ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ι
16
2013

ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΣΠΑΝΑΚΙ (ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ)

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (16 Ιούνιος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail


ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 6 άτομα)

300 γρ. σπανάκι (φρέσκο-καθαρισμένο-πλυμένο)
40 γρ. ροκφόρ
1/4 φλ. τσ. (50 ml) κρέμα γάλακτος
20 γρ. φρέσκο βούτυρο
αλάτι
λίγο πιπέρι (ή όσο θέλουμε)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεματάμε το σπανάκι μέσα σε λίγο αλατισμένο νερό που βράζει, για 5-8 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος που έχει.

Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το πολτοποιούμε στον πολυκόφτη μαζί με την κρέμα γάλακτος.

Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το μείγμα του σπανακιού και προσθέτουμε το βούτυρο, λίγο πιπέρι και το ροκφόρ, αφού πρώτα το πατήσουμε με το πιρούνι για να το  λιώσουμε.

Σε σιγανή φωτιά βράζουμε την κρέμα, μέχρι να λιώσουν το βούτυρο και το ροκφόρ και να ενσωματωθούν με το σπανάκι.

Αποσύρρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σερβίρεται ζεστή η κρέμα από σπανάκι και συνοδεύει υπέροχα διάφορα πιλάφια και ζυμαρικά.

Διατηρείται στο ψυγείο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και την επομένη, αφού ξαναζεσταθεί σε πολύ χαμηλή φωτιά.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όλη η νοστιμιά της οφείλεται στην ιδιαίτερη γεύση του ροκφόρ. Αν χρησιμοποιήσουμε άλλο τυρί, αλλάζει εντελώς και η γεύση της κρέμας.

 

Το αλάτι της συνταγής μπαίνει στο νερό που θα ζεματίσουμε το σπανάκι μας. Άλλωστε το τυρί έχει τη δική του αλμυρή υφή.

 

 

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση