Αμεση Επικοινωνία
Turn off/on Sound Options Smileys History FAQ Kide Chat
sofia: Καλημέρα! Χρόνια Πολλά στο Στάθη και τη Σταθούλα που γιορτάζουν σήμερα!! ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Σ ΟΛΟΥΣ :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ :) (!)
sofia: Καλημέρα! Χρόνια πολλά στην Αγάπη, την Πίστη, την Ελπίδα και τη Σοφία, που γιορτάζουν σήμερα! Να έχετε μια υπέροχη μέρα :P
sofia: Καλή σας μέρα! Πολύ βροχή σήμερα στην πόλη μας. Ελπίζω εκεί που βρίσκεστε εσείς να επικρατούν καλύτερες καιρικές συνθήκες. Καλή συνέχεια στις δραστηριότητές σας :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ :)
sofia: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (!)
sofia: ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ :)
sofia: Καλημέρα!
AFRODITI: ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.
sofia: Καλημέρα! Να στείλω τις ευχές μου σε όλους τους μαθητές, μικρούς και μεγάλους, για καλή σχολική χρονιά με υγεία, υπομονή και επιμονή. Καλή αρχή, καλή πρόοδο :P
admin: Καλημέρα! Τηγανητά καλαμαράκια και πράσινη σαλάτα τρώμε σήμερα! Παγωτό βανίλια με σιρόπι σοκολάτας για γλυκάκι. Καλή συνέχεια!
admin: Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Ντολμαδάκια γιαλαντζί φτιάξαμε για σήμερα. Συνοδεύουμε με πρόβειο γιαούρτι και χωριάτικη σαλάτα. Καλά μαγειρέματα :)
sofia: ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ :)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο :P
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΠΙΑΖ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΖΕΛΕ ΚΕΡΑΣΙ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑΚΙ ΚΑΙ.... ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!
sofia: Καλημέρα! Συκώτι μοσχαρίσιο στο τηγάνι για σήμερα. Συνοδεύουμε με μαγιονέζα, πατάτες τηγανητές και ντοματοσαλάτα. Καλό σας μεσημέρι :)
sofia: Μια γλυκιά καλημέρα από τη βροχερή Θεσσαλονίκη (!)
sofia: Καλησπέρα! Βροχή, βροχή και... κρύο αρκετό απόψε :(
sofia: Καλημέρα! Συννεφιασμένη σήμερα η πόλη μας.....
sofia: ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΤΗ ΝΙΚΗ, ΤΗΝ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΟΣΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ :P
sofia: Καλημέρα! Χρόνια Πολλά στον Αλέξανδρο και την Αλεξάνδρα που γιορτάζουν σήμερα. Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο :)
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΜΥΡΙΣΕ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ! ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΒΡΟΧΗ, ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΗ ΨΥΧΡΑ.... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΡΟΣΙΣΕΙ ΛΙΓΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ :)
sofia: Καλή σας μέρα και Χρόνια Πολλά στο Φανούριο !
sofia: Καλημέρα!!! Ζέστη, ζέστη, ζέστη. Αυτός ο Αύγουστος μάς πέθανε..... Κεφτεδάκια με σάλτσα έχω ετοιμάσει για την οικογένεια. Συνοδεύουμε μετούρκικο πιλάφι, τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί. Καλή συνέχεια :)
sofia: Καλή εβδομάδα!
sofia: Καλημέρα!
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!
sofia: Καλώς σάς βρίσκω και πάλι! Μετά από μια μικρή ανάσα θάλασσας και ξεκούρασης, καιρός για δουλειά.... Καλό μεσημέρι σε όλους :)
sofia: Καλησπέρα! Θα λείψω από κοντά σας για μία εβδομάδα, οπότε θα στείλω από σήμερα τις ευχές μου σε όλους όσους γιορτάζουν αύριο. Καλό Δεκαπενταύγουστο σε όλο τον κόσμο. Να περάσετε όμορφα και να χαίρεστε τους εορτάζοντες αγαπημένους σας. Καλό απόγευμα :P
sofia: Καλημέρα! Πολύ ζεστή προβλέπεται η σημερινή μέρα... από τώρα το νιώθει κανείς! Προτιμήστε ελαφρά και δροσερά γεύματα, άφθονους χυμούς και σκιερά μέρη. καλή συνέχεια στα καθημερινά :)
sofia: Καλό Σαββατοκύριακο και χαρούμενες διακοπές σε όσους έχουν ήδη φτάσει στον προορισμό τους :P
sofia: Καλησπέρα, αν έχετε κάποιο πρόβλημα στην αναζήτηση των συνταγών, χρησιμοποιείστε μόνο ΚΕΦΑΛΑΙΑ ελληνικά γράμματα. Καλό σας βράδυ!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!
Guest_9414: :|
sofia: Καλό μεσημέρι σε όλους!
sofia: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

Kide Shoutbox v0.9.8


Name:
Message:

:) :( ;) :P :D :| :O :S O.O 8) :_( :-* (!) (?)
Loading
Ν
14
2011

ΛΙΚΕΡ ΛΕΜΟΝΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (14 Νοέμβριος 2011)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

750 ml νερό
οι φλούδες από 5 φρέσκα μεγάλα λεμόνια
400 γρ. ζάχαρη
1 μπουκάλι καθαρό οινόπνευμα (450 ml) ή ανάλογη βότκα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε πολύ καλά και σκουπίζουμε τα λεμόνια.

Με προσοχή αφαιρούμε τις φλούδες τους.

Μέσα σε γυάλινο βάζο με φαρδύ στόμιο, τοποθετούμε τις φλούδες των λεμονιών μαζί με το αλκοόλ. Κλείνουμε πολύ καλά το βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο για 6-7 μέρες. Κάπου-κάπου αναταράσσουμε το δοχείο για να διαχυθεί περισσότερο το άρωμα του λεμονιού στο ποτό.

Την τελευταία μέρα βράζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Στη συνέχεια εφαρμόζουμε ένα τουλπάνι ή μια γάζα στο στόμιο του μπουκαλιού και σουρώνουμε το ποτό που τώρα έχει γίνει κιτρινωπό, μέσα στην κατσαρόλα με το κρύο σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το λικέρ μας σε καθαρό μπουκάλι και το κλείνουμε καλά.

Το διατηρούμε με δύο τρόπους:

1. Στη συντήρηση του ψυγείου, οπότε και προσθέτουμε πάγο στο σερβίρισμα.

2. Στον καταψύκτη. Δεν παγώνει γιατί περιέχει πολύ αλκοόλ. Σ΄αυτή την περίπτωση σερβίρεται σκέτο, χωρίς πάγο, αφού βρίσκεται ήδη στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Όποιο τρόπο σερβιρίσματος κι αν διαλέξουμε, είναι εξίσου απολαυστικό και δροσερό. ΄Οσο πιο κρύο πίνεται, τόσο πιο αρωματικό γίνεται. Παίρνουμε ένα λικέρ 40
ο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Είναι πολύ εύκολη η παρασκευή του λικέρ αυτού. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι η ποιότητα των λεμονιών. Πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο φρέσκα και καθαρά χωρίς στίγματα, με ωραία αφράτη κατακίτρινη φλούδα.



Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ενημέρωση