ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Α
29
2013

ΠΑΤΑΤΕΣ BABY ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΤΥΡΙΩΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (29 Αύγουστος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό πατατούλες baby, καθαρές, χωρίς στίγματα
100 γρ. τυρί κρέμα, τύπου φιλαδέλφεια
35 γρ. ροκφόρ
3 κ. σούπας γεμάτες στραγγιστό γιαούρτι
1 κ. γλ. άνιθος ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι

1/2 φλ. τσ. περίπου φρέσκο βούτυρο λιωμένο, για το σερβίρισμα και το ταψί



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες. Είναι σημαντικό να έχουν καθαρή φλούδα, γιατί θα καταναλωθούν μαζί μ΄αυτή.

Τις βάζουμε σε κατσαρολίτσα με αλατισμένο νερό που τις σκεπάζει και τις σιγοβράζουμε για 25 λεπτά από τη στιγμή που θ΄αρχίσει ο βρασμός.

 



Στη συνέχεια τις βάζουμε σε σουρωτήρι, τις ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό βρύσης και τις αφήνουμε να στραγγίζουν. Αυτή είναι η προετοιμασία.

 



Όταν θελήσουμε να τις χρησιμοποιήσουμε, θα  προθερμάνουμε το φούρνο στους 180οC και θα βουτυρώσουμε ένα ταψάκι που να χωράει τις πατατούλες ολόκληρες ακριβώς.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση: σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και το ροκφόρ χοντροτριμμένο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο άνιθο ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Παίρνουμε μια πηχτή σάλτσα, πρέπει να είναι πηχτή για να μη "τρέξει" στο ψήσιμο.

 

 

Με ένα μαχαίρι αφαιρούμε ένα μέρος από κάθε πατατούλα, ένα καπάκι όπως λέμε, και την τοποθετούμε στο ταψάκι με το κομμένο μέρος προς τα πάνω. Κάνουμε ακριβώς το ίδιο για όλες τις πατάτες.

Βάζουμε πάνω σε κάθε πατάτα  με ένα κ. του γλ. μία ποσότητα από τη σάλτσα τυριών που ετοιμάσαμε.

 

 

Φουρνίζουμε στη μεσαία θέση του φούρνου, με φωτιά πάνω-κάτω για 20-30 λεπτά, ανάλογα με το είδος του ταψιού και το φούρνο μας. Μόλις πάρει χρώμα η γέμιση, οι πατατούλες είναι έτοιμες.

 

 

Ξεφουρνίζουμε και αμέσως περιχύνουμε με λιωμένο φρέσκο βούτυρο. Μοσχοβολάνε και είναι πεντανόστιμες!

 

 

Σερβίρουμε αμέσως σε μακρόστενη πιατελίτσα. Εξαιρετικός και χορταστικός μεζές για ούζο ή μπύρα.



ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προσοχή στο βράσιμο της πατάτας, πρέπει να γίνει σε σιγανή φωτιά για να μη σκάσει η φλούδα της.





Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση