Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Βροχή, βροχή ασταμάτητη και δυνατός αέρας απόψε στην πόλη μας, Καλό βράδυ σε όλους!
sofia: Καλημέρα!!!!!!!
sofia: Καληνύχτα φίλοι μου. Ας έχουμε αύριο μια καλύτερη μέρα. Από κάθε άποψη.... (!)
sofia: Σνίτσελ χοιρινά στο τηγάνι έχουμε σήμερα. Συνοδεύουμε με πιπεριές φλωρίνης γεμιστές με τυρί και μπέικον, πατάτες τηγανητές και ρωσική. Καλό σας μεσημέρι :)
sofia: Καλημέρα από την καταβρεγμένη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο δυνατή βροχή είχαμε πριν από μισή ώρα.... Βρέθηκα στο δρόμο εκείνη τη στιγμή κι έτσι αυτή τη στιγμή είμαι ... παπί!!!!! Καλή συνέχεια (!)
Guest_3801: :P καλημέρα σε όλους
Guest_3801: καλημέρα
sofia: Σας ευχαριστώ πολύ!!! Καλό μεσημέρι :)
Guest_3604: Συγχαρητήρια για την σελίδα. Καλά μαγειρέματα!
sofia: Καλημέρα σε όλους και όλες σας! Καλά μαγειρέματα, να έχετε μια όμορφη μέρα :P
sofia: Σου γράφω και σου στέλνω ΤΩΡΑ, γιατί αλλιώς....
sofia: Α, εσύ είσαι ψυχή μου? Χαθήκαμε! Φιλιά στα πιτσιρίκια!!!!
Afroditi: guest 5832
sofia: Καλημέρα κι από μένα! Μελιτζανοκεφτέδες φούρνου με σαλάτα του σεφ και τούρκικο πιλάφι έχει το δικό μας τραπέζι. Καλή μας όρεξη λοιπόν!!!
Guest_5832: καλημερα κουκλιτσα μου!!!!κοτοπουλο με χυλοπιτες σημερα.να εχεις μια ομορφη μερα.φιλια
sofia: Καλημέρα και καλή σας εβδομάδα (!)
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ :)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο :-*
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ... ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Κ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ (!)
sofia: Καλή σας μέρα φίλες και φίλοι μου! Γαύρος τηγανητός γθα υπάρχει σήμερα στο μεσημεριανό τραπέζι μας παρέα με φρέσκια πράσινη σαλάτα και φυσικά λίγο ουζάκι. Καλή συνέχεια :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
sofia: Καλημέρα! Ζεστή μέρα η σημερινή με αρκετή υγρασία. Για μεσημεριανό έφτιαξα φακές σούπα. Τις συνοδεύουμε με σαλάτα καρότο, ταραμά,ελιές, πιπεράκια τουρσί και λίγες αντζούγιες. Για γλυκάκι έχουμε χαλβά σιμιγδαλένιο. Καλή συνέχεια!
admin: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
admin: καλημέρα!
admin: Καλημέρα! Σήμερα προμηθεύτηκα από τη Λαϊκή της γειτονιάς τις φετινές πράσινες ελιές για να τις φτιάξω σε άλμη. Είναι καλή η τιμή τους (2€ το κιλό οι μςγάλες, 1,20€ οι μικρότερες) και το μέγεθός τους. Προσέχουμε μόνο να μην έχουν καθόλου στίγματα ή χτυπήματα. Καλή συνέχεια :P
sofia: Καλή σας μέρα!!!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
admin: ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
admin: Καλό βράδυ σε όλους από τη βροχερή Θεσσαλονίκη :(
admin: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!
sofia: :P (!)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ (!)
sofia: Καλημέρα!!!! Υπέροχος ο καιρός αυτές τις μέρες. Ας τον απολαύσουμε όσο μπορούμε. Βέβαια για μας τις νοικοκυρές υπάρχουν και οι ...... δύσκολες προετοιμασίες για τον ερχομό του χειμώνα: ντουλάπες, χαλιά, κτλ. Δεν πειράζει όμως, έχουν κι αυτές τη γλύκα τους. Καλή συνέχεια :)
sofia: Γεια σου!!!!!
Guest_1336: Εεεε
Guest_1336: Γεια

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ν
23
2011

ΛΙΚΕΡ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 μπουκάλι (750 ml) τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή ρακή ή βότκα ή καθαρό οινόπνευμα
1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
οι φλούδες από 5 μεγάλα πορτοκάλια χοντρόφλουδα
1 ξύλο κανέλας
3 γαρύφαλλα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού πλύνουμε και σκουπίσουμε τις φλούδες πορτοκαλιού, τις τοποθετούμε σε δοχείο που κλείνει καλά και έχει φαρδύ στόμιο. Προσθέτουμε το αλκοολούχο ποτό που μας ταιριάζει, τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Κλείνουμε το βάζο, αναταράσσουμε για να ανακατευτούν τα υλικά μας και το αφήνουμε στον ήλιο για 20-21 ημέρες. Κάθε μέρα ή μέρα παρά μέρα, κουνάμε το βάζο για να διαλυθεί η ζάχαρη.

Μετά από αυτό το διάστημα, θα εφαρμόσουμε στο στόμιο μια γάζα ή ένα τουλπάνι και θα σουρώσουμε το λικέρ.


Το βάζουμε σε καθαρό μπουκάλι, το κλείνουμε καλά και το φυλάμε στο ψυγείο.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο φτιάχνεται και το λικέρ μανταρίνι (φλούδες από 1/2 κιλό μανταρίνια).

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν θέλουμε να φτιάξουμε το λικέρ στον μισό χρόνο (περίπου 12 μέρες), κάνουμε το εξής: βάζουμε αρχικά τις φλούδες πορτοκαλιού στο βάζο μόνο με το ποτό που διαλέξαμε και το κρατάμε σφραγισμένο στον ήλιο για 6 μέρες. Την επόμενη (7η μέρα) βράζουμε 1 φλ. τσ. χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη για λίγο, ίσα-ίσα να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά προσθέτουμε το μίγμα αυτό στο βάζο με τις φλούδες. Μένει να ρίξουμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Ξανακλείνουμε το βάζο και αφήνουμε για 6 μέρες ακόμη, κουνώντας το κάπου-κάπου, και πάλι στον ήλιο. Στη συνέχεια θα το σουρώσουμε όπως παραπάνω. Μ΄αυτό τον τρόπο, θα έχουμε πιο έντονο άρωμα (λόγω του χυμού) αλλά όχι τόσο καθαρό χρώμα.
Επίσης κάτι άλλο που επηρεάζει το τελικό χρώμα του λικέρ μας, είναι το πόσα ξύλα κανέλας και γαρύφαλλα θα βάλουμε, όσο περισσότερα τόσο πιο σκούρο χρώμα θα δώσουν.
Σκούρο χρώμα και αλλαγή στη γεύση θα έχουμε αν φτιάξουμε το λικέρ πορτοκάλι με κονιάκ και όχι με κάποιο από τα παραπάνω διάφανα αλκοολούχα ποτά.

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση