ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Σ
06
2011

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΜΕ ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (07 Ιανουάριος 2014)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 1/2 λίτρο νερό
1 1/2 κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
3 φύλλα δάφνης
1 κύβος ζωμού κότας
αλάτι
πιπέρι


1/2 + 1/2  φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη

1 δόση ατζέμ πιλάφι

Συνοδεύεται με τηγανητές πατάτες και ρώσικη σαλάτα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε τις μερίδες του κοτόπουλου και τις βάζουμε να βράσουν μαζί με τα φύλλα δάφνης, τον κύβο, αλάτι και πιπέρι για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.


Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα όλες τις μερίδες και σουρώνουμε τον ζωμό. Μ΄αυτόν θα φτιάξουμε 1 δόση ατζέμ πιλάφι. Αυτόν που θα περισσέψει θα τον φυλάξουμε για άλλη χρήση.

 

 



Σε βαθύ και μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το 1/2 φλ. τσ. βούτυρο να λιώσει και τηγανίζουμε μέσα σ΄αυτό το κοτόπουλο. Πρώτα από τη μια πλευρά και αφού κοκκινίσει, το γυρίζουμε κι από την άλλη. Θα πρέπει να φτιάξουμε δύο τηγανιές, γιατί δεν χωράνε όλες οι μερίδες σε μία.

 

 


 

Μεταφέρουμε σε μεγάλη πιατέλα και αλατίζουμε ελαφρά.

 



Το τηγανητό κοτόπουλο σερβίρεται ζεστό: σε κάθε πιάτο τοποθετούμε μια μερίδα κοτόπουλο, λίγο πιλάφι και αν επιθυμούμε πατάτες τηγανητές που τού ταιριάζουν πολύ. Συνοδεύουμε με ρώσικη σαλάτα και τυρί φέτα στη λαδορίγανη.

 



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να είναι το πιλάφι μας πιο εμφανίσιμο μπορούμε να βάλουμε σε φορμάκι ατομικό μια ποσότητα και να το αναποδογυρίσουμε στο πιάτο μας, όπως κάναμε με τα κάστρα που φτιάχναμε στην άμμο όταν είμαστε παιδιά  (όπως φαίνεται κι από τις σχετικές φωτογραφίες). Προσθέτουμε και λίγο πιπέρι από πάνω, έτσι για να γίνει πιο ορεκτικό!

 

Το στήθος του κοτόπουλου για να τηγανιστεί καλύτερα, είναι προτιμότερο να χωριστεί σε δύο οριζόντιες φέτες μετά το βράσιμο.

 

 



Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο