ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
09
2012

ΦΙΛΕΤΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό φιλέτα γλώσσας κατεψυγμένα

αλεύρι
αλάτι
πιπέρι

1 φλ. τσ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
3-4 μέτριες, ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
3 μακριές πράσινες πιπεριές (κέρατο) σε λεπτές ροδέλες
1 κύβος λαχανικών
αλάτι
πιπέρι όσο θέλουμε
1/2 φλ. τσ. άσπρο κρασί αρετσίνωτο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα σε θερμοκρασία δωματίου μέσα σε σουρωτήρι με ένα δοχείο από κάτω για να τρέχουν τα νερά τους.

Τα ξεπλένουμε και τα τοποθετούμε πάνω σε τριπλό απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να μείνουν όσο πιο στεγνά γίνεται.

Σ΄ένα πλατύ μπολ (που να χωράει άνετα τα φιλέτα) βάζουμε λίγο αλεύρι.

Αλατοπιπερώνουμε τις γλώσσες.

Σε μεγάλο και πλατύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά.

Αλευρώνουμε ένα-ένα τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε πρώτα από τη μιά μεριά και μετά κι από την άλλη μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Βγάζουμε σε πιατέλα τα τηγανισμένα ψάρια και συνεχίζουμε με την επόμενη τηγανιά.

Αφού τελειώσουν όλα τα φιλέτα γλώσσας, μαζεύουμε το λάδι σε μπολ αφού το περάσουμε από το σουρωτήρι για να είναι καθαρό.

Καθαρίζουμε το τηγάνι μας και ξαναβάζουμε μέσα το καθαρό πλέον λάδι που τηγανίσαμε τα ψάρια μας.

Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τις πιπεριές με τις ντομάτες  κι ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να μαραθούν.

Τώρα θα σβήσουμε με το κρασί, θα χαμηλώσουμε τη φωτιά και θα προσθέσουμε τον κύβο, αλάτι και πιπέρι όσο μας αρέσει.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πηχτώσει.

Μόλις ετοιμαστεί, περιχύνουμε με αυτή τα τηγανισμένα φιλέτα.

Συνοδεύουμε με μικρές βραστές πατατούλες περιχυμένες με φρέσκο λιωμένο βούτυρο και πασπαλισμένες με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πίνουμε λευκό παγωμένο κρασάκι της επιλογής μας!!!



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η ίδια συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και με κατεψυγμένα φιλέτα μπακαλιάρου.

Επίσης μπορούμε αντί να ψιλοκόψουμε, να περάσουμε τις ντομάτες στο χοντρό μέρος του ρεντέ ή να τις βάλουμε στο πολυμίξερ.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο