ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
17
2012

ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΜΕ ΠΑΝΤΣΕΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (17 Ιούνιος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 6 άτομα)

1 κιλό παντσέτα χωρίς καθόλου κόκαλο


ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ

1 κ. σούπας έτοιμο μίγμα για ψητά κρέατα
1 κ. σούπας πάπρικα (ή ανάλογο πιπέρι)
1 κ. σούπας ρίγανη
1 κ. σούπας κοφτή αλάτι
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι του κρασιού άσπρο αρετσίνωτο κρασί
1 φλ. του καφέ ξύδι


ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

πίτες για σουβλάκια
ντομάτες σε λεπτές φέτες
κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
τζατζίκι
μουστάρδα και ketchup
τηγανητές πατάτες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τα κομμάτια της παντσέτας και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Δεν θέλουμε να έχουν καθόλου υγρασία.

Παίρνουμε ένα κομμάτι, το τοποθετούμε πάνω στο σανίδι εργασίας και με το ειδικό σφυράκι της κουζίνας το πλαταίνουμε λίγο.

 



Στη συνέχεια με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την παντσέτα σε λεπτές λωρίδες.

 



Το ίδιο κάνουμε με όλα τα κομμάτια του κρέατος.

 



Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα σ΄ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τις ψιλοκομμένες παντσέτες. Με το χέρι θ΄ανακατέψουμε τώρα, για να εμποτιστούν όλα τα κομματάκια με το μίγμα που ετοιμάσαμε.

 

 



Κλείνουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Δεν χρειάζεται περισσότερο, ήδη θα έχει πάρει έντονη γεύση από το κρασί και το ξύδι.

Παίρνουμε ένα μεγάλο και πολύ καλό αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά.

Μόλις ετοιμαστεί, προσθέτουμε το γύρο και με ξύλινο κουτάλι ανακατεύουμε κάπου-κάπου. Δεν βάζουμε καθόλου λάδι γιατί η παντσέτα θα βγάλει το λίπος  της.

 

 



Αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να ροδίσει και στη συνέχεια τον βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα σερβιρίσματος.

 

 

Προτιμώ τη δυνατή φωτιά στο τηγάνισμα για να πιάσει γρήγορα κρούστα το κρέας και να κρατήσει τα υγρά του, παρόλο που η διαδικασία στα σουβλατζίδικα είναι αντίθετη. Εκεί ο γύρος σιγοψήνεται πάνω από τα κάρβουνα, αλλά εκεί επίσης είναι διαφορετικές και οι ποσότητες του κρέατος.

Στο μεταξύ τηγανίζουμε τις πατάτες μας σε σχήμα λεπτής βέργας (αυτές που ξέρουμε), ζεσταίνουμε με λίγο βούτυρο τις πίτες (τις οποίες και θα διατηρήσουμε ζεστές), κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Το τζατζίκι είναι προτιμότερο να το έχουμε έτοιμο από την προηγούμενη μέρα για να έχουν δέσει οι γεύσεις των υλικών του.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ:

Παίρνουμε μια ζεστή πιτούλα, την αλείφουμε με λίγο τζατζίκι, βάζουμε στο κέντρο και κατά μήκος της λίγη ποσότητα γύρου, περιχύνουμε με μουστάρδα και ketchup, αραδιάζουμε 2-3 φέτες ντομάτας και μερικές ροδέλες κρεμμυδιού, ενώ τελειώνουμε βάζοντας από πάνω μερικές τηγανιτές πατάτες. Διπλώνουμε την πίτα, κλείνοντας μέσα της με προσοχή τα υλικά που βάλαμε και τυλίγουμε το σάντουϊτς σε ένα κομμάτι λαδόκολλας. Τη διπλώνουμε πολύ καλά από κάτω για να μην ανοίξει και φύγει η γέμιση.

Συνοδεύουμε με παγωμένη μπύρα.

Καλή σας όρεξη!

 



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μπορείτε να πειραματιστείτε, χρησιμοποιώντας μπαχαρικά της αρεσκείας σας. Αυτά που σας προτείνω πιο πάνω, είναι εντελώς ενδεικτικά και αποτελούν δική μου γευστική επιλογή.

 

Αν τα κομμάτια της παντσέτας σας περιέχουν λίγο κόκαλα, μπορείτε να τα αφαιρέσετε, να τα βράσετε σε λίγο νερό με 1 κύβο βοδινού και λίγο πιπέρι για 1 ώρα περίπου και αφού σουρώσετε το ζωμό τους, να τα σερβίρετε με λίγο αλάτι και μουστάρδα σαν ουζομεζέ. Τον ζωμό τους θα τον φυλάξετε για άλλη χρήση.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 4
ΧείριστοΆριστο