ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
09
2019

ΚΑΛΑΜΠΟΚΟΨΩΜΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (09 Ιανουάριος 2019)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

50 γρ. νωπή μαγιά (2 πακετάκια)
1 κ. σούπας ζάχαρη
2 ποτήρια του κρασιού (325 ml) χλιαρό νερό

350 γρ. καλαμποκάλευρο
350 + 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κ. γλ. αλάτι
7 κ. σούπας ελαιόλαδο

3 κ. σούπας ελιές Καλαμών σε ροδέλες
λίγη ρίγανη ή βασιλικός (προαιρετικά)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλο και βαθύ μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και τη μαγιά.

Προσθέτουμε (και ζυμώνουμε ταυτόχρονα) σε δόσεις εναλλάξ ελαιόλαδο - καλαμποκάλευρο - αλεύρι γ.ο.χ.- αλάτι. Κρατάμε 50 γρ. από το απλό αλεύρι.

Αφού πάρουμε μια απαλή κι ελαστική ζύμη, θα συνεχίσουμε το ζύμωμα για 5 λεπτά ακόμη πάνω στον πάγκο εργασίας μας. Ρίχνουμε πρώτα λίγο από το αλεύρι που κρατήσαμε και πάνω του μεταφέρουμε τη ζύμη. Ζυμώνουμε και προσθέτουμε λίγο=λίγο όλο το υπόλοιπο αλεύρι. Μαζεύουμε τη ζύμη σε μπάλα, τη λαδώνουμε εξωτερικά και τη μεταφέρουμε ξανά στο μπολ. Τη σκεπάζουμε με καπάκι ή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

 

 

Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε πολύ καλά μια στρόγγυλη φόρμα δαχτυλίδι του κέικ.

Όταν ετοιμαστεί η ζύμη, θα κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο της όπου θα ρίξουμε τις ελιές και τη ρίγανη (αν βάλουμε).

 

 

Ξαναζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Πλάθουμε ένα μπαστούνι μήκους 30 εκ. περίπου και το μεταφέρουμε στη φόρμα. Φροντίζουμε να ενωθούν όμορφα οι άκρες του.

 

 

Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, σκεπάζουμε με πετσέτα κι αφήνουμε να φουσκώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου με φωτιά πάνω-κάτω (στις αντιστάσεις) για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια του καλαμποκόψωμου.

 

 

Ξεφουρνίζουμε και ξεφορμάρουμε πάνω σε βαμβακερή πετσέτα. Αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά (για να σταθεροποιηθεί) και στη συνέχεια μπορούμε να σερβίρουμε  σε φέτες.

 



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ακουμπήστε τις ελιές πρώτα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να μην βγάλουν υγρασία μέσα στη ζύμη...

Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε στο καλαμποκόψωμο ό,τι άλλο προτιμάτε: μαλακά κίτρινα τυριά, πιπεριές ψιλοκομμένες, λιαστή ντομάτα κτλ.

 

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση