Ενημέρωση
Loading
Δ
11
2017

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (11 Δεκέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 6 άτομα)

150 γρ. φρέσκα φύλλα ρόκας, πλυμένα και στραγγισμένα
150 γρ. ρόδια (σπόροι)
150 γρ. παρμεζάνα κομμένη σε φλούδες
2 φέτες ψωμί του τοστ
1 κ. σούπας φρέσκο βούτυρο

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

3 σκελ. σκόρδου ψιλοκομμένες
1 κ. γλ. πελτές ντομάτας
5-6 φύλλα βασιλικού
1 κ. γλ. μουστάρδα
1 κ. γλ. ξύδι βαλσαμικό
1/2 φλ. τσ. παρθένο ελαιόλαδο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ετοιμάζουμε τα κρουτόν: Αφαιρούμε τις κόρες από το ψωμί του τοστ και κόβουμε την ψίχα σε μικρούς κύβους. Σε μικρό τηγανάκι βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, ρίχνουμε τα κυβάκια του ψωμιού. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε και τ΄αφήνουμε να κρυώσουν.

Φτιάχνουμε  στη συνέχεια το ντρέσινγκ: Ρίχνουμε στο μπλέντερ το σκόρδο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά που αναφέρονται και χτυπάμε για 1 λεπτό.

Ετοιμασία της σαλάτας: Σε μια ρηχή σαλατιέρα βάζουμε πρώτα τα φύλλα της ρόκας. Πάνω τους απλώνουμε τους σπόρους του ροδιού και την παρμεζάνα. Προσθέτουμε τα κρουτόν.

Λίγο πριν το σερβίρισμα περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το ντρέσινγκ.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση