Ενημέρωση
Loading
Σ
23
2018

ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (23 Σεπτέμβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 


3-4 μέτριες πατάτες
ο χυμός μισού λεμονιού

μπόλικη φριτούρα για το τηγάνισμα

αλάτι
ρίγανη ή τριμμένο κεφαλοτύρι (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Μέσα σε ευρύχωρο μπολ βάζουμε αρκετό νερό μαζί με το χυμό μισού λεμονιού.

Καθαρίζουμε εξωτερικά μια-μια τις πατάτες και με κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε σε λεπτές φετούλες πάχους 3 χιλιοστών περίπου. Πρέπει να είναι λεπτές για να κριτσανιστούν στο τηγάνι και να μην μείνουν εσωτερικά μαλακές...

 

 

Τις βυθίζουμε στο μείγμα νερού-λεμονιού μέχρι να έρθει η ώρα του μεγειρέματος.

 

 

Βάζουμε σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι (ή γουόκ) μπόλικο ηλιέλαιο (ή ελαιόλαδο αν προτιμάτε) και αφήνουμε να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά.

Ταυτόχρονα αδειάζουμε τις πατάτες σε τρυπητό για να στραγγίξουν καλά.

Όταν ετοιμαστεί το λάδι μας, θα ρίξουμε πολύ προσεκτικά λίγες-λίγες με το χέρι μας όλες τις πατάτες μαζί σε μια τηγανιά. Αυτό εφόσον το επιτρέπει το μέγεθος του τηγανιού. Ανακατεύουμε για μια φορά στην αρχή και μετά αφήνουμε να τηγανιστούν για 7-8 λεπτά χωρίς να τις πειράξουμε για να μην σπάσουν. Στη συνέχεια τις γυρίζουμε με προσοχή για να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές ομοιόμορφα.

Όταν αρχίζουν να κοκκινίζουν λιγάκι, είναι έτοιμες. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας  και μετά τις μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Μπορούμε να τις παρουσιάσουμε και πάνω σε λαδόκολλα...

Αλατίζουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη ή τριμμένο κεφαλοτύρι.

Γίνονται κριτσανιστές και πεντανόστιμες!


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Φτιάξτε αρκετές...

Προσοχή στη φωτιά όταν ρίχνετε τις πατάτες, το λάδι είναι πολύ καυτό!





Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση