ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Σ
11
2011

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (25 Μάρτιος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2-3 μέτριες πατάτες
2-3 κ. σούπας ξύδι
4-6 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικό)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 40-45 λεπτά.


Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Για να γίνει αυτό πιο γρήγορα, μπορούμε να τις αφήσουμε κάτω από το τρεχούμενο νερό της βρύσης.


Καθαρίζουμε τις φλούδες από τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Τοποθετούμε σε κατάλληλη πιατέλα ή μεγάλο πιάτο.


Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη.


Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο πράσινο κρεμμυδάκι.


Ραντίζουμε με ξύδι και λάδι. Δεν ανακατεύουμε καθόλου.

Η πατατοσαλάτα αυτή σερβίρεται ζεστή ή κρύα. Προσωπικά την προτιμώ σε θερμοκρασία δωματίου. Επειδή οι πατάτες γενικά είναι πολύ χορταστικές, μπορεί να αποτελέσει από μόνη της κύριο πιάτο.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Σε πολλούς αρέσει η γεύση του ξερού κρεμμυδιού. Επομένως μπορούμε να χρησιμοποήσουμε τέτοιο αντί για φρέσκο κρεμμυδάκι.

 


 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο