ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Σ
06
2011

ΣΥΚΩΤΙ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (08 Φεβρουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
3/4 φλ. τσ. αλεύρι για το τηγάνισμα
χυμός από 1 λεμόνι
1 1/2 φλ. τσ. αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το συκώτι, το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε μικρότερα κομμάτια και το καθαρίζουμε όσο μπορούμε καλύτερα από τις μεμβράνες που περιέχει. Γνωρίζω πως αυτό είναι λιγάκι δύσκολο, αλλά το θεωρώ απαραίτητο για να μπορεί να καταναλωθεί ευκολότερα από μικρούς και μεγάλους αυτό το θαυμάσιο φαγητό.

Τοποθετούμε τα καθαρά πλέον κομμάτια σ΄ένα μπολ και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

 

 

Σε πλατύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κάψει. Σε βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι.

Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και παίρνουμε ένα κομμάτι συκώτι, το αλευρώνουμε απ΄όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε με το επόμενο κομμάτι. Τηγανίζουμε 6-7 κομμάτια τη φορά.

 

 

Όταν ψηθούν από τη μια πλευρά τα γυρίζουμε κι από την άλλη. Μετά τα βάζουμε σε κατάλληλη πιατέλα.

Αφού τελειώσουν όλα τα συκώτια, σβήνουμε το λάδι μας με το χυμό του λεμονιού. Σουρώνουμε πρώτα και μετά ρίχνουμε το λαδολέμονο του τηγανιού πάνω στην πιατέλα μας.

Το συκώτι σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με ρώσικη σαλάτα και πατάτες τηγανητές. Παγωμένη μπύρα: το απαραίτητο συμπλήρωμα!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
: Την ίδια συνταγή μπορούμε να εκτελέσουμε και με χοιρινό συκώτι. Προσωπικά νομίζω πως το χοιρινό είναι πιο τρυφερό. Αυτό όμως είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου.

 

 


 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 6
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση