ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading

Λίγα λόγια από τη Σοφία...

Το όνομά μου, Σοφία Παπαδοπούλου. Πόλη μου, η όμορφη Θεσσαλονίκη. Η σχέση μου με τη μαγειρική άρχισε πριν από 28 χρόνια περίπου, όταν αποφάσισα να φτιάξω τη δική μου οικογένεια. Άγνωστος ο κόσμος της κουζίνας για μένα τότε...  Κι όμως, πολλά μπορεί να πετύχει κανείς, αρκεί να το θέλει. Το σημαντικότερο είναι ν΄αγαπάς αυτό με το οποίο ασχολείσαι και να θέλεις να προσφέρεις το καλύτερο, στους δικούς σου ανθρώπους και όχι μόνο.

 

Στις επόμενες σελίδες, θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τις γνώσεις και κυρίως την εμπειρία μου, πάνω στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Μην ξεχνάτε πως ένα απαραίτητο συστατικό στην κουζίνα, είναι η φαντασία που διαθέτει ο καθένας μας. Δεν πρέπει να φοβάστε τα πειράματα, γιατί μονάχα έτσι θα πετύχετε το ξεχωριστό και το διαφορετικό.


Σας εύχομαι μέσα απ΄την καρδιά μου καλή επιτυχία!


 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να χρησιμοποιηθεί σωστά η Αναζήτηση (συνταγών), θα πρέπει να γράψετε στο πεδίο αναζήτησης αυτό που ψάχνετε μόνο με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ ελληνικούς χαρακτήρες.

 


Δ
29
2019

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ - ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ( ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΓΗ )

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (29 Δεκέμβριος 2019)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

4 φακ. ξηρής μαγιάς
½ φλ. τσ. χλιαρό νερό
1 κ. σούπας ζάχαρη

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια (και λίγο επιπλέον στην άκρη)
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
2 βανίλιες
1 φακ. μαχλέπι
½ φακ. κακουλέ
350 γρ. ζάχαρη
1 ½ φλ. τσαγιού γάλα πολύ καυτό
1 ½ κ. σούπας αλάτι
Το ξύσμα και το χυμό (75 ml περίπου) από ένα μέτριο πορτοκάλι
Το ξύσμα ενός λεμονιού

200 γρ. βούτυρο καλής ποιότητας

1 αβγό χτυπημένο με 2 κ. σούπας γάλα

Αξιολόγηση Χρήστη: / 40
ΧείριστοΆριστο 
Δ
30
2016

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ... ΑΦΡΑΤΗ, ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΚΙ ΕΥΚΟΛΗ!

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (30 Δεκέμβριος 2016)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

250 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. μαργαρίνη
2 μέτρια ποτήρια του νερού ζάχαρη
4 αβγά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
1/2  κ. γλ. σόδα μαγειρικής
2 βανίλιες
1 φακ. κακουλέ
1 φακ. μαχλέπι
το ξύσμα και ο χυμός ενός μέτριου πορτοκαλιού
το ξύσμα ενός μέτριου λεμονιού
1/4 κ. γλ. αλάτι
γάλα πλήρες, τόσο όσο χρειάζεται ώστε, μαζί με το χυμό πορτοκαλιού να συμπληρωθεί ένα νεροπότηρο

ένα ταψί διαμέτρου 30-31 εκ.
λαδόκολλα λαδωμένη πολύ καλά
ένα φλουρί (νόμισμα) τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο
ζάχαρη άχνη ή γλάσο σοκολάτας για την επικάλυψη

Φούρνος πολύ καλά προθερμασμένος στους 175oC

 

Αξιολόγηση Χρήστη: / 5
ΧείριστοΆριστο 
Σελίδα 1 από 31
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ