ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ο
03
2011

ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΣΑΛΑΤΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (10 Φεβρουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό μπρόκολα
αλάτι
χυμός ενός λεμονιού

 

Για το σερβίρισμα

αλάτι
ξύδι
ελαιόλαδο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε όλα τα πράσινα φύλλα, αφήνουμε μόνο τις φούντες και τον κορμό. Χωρίζουμε τις μεγάλες φούντες, αφήνουμε τις μικρότερες ενωμένες και κόβουμε τον κορμό σε κομμάτια . Πλένουμε πολύ καλά όλα τα μπρόκολα.

 

 

Σε κατάλληλη κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό με το χυμό ενός λεμονιού σε δυνατή φωτιά να βράσουν. Όταν αρχίσει ο βρασμός, προσθέτουμε τα μπρόκολα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με το καπάκι για 10-15 λεπτά.

 

 

 

 

Προσοχή! δεν πρέπει να βράσουν πολύ, μόλις μέχρι να μαλακώσουν για να τρώγονται.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα (ή τα σουρώνουμε) και αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν εντελώς.

 

 

Σ΄αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο, σκεπασμένα με διάφανη πλαστική μεμβράνη και να ετοιμάσουμε τη σαλάτα μας αργότερα ή την επόμενη μέρα.

 

 

 

Στο σερβίρισμα: Αφαιρούμε με το μαχαίρι την εξωτερική σκληρή φλούδα του κορμού και τον κόβουμε σε λοξές ροδέλες. Σε κατάλληλη πιατέλα αραδιάζουμε τις φέτες του κορμού και γύρω τους τις φούντες. Αλατίζουμε, περιχύνουμε με ξύδι και ελαιόλαδο. Δεν ανακατεύουμε καθόλου. Σερβίρουμε αμέσως.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Πρέπει να μαγειρεύουμε τα μπρόκολα την ίδια μέρα που τα προμηθευόμαστε, για να είναι φρέσκα και να μη χάνουν με το χρόνο τη νοστιμιά τους. Αποτελούν μια πολύ εύκολη, ελαφριά και νοστιμότατη σαλάτα που τρώγεται ευχάριστα απ΄όλους.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο