ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ο
05
2011

ΣΥΚΩΤΙΑ ΚΟΤΑΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (05 Οκτώβριος 2011)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. συκώτια κότας πολύ φρέσκα
1 φλ. τσ. βούτυρο ή μαργαρίνη
αλάτι
πιπέρι
λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
χυμός μισού λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και ταυτόχρονα καθαρίζουμε τα συκώτια από τυχόν ίνες και μεμβράνες που περιέχουν. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μετά σε βαθύ μπωλ. Εκεί τ΄ αλατοπιπερώνουμε καλά και τ΄ανακατεύουμε.

Σε μικρό μπωλάκι βάζουμε λίγο αλεύρι. Θα χρησιμοποιήσουμε οπωσδήποτε προστατευτικό δίχτυ στο τηγάνισμα γιατί πιτσιλούν πολύ τα σηκωτάκια.

Σε πλατύ και βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και μόλις ετοιμαστεί, αλευρώνουμε ένα-ένα τα συκώτια και τα τηγανίζουμε απ΄όλες τις πλευρές. Πάντα έχουμε καλυμμένο το τηγάνι με το δίχτυ. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα σερβιρίσματος. Κλείνουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού το βούτυρο που έχει μείνει. Περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα συκώτια.

Σερβίρουμε αμέσως.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Τα στομάχια και οι καρδιές της κότας δεν είναι κατάλληλα για τη συνταγή αυτή επειδή είναι ήδη αρκετά σκληρά και με το τηγάνισμα σκληραίνουν περισσότερο.

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο