ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
24
2012

ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (07 Δεκέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου (ή 1/2  φιλέτο γαλοπούλας)
1/2 φλ. τσ. αλεύρι περίπου
3 κ. σούπας κορν φλέικς θρυμματισμένα (προαιρετικά)
μπόλικη φρυγανιά τριμμένη
3-4  αβγά ελαφρά χτυπημένα
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα (προαιρετικό)

πολύ ζεστή (όχι καυτή) φριτούρα για το τηγάνισμα

 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το φιλέτο καλά και το αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει.

Στη συνέχεια κόβουμε το φιλέτο σε λωρίδες πάχους 1 εκ. περίπου και κατόπιν την κάθε λωρίδα σε κύβους
μεγέθους μπουκιάς.

Αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα.

Ανακατεύουμε σ΄ένα μπολ το τρίμμα φρυγανιάς με τα θρυμματισμένα κορν φλέικς.

Μέσα σε πλαστική σακούλα τροφίμων βάζουμε το αλεύρι και μετά ρίχνουμε όλα τα κομματάκια κοτόπουλου μαζί. Συστρέφουμε το άνοιγμα της σακούλας και πιάνοντάς τη στα δύο χέρια μας, την περιστρέφουμε στον αέρα για ν΄αλευρωθούν καλά όλες οι μπουκιές.

 

Καλύπτουμε με λαδόκολλα έναν δίσκο ή μια μεγάλη πιατέλα. Κάθε αλευρωμένο κομμάτι το  περνάμε από το αβγό και μετά το τυλίγουμε με το μείγμα της φρυγανιάς. Το αφήνουμε πάνω στη λαδόκολλα. Συνεχίζουμε με το επόμενο μέχρι να τελειώσουν όλα.

Ετοιμάζουμε το τηγάνι με το λάδι μας, κατά προτίμηση ηλιέλαιο.

Τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τες συχνά κι από τις δυο πλευρές.

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί και μετά τις μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες και σάλτσα γιαουρτιού.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ:  Αν δεν θέλουμε να τηγανίσουμε τις κοτομπουκιές αμέσως, μπορούμε να τις τοποθετήσουμε σ΄ένα πλατύ μπολ το οποίο θα έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και να τις φυλάξουμε στον καταψύκτη. Όταν θελήσουμε να τις χρησιμοποιήσουμε, απλά ξεπαγώνουμε και τηγανίζουμε.

Αντί για κορν φλέικς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγο ψιλό σιμιγδάλι, το οποίο θ΄ανακατέψουμε μαζί με τα χτυπημένα αβγά. Στη συνέχεια θα βουτήξουμε τις κοτομπουκιές και πάλι στη φρυγανιά. Έτσι γίνονται πολύ κριτσανιστές.

Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι στη φρυγανιά, θα πάρουν ωραία γεύση, χωρίς όμως να έχουν ιδιαίτερο κριτσάνισμα.






Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο