ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Φ
18
2012

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ ΚΡΑΣΑΤΗ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (22 Νοέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1/2 κιλό τηγανιά χοιρινή
1/3 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσ. κόκκινο κρασί
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη (φλωρίνης) πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κύβος βοδινού
αλάτι
1-2 πιπεριές τσίλι σε πολύ μικρά κομματάκια
1 κ. σούπας ρίγανη
200 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε την τηγανιά και κόβουμε τα κομμάτια του κρέατος σε κύβους μεγέθους μπουκιάς.

Σε πλατύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά σε αρκετά δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρέας και το σωτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

 

 

 

 

Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

 

 

Τώρα θα ρίξουμε τις πιπεριές και θα τηγανίσουμε για 3-4 λεπτά ακόμη.

Αλατίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε τα τσίλι, τον κύβο διαλυμμένο σε ελάχιστο ζεστό νερό και τη ρίγανη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοψήνουμε για 1-2 λεπτά.

 

 

Τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι και το χοντροτριμμένο τυρί, ανακατεύουμε μια-δυο φορές και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

 

Δεν σερβίρουμε αμέσως, αφήνουμε να σταθεί η τηγανιά για λίγο ίσα-ίσα για να δέσουν οι γεύσεις.

Τοποθετούμε σε μεγάλο πιάτο ή τη μοιράζουμε σε μικρότερα και σερβίρουμε, πάντα συνοδεύοντάς τη με δροσερό κόκκινο κρασί.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προσέχουμε να νην παρατηγανιστεί το κρέας γιατί μετά σφίγγει. Αλατίζουμε μόνο στο τέλος του μαγειρέματος.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση