Ενημέρωση
Loading
Ν
06
2018

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (06 Νοέμβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 φύλλα σφολιάτας
200 γρ. τυρί φέτα τριμμένο στο χέρι
2 αβγά (κρατάμε χωριστά τον 1 κρόκο)
350 γρ. ζεματισμένο σπανάκι πολύ καλά στραγγισμένο
1 κ. σούπας άνιθος ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι

Φούρνος προθερμασμένος στους 200οC

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε σε μπολ το 1 αβγό ολόκληρο και από το δεύτερο μόνο το ασπράδι του. τα χτυπάμε ελαφρά με το πιρούνι, προσθέτουμε το τυρί, άνιθο και αλατοπίπερο.

 

 

Ανακατεύουμε για να ενωθούν.

Σε ξεχωριστό μπολάκι έχουμε βάλει το ζεματισμένο και πολύ καλά στραγγισμένο σπανάκι.

 

 

Με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε κύβους  και το ρίχνουμε στο μείγμα του  τυριού. Ανακατεύουμε καλά για ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και η γέμιση είναι έτοιμη.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα ή ανάλογα μεγάλο ταψί.

Απλώνουμε το πρώτο φύλλο της σφολιάτας πάνω στην επιφάνεια εργασίας και με τη ρόδα της πίτσας ή κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια 7 Χ 7εκ. περίπου. Παίρνουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση και το τοποθετούμε στο ένα μισό του τετραγώνου.

 

 

Διπλώνουμε πάνω στη γέμιση το άλλο μισό φύλλο και πατάμε για να κλείσει καλά.

 

 

Βάζουμε το σπανακοτυροπιτάκι στο ταψί.

 

 

Με τον ίδιο τρόπο γεμίζουμε και τα υπόλοιπα τετράγωνα μέρη της σφολιάτας.

Αραιώνουμε με 1 κ. γλυκού νερό τον κρόκο που κρατήσαμε και με το μείγμα περνάμε όλα τα σπανακοτυροπιτάκια.

 

 

Τοποθετούμε τη λαμαρίνα στη μεσαία θέση του φούρνου και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνειά τους.

 

 

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε και τη δεύτερη δόση με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με την υπόλοιπη γέμιση.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εναλλακτικά σας προτείνω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας να φτιάξετε ένα ρολό ως εξής:

Ανοίξτε το φύλλο κρατώντας μπροστά σας τη στενή πλευρά του. Απλώστε όλη τη γέμιση που περίσσεψε κατά μήκος αυτής της πλευράς και τυλίξτε απαλά σε ρολό.

Τοποθετήστε σε ταψάκι μακρόστενο (καλυμμένο με λαδόκολλα) με την ελευθερη άκρη προς τα κάτω.

Περάστε τη επιφάνεια με το μείγμα του κρόκου που έχει μείνει και χαράξτε την με κοφτερό μαχαίρι.

Ψήστε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει όμορφα.

 

 

Ξεφουρνίστε πάνω σε σχάρα, κόψτε σε χοντρές φέτες και σερβίρετε αμέσως!

 

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένο σπανάκι, αμέσως μόλις ξεπαγώσει, αρκεί να το στίψουμε δυνατά ανάμεσα στα χέρια μας.

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση