ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Δ
07
2011

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (09 Δεκέμβριος 2011)
ΕκτύπωσηE-mail

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

2 μέτριες πατάτες βραστές
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
2 κ.σούπας βούτυρο σε κομματάκια
3-4 φέτες αλλαντικών σε κομματάκια
60-70 γρ. τριμμένο κασέρι ή gooda ή γραβιέρα  
30 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι

Φούρνος προθερμασμένος στους 150οC


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Καθαρίζουμε τις πατάτες από τις φλούδες τους και τις κόβουμε σε 4 ή 6 λωρίδες κατά το μήκος τους.

Τις τοποθετούμε σε μεγάλο και ρηχό πυρίμαχο πιάτο (ή ταψάκι) και τις ξανακόβουμε σε μέγεθος μπουκιάς.

Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και βάζουμε από πάνω το βούτυρο σε μικρά κομματάκια εδώ κι εκεί.

Αραδιάζουμε τα κομματάκια των αλλαντικών -ό,τι μας βρίσκεται- και στο τέλος πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί  και το κεφαλοτύρι.

Βάζουμε το πιάτο στη μεσαία θέση του φούρνου, πάνω στη σχάρα και ψήνουμε μέχρι να λιώσουν τα κασέρια, περίπου 10-15 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.


Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Οι πατάτες φτιαγμένες μ΄αυτό τον τρόπο αποτελούν καταπληκτικό μπυρομεζέ, αλλά μπορούν άνετα να συνοδεύσουν κι ένα κύριο γεύμα ή ένα πιο επίσημο τραπέζι.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ψήνονται πολύ πιο γρήγορα στη δυνατή ταχύτητα του φούρνου μικροκυμάτων, σε 3 λεπτά περίπου είναι έτοιμες.

Γίνονται πολύ πιο νόστιμες και ορεκτικές αν χρησιμοποιήσουμε σαλάμι ουγγαρίας και κασέρι παλιού τύπου.

Αν το είδος του τυριού που θα βάλουμε στις πατάτες είναι αλμυρό, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε καθόλου κεφαλοτύρι.

Κρατώντας στο ψυγείο μας 2-3 βραστές πατάτες, είμαστε πάντα σε θέση να ετοιμάσουμε σε χρόνο μηδέν αυτό τον ωραιότατο και χορταστικό μεζέ.

 




Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο