ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Α
15
2011

ΑΥΓΟΦΕΤΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

3 αυγά
1 φλ. τσαγιού γάλα
λίγο αλάτι
1 κ. σούπας ζάχαρη
6-7 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού
4 κ.σούπας βούτυρο για το τηγάνισμα
μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μέσα σε πλατύ μπoλ βάζουμε τ΄αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το γάλα, λίγο αλάτι και μια κουταλιά ζάχαρη και ανακατεύουμε.


Τοποθετούμε μέσα στο μείγμα  μία-μία τις φέτες ψωμιού και τις γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά για να μουσκέψουν καλά.

 

 

Τις βγάζουμε σε μια πιατέλα.


Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε δυο κουταλιές βούτυρο. Το βάζουμε σε αρκετά δυνατή φωτιά και μόλις λειώσει το βούτυρο τοποθετούμε μέσα τις αυγόφετες με προσοχή.  Όταν αρχίζουν να ροδίζουν τις γυρίζουμε κι από την άλλη προσθέτοντας αλλές δυο κουταλιές βούτυρο.

 

 

 

Τις βγάζουμε σε μια πιατέλα κι αν θέλουμε φτιάχνουμε επόμενη τηγανιά με αυγόφετες κατά τον ίδιο τρόπο.


Σερβίρονται ζεστές, αφού τις περιχύσουμε με λίγο μέλι και τις πασπαλίσουμε με κανέλα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορούμε να τις σερβίρουμε και με τυρί. Τους ταιριάζει πολύ! Τα παιδιά μου τις λατρεύουν σαν πρωινό και σαν κολατσιό για το σχολείο.


Μπορούμε να τις τηγανίσουμε και με σπορέλαιο, αλλά δεν θα έχουν την ίδια νοστιμιά. Είναι ένας πολύ βολικός τρόπος για να ξοδέψουμε το ψωμί που έχει περισσέψει.

 

 


 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση