Ενημέρωση
Loading
Δ
16
2017

ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΠΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (16 Δεκέμβριος 2017)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ( για 50 τεμάχια περίπου)

1 πακέτο λεπτά φύλλα κρούστας του μπακλαβά, τύπου βηρυττού  (17-19 φύλλα)
200 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
300 γρ. αμύγδαλα και φουντούκια χοντροαλεσμένα
4 κ. σούπας ζάχαρη
1 κ. γλ. κανέλα
1 κ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3 φλ. τσ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσ. νερό
ο χυμός και η φλούδα του μισού από ένα μέτριο λεμόνι

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

125 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπαιν μαρί



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.

Ανακατεύουμε τους χοντροαλεσμένους ξηρούς καρπούς με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.

Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα.

Πάνω στον πάγκο εργασίας τοποθετούμε ένα φύλλο (έχοντας μπροστά μας την κοντή πλευρά του) , το βουτυρώνουμε ελαφρά με πινέλο και πάνω του στρώνουμε ένα δεύτερο φύλλο. Το περνάμε κι αυτό με λιωμένο βούτυρο.

Σκορπίζουμε σε όλη την επιφάνεια του διπλού φύλλου μια καλή δόση από το μίγμα των ξηρών καρπών.

Χρησιμοποιώντας έναν λεπτό πλάστη (βέργα), τυλίγουμε το φύλλο με τη γέμιση σε ρολό. Με λίγο νερό κολλάμε την ελεύθερη άκρη του για να μην ξετυλίγεται. Τραβάμε τον πλάστη απότομα και σουρώνουμε ελαφρά το ρολό ώστε να μειωθεί ελαφρά το μήκος του.

Κόβουμε το ρολό σε 4 ίσα μέρη. Αυτά θα αποτελέσουν τα πουράκια μας.

Τα τοποθετούμε στο ταψί με την ελεύθερη άκρη τους ν΄ακουμπά στον πάτο του ταψιού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μεχρι να τελειώσουν  όλα τα υπόλοιπα φύλλα και η γέμιση.

Περιχύνουμε τα πουράκια με όσο βούτυρο έχει μείνει και τα ψήνουμε  στη μεσαία θέση του φούρνου για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να χλιαρώσουν.

Τότε βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη λεμονόφλουδα για 6-7 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού.

Περιχύνουμε τα χλιαρά πουράκια με το καυτό σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και ν΄απορροφήσουν το σιρόπι.

Τέλος τα μισοβυθίζουμε σε λιωμένη κουβερτούρα και τ΄ακουπάμε σε λαδόκολλα μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

Διατηρούνται εκτός ψυγείου καλυμμένα με μεμβράνη.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση