ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Δ
16
2011

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

800 γρ. αρνιού από πλάτη, χωρίς κόκαλα κομμένο σε κύβους
150 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
80 γρ. ξανθές σταφίδες
250 γρ. κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη ( ή ολόκληρη κατά προτίμηση)
80 γρ. ολόκληρα αμύγδαλα
1 γαρύφαλλο (μοσχοκάρφι)
15 ml ξύδι
250 ml ζωμός από κοτόπουλο
λίγη κανέλα
λίγο φρέσκο κόλιανδρο
αλάτι
πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες σε ένα μπολ με χλιαρό νερό (ή κρασί).

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι (αντικολλητικό ή με διπλό πάτο) σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε τους κύβους του κρέατος μέχρι να ροδίσουν απ΄όλες τις πλευρές.

Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα  και ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια. Τα σωτάρουμε μέχρι να γίνουν διάφανα. Τότε προσθέτουμε το ξύδι και 15 ml από το ζωμό του κοτόπουλου. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθεί ο ζωμός.

Ξαναβάζουμε το αρνάκι στο τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο, την κανέλα, το γαρύφαλλο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες και τα προσθέτουμε κι αυτά στο τηγάνι μας μαζί με τα αμύγδαλα και τον υπόλοιπο ζωμό από το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 1/2 ώρα. Κάπου-κάπου ανακατεύουμε και ελέγχουμε το ζωμό στο τηγάνι.

Σερβίρουμε το αρνί σε ζεστή πιατέλα, αφού το πασπαλίσουμε με φρέσκο κόλιανδρο. Μπορούμε να το σερβίρουμε με ζεστό πιλάφι ή κουσκούς.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Άκρως γιορτινό έδεσμα και πολύ καλή εναλλακτική γι΄αυτούς που δεν τους αρέσει η γαλοπούλα. Προσοχή στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε! Πρέπει να είναι οπωσδήποτε αντικολλητικό ή με διπλό πάτο.



Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση