ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Σ
21
2013

ΣΝΙΤΣΕΛ ΜΕ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Σεπτέμβριος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 4-6 μερίδες)


2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου συνολικού βάρους περίπου ενός κιλού
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
2/3 φλ. τσ. αλεύρι (περίπου)

3 αβγά
2 κ. σούπας μουστάρδα

300-350 γρ. περίπου τρίμμα φρυγανιάς (σπιτικής κατά προτίμηση)
1/2 φλ. τσ. ψιλοτριμμένο κεφαλοτύρι (ή όσο θέλουμε)


ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα (κατά προτίμηση)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα φιλέτα και τα στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Με κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε κάθε φιλέτο σε δύο οριζόντιες φέτες. Τα σνίτσελ πρέπει να είναι λεπτά. Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια, κατάλληλα σε μέγεθος για σνίτσελ.

Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και στη μισή του επιφάνεια αραδιάζουμε μερικά κομμάτια κοτόπουλου. Τα σκεπάζουμε με την άλλη μισή λαδόκολλα.

 

 

Τώρα με το ειδικό σφυράκι θα τα χτυπήσουμε πρώτα από τη μια πλευρά κι ύστερα κι από την άλλη, έτσι ώστε να πλατύνουν και να σπάσουν οι ίνες του κρέατος.

 

 

 

Μεταφέρουμε τα σνίτσελ σε δίσκο ή μεγάλη πιατέλα. Εκεί τα πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και γλυκιά πάπρικα. Το ίδιο κάνουμε κι από την άλλη πλευρά, αφού τ΄αναποδογύρισουμε.

Στη συνέχεια τ΄αλευρώνουμε ένα-ένα και τα στοιβάζουμε σε πιατέλα.

Σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ σπάζουμε 3 αβγά, προσθέτουμε 2 κουταλιές μουστάρδα και τα χτυπάμε για να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

 

 

Σε άλλο ευρύχωρο μπολ τοποθετούμε την τριμμένη φρυγανιά, ανακατεμένη με το κεφαλοτύρι.

Βάζουμε ένα πλατύ τηγάνι (ή γουόκ) με αρκετό λάδι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά (όχι να κάψει), παίρνουμε ένα αλευρωμένο σνίτσελ στο χέρι μας, το περνάμε κι από τις δύο πλευρές από το μείγμα του αβγού και μετά το τυλίγουμε με το μείγμα της φρυγανιάς. Το βάζουμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε με το επόμενο κομμάτι κοτόπουλου.

Τηγανίζουμε 3-4 σνίτσελ κάθε φορά, μόλις ροδίσουν από τη μια πλευρά, τα γυρίζουμε κι από την άλλη. Τα βγάζουμε σε πιατέλα κι επειδή δεν απορροφούν καθόλου λάδι, είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

 

 

Συνοδεύουμε με ατζέμ πιλάφι ή  τούρκικο,  πατάτες τηγανητές, τυρί φέτα και φρεσκοκομμένη ντομάτα. 

Γίνονται πάρα πολύ μαλακά και νόστιμα, γι΄αυτό και τα παιδιά τα λατρεύουν. Αλλά και οι μεγάλοι μαζί με μια παγωμένη μπύρα, αδειάζουν την πιατέλα στο πι και φι.....



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Καθώς μαγειρεύουμε, φροντίζουμε να υπάρχει πάντα στο τηγάνι ένα σνίτσελ, γιατί αν μείνει το λάδι σκέτο θα καεί και θα μαυρίσει.

Προσοχή στη φωτιά, δεν πρέπει να είναι δυνατή, το αντίθετο θα λέγαμε. Μόνο έτσι θα πετύχουμε καλοψημένα σνίτσελ χωρίς να έχουν "αρπάξει" εξωτερικά.

Επειδή το άσπρο κρέας από το στήθος του κοτόπουλου δεν έχει έντονη νοστιμιά από μόνο του, πρέπει να τού τη δώσουμε εμείς με τα ανάλογα μυρωδικά. Άρα είναι αποκλειστικά θέμα προσωπικής γευστικής επιλογής το ποια μπαχαρικά θα διαλέξουμε σε τελική ανάλυση. Κάντε τις δικές σας δοκιμές, ανεξάρτητα από αυτά που σας προτείνει η δοσολογία της συνταγής.

 

Εάν περισσέψει λίγο μείγμα αβγού και φρυγανιάς, ενώστε τα και πλάστε ένα μικρό μπιφτεκάκι. Τηγανίστε το και θα δείτε πόσο νόστιμο είναι.....

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο