Ενημέρωση
Loading

Λίγα λόγια από τη Σοφία...

Το όνομά μου, Σοφία Παπαδοπούλου. Πόλη μου, η όμορφη Θεσσαλονίκη. Η σχέση μου με τη μαγειρική άρχισε πριν από 28 χρόνια περίπου, όταν αποφάσισα να φτιάξω τη δική μου οικογένεια. Άγνωστος ο κόσμος της κουζίνας για μένα τότε...  Κι όμως, πολλά μπορεί να πετύχει κανείς, αρκεί να το θέλει. Το σημαντικότερο είναι ν΄αγαπάς αυτό με το οποίο ασχολείσαι και να θέλεις να προσφέρεις το καλύτερο, στους δικούς σου ανθρώπους και όχι μόνο.

 

Στις επόμενες σελίδες, θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τις γνώσεις και κυρίως την εμπειρία μου, πάνω στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Μην ξεχνάτε πως ένα απαραίτητο συστατικό στην κουζίνα, είναι η φαντασία που διαθέτει ο καθένας μας. Δεν πρέπει να φοβάστε τα πειράματα, γιατί μονάχα έτσι θα πετύχετε το ξεχωριστό και το διαφορετικό.


Σας εύχομαι μέσα απ΄την καρδιά μου καλή επιτυχία!


 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να χρησιμοποιηθεί σωστά η Αναζήτηση (συνταγών), θα πρέπει να γράψετε στο πεδίο αναζήτησης αυτό που ψάχνετε μόνο με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ελληνικούς χαρακτήρες.

 


Ο
02
2022

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (02 Οκτώβριος 2022)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

15 πιπεριές διάφορες

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

6 τοματάκια ROMA, πλυμένα και κομμένα σε 4-6 κομμάτια το καθένα
300 γρ. τυρί φέτα τριμμένο στο χέρι
70 γρ. παριζάκι κομμένο σε μικρά ζάρια
150 γρ. μπέικον ή καπνιστή μπριζόλα κομμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
1 πράσινο κρεμμυδάκι κομμένο σε μικρότερα κομμάτια
5-6 φύλλα βασιλικού
3-4 κλαδάκια μαίντανού
αλάτι
πιπέρι ή 1-2 τσίλι ψιλοκομμένα
1 κ. γλυκού ρίγανη
2 κ. σούπας ελαιόλαδο

ΣΤΟ ΤΑΨΙ

1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 φλ. τσ. καυτό νερό
αλάτι-πιπέρι

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

Αξιολόγηση Χρήστη: / 8
ΧείριστοΆριστο 
Ι
19
2022

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (19 Ιούνιος 2022)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μπούτια κοτόπουλου (ή και ολόκληρο κοτόπουλο ) βάρους περίπου 1,5 κιλά

2 κ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1/3 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 κ. σούπας ολόκληρα μπαχάρια
1 κ. σούπας ολόκληρα μαύρα πιπέρια
1 ξύλο κανέλας
10 γαρύφαλα (μοσχοκάρφια)
2 φύλλα δάφνης

500 γρ. πηχτός χυμός ντομάτας τύπου pummaro
250 ml βραστό νερό
400 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένο στο χέρι

1 καλό αντικολλητικό σκεύος με καπάκι ( βαθύ τηγάνι ή ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα)

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 90 λεπτά περίπου

Αξιολόγηση Χρήστη: / 9
ΧείριστοΆριστο 
Σελίδα 1 από 35
Σκεφτείτε Έξυπνα

Μεταφορικά μόνο 2€.

Άνω των 25€ δωρεάν.