ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Δ
22
2011

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΡΥΖΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Δεκέμβριος 2011)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 1/2 κιλό κατσικάκι σε μερίδες
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 φλ. του καφέ νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κύβος βοδινού
3 κ. σούπας άνιθος ή δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κ. γλ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
αλάτι
μαύρο πιπέρι
ρύζι καρολίνα  όσο χρειαστεί


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πάρα πολύ καλά το κρέας αφαιρώντας τα περιττά λίπη.

Το βάζουμε να βράσει σε κατσαρόλα με νερό, ίσα που να το σκεπάζει. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια θα πετάξουμε το νερό αυτό κρατώντας μόνο το κρέας σε μια πιατέλα.

Καθαρίζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι με 1 φλ. του καφέ νερό και σωτάρουμε όλα τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν, όχι να καούν. Τώρα θα προσθέσουμε το κρέας και θα το ροδίσουμε απ΄όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε αρκετό ζεστό νερό στην κατσαρόλα, πρέπει όχι μόνο να καλύπτει το κρέας αλλά να το υπερβαίνει κατά 2-3 εκατοστά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και ρίχνουμε το γλυκό και το μαύρο πιπέρι, αλάτι, τον άνιθο και τον κύβο. Ανακατεύουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε με το καπάκι κι αφήνουμε το κατσικάκι να σιγοβράσει για 2 ώρες περίπου, μέχρι να μαλακώσει εντελώς.

Προθερμαίνουμε στο μεταξύ καλά το φούρνο στους 160οC.

Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα και αδειάζουμε το ζωμό του φαγητού σε ταψί, αφού όμως πρώτα τον μετρήσουμε. Θα ξέρουμε πως για κάθε 3 φλ. τσ. ζωμό αντιστοιχεί 1 φλ. τσ. ρύζι.

Τοποθετούμε το ταψί στη χαμηλή θέση του φούρνου με φωτιά πάνω-κάτω.

Πλένουμε το ρύζι με πολλά νερά.

Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε το ρύζι στο ταψί, ανακατεύουμε για να μοιραστεί ομοιόμορφα και το αφήνουμε να μισοβράσει.

Τώρα θα βάλουμε και τις μερίδες του κρέατος σε διάφορα σημεία του ταψιού, θα κλείσουμε τη φωτιά από πάνω και θα ψήσουμε το φαγητό μέχρι να βράσει εντελώς το ρύζι και να ροδίσει το κρέας από πάνω.

Επειδή θέλουμε το ρύζι να είναι όσο γίνεται πιο σπυρωτό, αποφεύγουμε το ανακάτεμα του ταψιού. Επίσης καλό είναι το μέτρημα του ζωμού να γίνει με ακρίβεια για να μη χρειαστεί να συμπληρώσουμε περισσότερο νερό ή αντίθετα να μη περισσέψει και λασπώσει το ρύζι.

Βγάζουμε το ταψί, αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και μετά σερβίρουμε.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο