Ενημέρωση
Loading
Μ
16
2018

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (16 Μάρτιος 2018)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

500 γρ. χοντρό μακαρόνι για παστίτσιο

αλάτι

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

 

1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο

1 πράσινη πιπεριά (κέρατο) ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά (φλωρίνης) ψιλοκομμένη

400 γρ. λουκάνικα φραγκφούρτης σε λεπτές ροδέλες

1 κονσέρβα τεμαχισμένα μανιτάρια (330 γρ.)

1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα

αλάτι

πιπέρι

500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

200 ml ζωμός κότας (ή βοδινού)

 

1 φλ. τσ. τριμμένο κεφαλοτύρι

 

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

 

1 λίτρο κρύο γάλα

5 κ. σούπας γεμάτες κορν φλάουρ

3 κ. σούπας γεμάτες βούτυρο ή μαργαρίνη

αλάτι

άσπρο πιπέρι

 

1 αβγό ελαφρά χτυπημένο

200 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμμένο στο χέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC και βουτυρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων 35 Χ 25 εκ. περίπου.

 

 

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό μαζί με 2 κουταλιές λάδι για 8 λεπτά.

 

Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε την γέμιση:

 

Σε κατσαρολίτσα βάζουμε μισό φλ. λάδι να κάψει καλά. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κατόπιν προσθέτουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες μαζί με τα μανιτάρια. Ρίχνουμε την πάπρικα και αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Σειρά έχει η κρέμα γάλακτος και ο ζωμός κότας. Ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις αρχίσει ο βρασμός απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι.

 

Μόλις βράσουν τα μακαρόνια, σουρώνουμε, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και από πάνω ρίχνουμε την γέμιση που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.

 

Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο βουτυρωμένο ταψί μας και στρώνουμε την επιφάνεια.

 

 

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.

 

 

Ετοιμασία της μπεσαμέλ: Σε βαθιά κατσαρολίτσα ρίχνουμε το γάλα και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά για να διαλυθεί εντελώς το δεύτερο. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλάτι και άσπρο πιπέρι. Ανακατεύουμε και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Από αυτό το σημείο και μετά πρέπει να είμαστε συνεχώς με την κουτάλα στο χέρι. Ανακατεύουμε σταθερά και μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει, κλείνουμε την εστία και απομακρύνουμε την κατσαρόλα όταν η κρέμα έχει  δέσει.

 

 

Τότε θα προσθέσουμε 1 αβγό χτυπημένο και το τριμμένο τυρί.

 

 

 

Αφού ανακατέψουμε για να ενωθούν, θ΄απλώσουμε την πλούσια μπεσαμέλ πάνω στα μακαρόνια. Τακτοποιούμε την επιφάνεια.

 

 

Ψήνουμε στην μεσαία θέση του φούρνου, με φωτιά μόνο από κάτω (ανοξείδωτα και πυρέξ ταψιά), για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.

 

 

Βγάζουμε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει κάπως και να σταθεροποιηθεί για να μπορεί να κοπεί σε κομμάτια.

 

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ωραία δένουν η καπνιστή πάπρικα με την κρέμα γάλακτος...

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε λουκάνικα αυτής της κατηγορίας (αρκεί να μην είναι χωριάτικα, γιατί δίνουν βαριά γεύση στο φαγητό).

 

 

 

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση