ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ο
03
2011

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΒΡΑΣΤΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (18 Ιούνιος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 μικρό κουνουπίδι
αλάτι
χυμός μισού + ενός λεμονιού
εκλεκτό ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Αφαιρούμε τα περιττά πράσινα φύλλα και πλένουμε πολύ καλά το κουνουπίδι μας. Το βάζουμε ολόκληρο σε κατσαρόλα (με το κοτσάνι προς τα κάτω) με αλατισμένο νερό όπου έχουμε προσθέσει το χυμό μισού λεμονιού. Ή μπορούμε να το χωρίσουμε πρώτα σε φουντίτσες και μετά να το βράσουμε.

 

 

Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 15-20 λεπτά από την ώρα που θ΄ αρχίσει ο βρασμός,  ανάλογα με το μέγεθος που έχει το κουνουπίδι μας. Πρέπει να προσέξουμε να μην παραβράσει, αλλά μόνο να μαλακώσει, τόσο όσο χρειάζεται για να τρώγεται εύκολα.

Με τη βοηθεία δυο ξύλινων κουταλιών το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει και να στραγγίσει εντελώς.

 

 

 

Τότε θα είναι έτοιμο και μπορούμε είτε να φτιάξουμε αμέσως τη σαλάτα, είτε να το φυλάξουμε στο ψυγείο και να το χρησιμοποιήσουμε όταν θελήσουμε να σερβίρουμε.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:

 

Βάζουμε το κουνουπίδι σε πιατέλα σερβιρίσματος και το χωρίζουμε σε φουντίτσες. Αλατίζουμε, περιχύνουμε με το χυμό ενός λεμονιού και στο τέλος προσθέτουμε το λάδι. Δεν ανακατεύουμε. Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Βάζοντας το χυμό λεμονιού στο αλατισμένο νερό της κατσαρόλας, πετυχαίνουμε να διατηρήσει το κουνουπίδι το χρώμα του και να μη μαυρίσει στο βράσιμο.

 

Εάν έχουμε χωρίσει το κουνουπίδι εξαρχής σε φούντες, θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος βρασίματος.

 

Συνταγή με βραστό κουνουπίδι : ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ

 

 


 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο