ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Α
08
2011

ΟΜΕΛΕΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (26 Σεπτέμβριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

5 αβγά
200 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένο
50 γρ. gooda σε κύβους
50 γρ. γραβιέρα ή κασέρι σε κύβους
3 κ. σούπας γάλα
1 μικρή τομάτα σε λεπτές φέτες
αλάτι
πιπέρι
3 κ. σούπας βούτυρο για το τηγάνισμα


 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μέσα σε μπολ σπάζουμε τ΄αβγά και τα χτυπάμε ελαφρά.

 

Προσθέτουμε το τυρί, το gooda, τη γραβιέρα, το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.


Παίρνουμε ένα πολύ καλό αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι και βάζουμε μέσα το βούτυρο.Το τοποθετούμε σε πολύ σιγανή φωτιά και περιμένουμε να λιώσει το βούτυρο. Προσοχή, δεν πρέπει να κάψει, μόνο να λιώσει.

 

Όταν ετοιμαστεί, ρίχνουμε μέσα το μίγμα της ομελέτας και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Σκεπάζουμε με το καπάκι.

 

Μόλις αρχίζει να πήζει προσθέτουμε τις φέτες της τομάτας και ξανασκεπάζουμε.

 

Το τηγάνισμα διαρκεί συνολικά περίπου 20-25 λεπτά. Κάθε λίγο ελέγχουμε την ομελέτα γιατί υπάρχει κίνδυνος να "κολλήσει". Είναι έτοιμη όταν έχει φουσκώσει και έχει στερεοποιηθεί.


Αφού αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, το αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εξυπηρετούν πολύ τα τηγάνια με διαφανή καπάκια γιατί επιτρέπουν τον έλεγχο του φαγητού χωρίς να  τα ανοιγοκλείνουμε κάθε τόσο και να χάνουμε τη θερμοκρασία του φαγητού.

 

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο