ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ο
11
2011

ΦΑΣΟΛΑΔΑ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (10 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. φασόλια μέτρια

2 λίτρα βραστό νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (ή σε λεπτές φέτες)
4 μέτρια καρότα σε λεπτές ροδέλες
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο (κορμός και φύλλα)
λίγη ρίζα σέλινου σε κυβάκια μέγεθους ζαριού
1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
1 κύβος βοδινού
2 φλ. τσ. εκλεκτό ελαιόλαδο
αλάτι
1 πράσινη καυτερή πιπεριά ολόκληρη (προαιρετικό)
λίγη ρίγανη στο σερβίρισμα (προαιρετικό)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια, αφού τα πλύνουμε καλά, να μουσκεύουν σε μπολ με νερό.

Την επομένη, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν με λίγο νερό, ίσα-ίσα να τα σκεπάζει.


Στο μεταξύ σε κατσαρολάκι βράζουμε 2 λίτρα νερό.

 

Αφήνουμε τα φασόλια να βράσουν μόνο για 5-6 λεπτά και μετά πετάμε το νερό τους.

 

Ξαναβάζουμε στη φωτιά την κατσαρόλα με τα στραγγισμένα φασόλια και 1 φλ. τσ. λάδι.

 

 

 

Ανακατεύουμε συχνά για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το βραστό νερό.

 

 

 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα φασόλια να μισοβράσουν για 40 λεπτά περίπου.

Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά της φασολάδας: καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα καρότα, το σέλινο και το κρεμμύδι. Αν δεν θέλουμε να βάλουμε την ολόκληρη καυτερή πιπεριά, θα πρέπει να προσθέσουμε οπωσδήποτε λίγο πιπέρι για νοστιμιά.

 

 

 

Στα μισοβρασμένα φασόλια ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μαζί με τον πελτέ, τον κύβο, την ολόκληρη καυτερή (ή ανάλογο πιπέρι), αλάτι και το υπόλοιπο λάδι. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια και τα καρότα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο ζεστό νερό.

 

 

 

Η φασολάδα σερβίρεται ζεστή, πασπαλισμένη με λίγη ρίγανη και συνοδεύεται με: φιλέτα αντζούγιας, πράσινες ή μαύρες ελιές σε άλμη, σαλάτα καρότο-ρεπάνι ή πολίτικη σαλάτα ή κουνουπίδι βραστό. Αποτελεί ένα καθαρά παραδοσιακό ελληνικό πιάτο και θεωρείται από τα καλύτερα φαγητά για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Είναι απαραίτητο να πετάξουμε το πρώτο νερό στο οποίο βράζουν τα φασόλια γιατί έτσι απομακρύνουμε κάθε δυσάρεστη γεύση από τυχόν φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται κατά πολύ από το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 1
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση