ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ν
16
2011

ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ ΜΕ ΑΒΓΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (11 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

200 γρ. καβουρμάς
4 αβγά ελαφρά χτυπημένα
αλάτι
πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ο καβουρμάς αποτελείται από κομμάτια βραστού κρέατος, βοδινού και πρόβειου, μαζί με τον συμπυκνωμένο ζωμό τους και διάφορα καρυκεύματα. Είναι ονομαστό ελληνικό προϊόν και είναι ιδιαίτερα γνωστός στη Θράκη (φημισμένος ο καβουρμάς των Μεταξάδων).

Κόβουμε τον καβουρμά με το χέρι σε μικρά κομμάτια και τον βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Ανακατεύουμε για λίγο, μέχρι να διαλυθεί το λίπος του και μετά προσθέτουμε τ΄αβγά ελαφρά χτυπημένα. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι για περισσότερη νοστιμιά και σιγοτηγανίζουμε μέχρι να ψηθούν τ΄αβγά μας.

Σερβίρουμε το ορεκτικό αυτό ζεστό και συνοδεύουμε με ουζάκι ή δροσερό κόκκινο κρασί. Απλό και πεντανόστιμο!

 

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Κόβουμε τον καβουρμά σε κομμάτια. Τον βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και τον τηγανίζουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να λιώσει τελείως το λίπος του και να πάρει χρώμα.

 

 


Σε άλλο αντικολλητικο τηγάνι ρίχνουμε 1-2 κουταλιές βούτυρο και μόλις λιώσει, τηγανίζουμε μερικά αυγά-μάτια. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.

 

 

 


 

 

Βάζουμε σε κάθε πιάτο από 2 αβγά, και λίγο πιλάφι αν θέλουμε, ενώ τοποθετούμε τον καβουρμά σε πιατέλα σερβιρίσματος.


 

 

 

Σερβίρουμε αμέσως γιατί τρώγεται πάντοτε ζεστός.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Το σημαντικό στη συνταγή αυτή είναι η ποιότητα του καβουρμά. Πρέπει να υπάρχει σωστή αναλογία μεταξύ κρέατος και λίπους. Προσέχουμε λοιπόν από πού θα τον προμηθευτούμε. Υπάρχει φυσικά στα surermarkets. Μπορούμε όμως να τον φτιάξουμε κι εμείς:


Θα χρειαστούμε 2 κιλά βοδινό και χοιρινό κρέας από το λαιμό και τα πλαϊνά του ζώου, για να έχει αρκετό λίπος.  Αν μας αρέσει η γεύση μπορούμε να βάλουμε και λίγο πρόβειο.Το πλένουμε καλά και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε το κρέας να βράσει μαζί με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη,σε χαμηλή φωτιά, για δυόμισυ ώρες περίπου μέχρι να διαλυθεί το λίπος του και να μαλακώσει πολύ καλά το ίδιο. Στο τέλος του βρασίματος αφαιρούμε όσα κομμάτια πάχους δεν έλιωσαν και αφήνουμε να μισοκρυώσει. Τοποθετούμε σε τάπερ με καπάκι. Πρώτα βάζουμε το κρέας πατώντας το πολύ καλά να εφαρμόσει στο δοχείο και από πάνω αδειάζουμε και το ζωμό της κατσαρόλας. Κλείνουμε καλά και αποθηκεύουμε τον καβουρμά στο ψυγείο. Μετά από 48 ώρες μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε, είτε μόνο του με μουστάρδα (που του ταιριάζει καταπληκτικά), είτε μαγειρεμένο με αβγά όπως παραπάνω ή ακόμη και με λαχανικά ή πιλάφι.

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση