για να ανακατευτούν τα υλικά μας και το αφήνουμε στον ήλιο για 20-21 ημέρες. Κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα, κουνάμε το βάζο για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Μετά από αυτό το διάστημα, θα εφαρμόσουμε στο στόμιο μια γάζα ή ένα τουλπάνι και θα σουρώσουμε το λικέρ.


Το βάζουμε σε καθαρό μπουκάλι, το κλείνουμε καλά και το φυλάμε στο ψυγείο.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο φτιάχνεται και το λικέρ μανταρίνι (φλούδες από 1/2 κιλό μανταρίνια).

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν θέλουμε να φτιάξουμε το λικέρ στον μισό χρόνο (περίπου 12 μέρες), κάνουμε το εξής: βάζουμε αρχικά τις φλούδες πορτοκαλιού στο βάζο μόνο με το ποτό που διαλέξαμε και το κρατάμε σφραγισμένο στον ήλιο για 6 μέρες. Την επόμενη (7η μέρα) βράζουμε 1 φλ. τσ. χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη για λίγο, ίσα-ίσα να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά προσθέτουμε το μίγμα αυτό στο βάζο με τις φλούδες. Μένει να ρίξουμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Ξανακλείνουμε το βάζο και αφήνουμε για 6 μέρες ακόμη, κουνώντας το κάπου-κάπου, και πάλι στον ήλιο. Στη συνέχεια θα το σουρώσουμε όπως παραπάνω. Μ΄αυτό τον τρόπο, θα έχουμε πιο έντονο άρωμα (λόγω του χυμού) αλλά όχι τόσο καθαρό χρώμα.
Επίσης κάτι άλλο που επηρεάζει το τελικό χρώμα του λικέρ μας, είναι το πόσα ξύλα κανέλας και γαρύφαλλα θα βάλουμε, όσο περισσότερα τόσο πιο σκούρο χρώμα θα δώσουν.
Σκούρο χρώμα και αλλαγή στη γεύση θα έχουμε αν φτιάξουμε το λικέρ πορτοκάλι με κονιάκ και όχι με κάποιο από τα παραπάνω διάφανα αλκοολούχα ποτά.

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση