ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Φ
04
2012

ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ "ΦΟΝΤΑΝΤ"

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (02 Ιανουάριος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό μικρές πατάτες (λίγο μεγαλύτερες από αβγό)
μπόλικο καυτό σπορέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι (προαιρετικό)
λιωμένο φρέσκο βούτυρο για το σερβίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες ολόκληρες, δίνοντάς τους σχήμα αβγού. Τις ξεπλένουμε καλά.

Τις ρίχνουμε να τηγανιστούν σε βαθύ τηγάνι μέσα σε πολύ καυτό λάδι και δυνατή φωτιά στην αρχή.

 

 

 

Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο τη φωτιά και τις αφήνουμε να σιγοψηθούν για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά. Κάπου-κάπου τις γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.

 

 

Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα σερβιρίσματος, αλατίζουμε (αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με λίγο πιπέρι) και στο τέλος τις περιχύνουμε με μπόλικο φρέσκο λιωμένο βούτυρο.

 

 

Σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουν ιδανικά τα διάφορα ψητά κρέατα  (ψητό κατσαρόλας, χοιρινό ή μοσχάρι κοκκινιστό, μπιφτέκια, σουτζουκάκια, κτλ.).



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η επιτυχία στην εκτέλεση είναι να πάρουμε πατατούλες ροδοψημένες απ΄έξω και μαλακές από μέσα. Αυτό επιτυγχάνεται ευκολότερα αν φροντίσουμε οι πατάτες να καλύπτονται ολόκληρες (ή σχεδόν ολόκληρες) από το λάδι, καθώς τηγανίζονται.

Διαλέγουμε μικρές πατάτες για τη συνταγή αυτή για να μη μας περισσέψουν υπολείμματα πατάτας καθώς τις καθαρίζουμε. Στην περίπτωση βέβαια που θα χρησιμοποιήσουμε κανονικού μεγέθους πατάτες, θα τις χωρίσουμε σε 2 ή 3 τμήματα από όπου θα βγάλουμε τις "φοντάντ" και στη συνέχεια μπορούμε να βράσουμε τα απομεινάρια από τις πατάτες μας και να φτιάξουμε μ΄αυτά λίγο σπιτικό πουρέ πατάτας.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο