ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ο
18
2011

ΣΤΟΜΑΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΟΤΑΣ ΣΤΙΦΑΔΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (18 Οκτώβριος 2011)
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

500 γρ. στομάχια και καρδιές κότας
2 μεγάλα κρεμμύδια σε λεπτά φετάκια
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
500 γρ. φρέσκος τοματοχυμός
1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
1 κύβος ζωμός κότας
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ. σούπας μπαχάρια
2 φύλλα δάφνης


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα στομάχια και οι καρδιές από τα κοτόπουλα είναι αρκετά σκληρά και γι΄αυτό πρέπει να βράσουν για να μαλακώσουν. Δεν θα πρότεινα συνταγές που περιέχουν μόνο τηγάνισμα. Αυτό δεν ισχύει για τα συκώτια κότας, που γίνονται υπέροχα τηγανητά (συκώτια κότας στο τηγάνι).

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα στομάχια, τα πλένουμε και τα κόβουμε στα τρία, αφαιρώντας τους δυο σκληρούς χόνδρους που έχει το καθένα. Πλένουμε πολύ καλά τις καρδιές και αν είναι μεγάλες, τις χωρίζουμε στη μέση κάθετα.

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να κάψει και σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τα στομάχια και τις καρδιές, ανακατεύουμε για λίγο ζωηρά και σβήνουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον τοματοχυμό, τον πελτέ, τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και τα μπαχάρια. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά τα στομάχια. Αν διατηρήσουμε πολύ χαμηλή φωτιά, δεν θα χρειαστεί να προσθέσουμε καθόλου νερό ή σχεδόν καθόλου. Κι αυτή θα είναι η επιτυχία, γιατί τότε το φαγητό μας θα γίνει πολύ πιο νόστιμο.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν προσθέσουμε και συκώτια κότας στην εκτέλεση της συνταγής. Κι αυτό σας το τονίζω, γιατί συνήθως τ΄αγοράζουμε ανακατεμένα μαζί με τα στομάχια και τις καρδιές.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
: Αν χρησιμοποιήσουμε μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου το φαγητό γίνεται απίστευτα νοστιμότερο, αλλά σίγουρα απαιτεί περισσότερα έξοδα και κόπο. Σ΄αυτή την περίπτωση η συνταγή εκτελείται διαφορετικά: καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τα χαράζουμε στη βάση τους σταυρωτά και τα βάζουμε σε καθαρό νερό να σταθούν για 1 ώρα, για να φύγει η  κάψα τους. Θα τα σωτάρουμε με λίγο βούτυρο, θα τα σβήσουμε με μισό ποτήρι κρασί και μετά θα τα προσθέσουμε στα σωταρισμένα στομάχια. Εδώ τα στομάχια και οι καρδιές σωτάρονται μόνο με ένα μικρό ξερό κρεμμύδι. Από κει και μετά η διαδικασία είναι ίδια με την προηγούμενη.


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση