Διαφήμιση
Loading
Ν
14
2011

ΛΙΚΕΡ ΛΕΜΟΝΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (14 Νοέμβριος 2011)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

750 ml νερό
οι φλούδες από 5 φρέσκα μεγάλα λεμόνια
400 γρ. ζάχαρη
1 μπουκάλι καθαρό οινόπνευμα (450 ml) ή ανάλογη βότκα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε πολύ καλά και σκουπίζουμε τα λεμόνια.

Με προσοχή αφαιρούμε τις φλούδες τους.

Μέσα σε γυάλινο βάζο με φαρδύ στόμιο, τοποθετούμε τις φλούδες των λεμονιών μαζί με το αλκοόλ. Κλείνουμε πολύ καλά το βάζο και το βάζουμε στο ψυγείο για 6-7 μέρες. Κάπου-κάπου αναταράσσουμε το δοχείο για να διαχυθεί περισσότερο το άρωμα του λεμονιού στο ποτό.

Την τελευταία μέρα βράζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Στη συνέχεια εφαρμόζουμε ένα τουλπάνι ή μια γάζα στο στόμιο του μπουκαλιού και σουρώνουμε το ποτό που τώρα έχει γίνει κιτρινωπό, μέσα στην κατσαρόλα με το κρύο σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το λικέρ μας σε καθαρό μπουκάλι και το κλείνουμε καλά.

Το διατηρούμε με δύο τρόπους:

1. Στη συντήρηση του ψυγείου, οπότε και προσθέτουμε πάγο στο σερβίρισμα.

2. Στον καταψύκτη. Δεν παγώνει γιατί περιέχει πολύ αλκοόλ. Σ΄αυτή την περίπτωση σερβίρεται σκέτο, χωρίς πάγο, αφού βρίσκεται ήδη στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Όποιο τρόπο σερβιρίσματος κι αν διαλέξουμε, είναι εξίσου απολαυστικό και δροσερό. ΄Οσο πιο κρύο πίνεται, τόσο πιο αρωματικό γίνεται. Παίρνουμε ένα λικέρ 40
ο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Είναι πολύ εύκολη η παρασκευή του λικέρ αυτού. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι η ποιότητα των λεμονιών. Πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο φρέσκα και καθαρά χωρίς στίγματα, με ωραία αφράτη κατακίτρινη φλούδα.



Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
Διαφήμιση
Ενημέρωση