ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
18
2016

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ (απλές)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Αύγουστος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 2 άτομα)

2-3 μελιτζάνες, συνολικού βάρους 750 γρ. περίπου
αλάτι

ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Προετοιμασία και αναμονή: 45 λεπτά
Μαγείρεμα: 20-30 λεπτά




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε το τμήμα με το κοτσάνι και αφαιρούμε 2-3 λεπτές λωρίδες από τη φλούδα της μελιτζάνας κατά μήκος της (δηλαδή εξωτερικά γίνεται "ριγέ" άσπρο - μωβ). Στη συνέχεια χωρίζουμε την μελιτζάνα σε στρόγγυλες φέτες πάχους μισού εκατοστού περίπου. Η αφαίρεση λωρίδων από την μωβ φλούδα, βοηθάει στο να ξεπικρίσει σωστά και εύκολα η μελιτζάνα.

Σε κατάλληλα ευρύχωρο μπολ πασπαλίζουμε πρώτα αλάτι και δημιουργούμε μια στρώση από φέτες μελιτζάνας.  Ξαναρίχνουμε αλάτι, μετά πάλι μελιτζάνες κ.ο.κ. μέχρι να τελειώσουν όλες οι φέτες. Τελειώνουμε πάντα ρίχνοντας αρκετό αλάτι. Αφήνουμε να σταθούν έτσι για 30 λεπτά τουλάχιστον, οπότε και θα βγάλουν όλη την πίκρα τους.

Κατόπιν ξεπλένουμε πολύ καλά και στίβουμε τις φέτες στα χέρια μας.

 

 

Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε αρκετό σπορέλαιο να κάψει καλά. Με προσοχή αραδιάζουμε όσες φέτες χωρέσουν για να τηγανιστούν. Μόλις πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, τις γυρίζουμε για να ψηθούν κι από την άλλη πλευρά τους.

 

 

 

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας (χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο, γιατί με τη διαδικασία του ξεπικρίσματος έχουμε κι αυτό το όφελος: εμποδίζουμε το λάδι να περάσει στο εσωτερικό της μελιτζάνας). Μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος, όπου και αλατίζουμε πολύ ελαφρά.

 

 

Συνεχίζουμε με την επόμενη τηγανιά κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Στιβάζουμε όλες τις μελιτζάνες στην ίδια πιατέλα, αλατισμένες ελαφρά.

Σερβίρονται ζεστές ή κρύες και ταιριάζουν καταπληκτικά με τζατζίκι, σκορδαλιά, τηγανητές πιπεριές και πατάτες. Συμπληρώνουμε με φρεσκοκομμένη ντομάτα και ζυμωτό ψωμί... Απίθανη γεύση!


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προσέχουμε πάντα στις μελιτζάνες που προμηθευόμαστε: να μην είναι άγουρες - να μην έχουν σπόρους στη σάρκα τους - να μην έχουν στίγματα και χτυπήματα εξωτερικά.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  φλάσκες ή στενόμακρες μελιτζάνες για τη συνταγή αυτή.

Τον ίδιο τρόπο προετοιμασίας ακολουθώ και όταν πρόκειται να φτιάξω μουσακά, ιμάμ ή παπουτσάκια. Είναι απαραίτητο να ξεπικρίσει σωστά η μελιτζάνα πριν χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση