ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
19
2019

ΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΠΑΡΙΖΑΚΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (19 Ιανουάριος 2019)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 φλ. τσ. βούτυρο μαλακό ή μαργαρίνη
1 φλ. τσ. στραγγιστό γιαούρτι
2/3 φλ. τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κ. γλ. αλάτι
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, όσο πάρει η ζύμη

φέτες από παριζάκι, πάχους 0,5 εκ. κομμένες στη μέση σαν μισοφέγγαρα

1 κρόκος αβγού αραιωμένος με ελάχιστο νερό, για την επάλλειψη

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το γιαούρτι μέχρι να ενωθούν καλά.

Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι με το αλάτι και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη.

Αφήνουμε το μίξερ και προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι.

Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι ν΄απορροφηθεί η κάθε δόση και μετά ρίχνουμε την επόμενη. Στο τέλος πρέπει να πάρουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα.

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και το ανοίγουμε σε στρόγγυλο φυλλαράκι στο εσωτερικό της παλάμης μας.

Τοποθετούμε μέσα στο φύλλο ένα μισοφέγγαρο από το παριζάκι πάχους μισού εκ. περίπου.

Διπλώνουμε το φύλλο πάνω της και κλείνουμε πολύ καλά τις άκρες. Τοποθετούμε το πιτάκι στο ταψί.

Συνεχίζουμε με τα επόμενα κομμάτια ζύμης κατά τον ίδιο τρόπο.

Στο τέλος περνάμε όλα τα πιτάκια με αραιωμένο κρόκο αβγού με τη βοήθεια ενός πινέλου.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, στις αντιστάσεις για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν όμορφα από πάνω.

Ξεφουρνίζουμε πάνω σε σχάρα κι αφήνουμε να σταθούν για 10-15 λεπτά πρίν το σερβίρισμα.

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση