ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Σ
02
2011

ΣΝΙΤΣΕΛ ΧΟΙΡΙΝΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (12 Ιανουάριος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

750 γρ. σνίτσελ χοιρινά
1 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. πιπέρι
1 κ. σούπας ρίγανη
180 γρ. φρυγανιά τριμμένη

2-3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καλό είναι, τα σνίτσελ να μαγειρεύονται φρέσκα χωρίς να έχουν μπει προηγουμένως στον καταψύκτη. Γενικά το κρέας όταν καταψυχθεί χάνει μεγάλο μέρος από τη νοστιμιά του.


Πρέπει να φροντίσουμε ώστε τα σνίτσελ μας να έχουν περάσει από την ειδική μηχανή που υπάρχει στα κρεοπωλεία για να σπάει τις σκληρές ίνες του χοιρινού κρέατος. Αν αυτό δεν έχει γίνει, μπορούμε μόνοι μας  να τα χτυπήσουμε με το κατάλληλο σφυράκι της κουζίνας.


Ξεπλένουμε τα σνίτσελ με κρύο νερό, τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας κι από τις δυο πλευρές και τα κόβουμε σε 2-3 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθός τους.


Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο δίσκο το ένα δίπλα στο άλλο. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά και ξανακάνουμε το ίδιο.

 

 

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει καλά. Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετούμε την τριμμένη φρυγανιά και σ΄ένα δεύτερο τ΄αβγά ελαφρά χτυπημένα.

 


Όταν ετοιμαστεί το λάδ,ι παίρνουμε ένα κομμάτι κρέατος από το δίσκο, το περνάμε πρώτα από το αυγό και έπειτα το βουτάμε στη φρυγανιά.

 

 

 

 

Το βάζουμε κατεύθειαν στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Συνεχίζουμε με το επόμενο. Έτσι θα τηγανίζουμε 4-5 κομμάτια κάθε φορά, πρώτα πρέπει να ροδίσουν από τη μια πλευρά και μετά τα γυρίζουμε κι απ΄την άλλη. Προσοχή στη θερμοκρασία της φωτιάς: να μην είναι πολύ δυνατή γιατί θα μαυρίσουν απ΄έξω ενώ θα μείνουν άψητα από μέσα, αλλά να μην είναι και πολύ χαμηλή γιατί δεν θα αποκτήσουν τραγανή κρούστα. Η μέτρια θερμοκρασία ίσως είναι η ιδανικότερη για το τηγάνισμα των σνίτσελ....


Όταν ροδοκοκκινίσουν τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μετά τα τοποθετούμε σε κατάλληλη πιατέλα.

 

 

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα κομμάτια κρέατος που έχουμε στο δίσκο.

Τα σνίτσελ ταιριάζουν με πατάτες τηγανητές και ρώσικη σαλάτα. Μια παγωμένη μπύρα ή ένα δροσερό κόκκινο κρασάκι της επιλογής μας είναι το τέλειο συνοδευτικό!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εάν περισσέψει φρυγανιά τριμμένη και αβγό μπορούμε να προσθέσουμε λίγο αλάτι-πιπέρι-ρίγανη, να τ΄ανακατέψουμε και να πλάσουμε ένα ή δυο κεφτεδάκια. Τα τηγανίζουμε μαζί με τα τελευταία σνίτσελ. Τα παιδιά μου λατρεύουν αυτά τα.... "ψωμάκια", όπως τα αποκαλλούν. Στην κορυφή της παρακάτω πιατέλας φαίνεται ένα τέτοιο στρόγγυλο "ψωμάκι".

 

 

 

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 2
ΧείριστοΆριστο