ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ο
19
2011

ΝΤΟΜΑΤΟΡΥΖΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία
ΕκτύπωσηE-mail

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. τσ. ρύζι γλασσέ
500 γρ. φρέσκος τοματοχυμός
1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
1 κύβος ζωμός βοδινού ή κότας
2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 λίτρο βραστό νερό
αλάτι
πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι με πολλά νερά.

Βάζουμε το λάδι να κάψει και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Μόλις ξανθίνει, προσθέτουμε το μαϊντανό με τον κύβο και ανακατεύουμε ζωηρά για λίγο. Ρίχνουμε τον τοματοχυμό και τον πελτέ, ανακατεύουμε και πάλι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Τώρα θα προσθέσουμε το βραστό νερό, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι, θ΄ανακατέψουμε για να ενωθούν τα υλικά μας καλά και θα σιγοβράσουμε το φαγητό για μισή ώρα περίπου μέχρι να βράσει το ρύζι. Κατά διαστήματα ελέγχουμε το ζωμό κι αν χρειαστεί θα συμπληρώσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.

Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει λίγο και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με λίγο πιπέρι για καλύτερη εμφάνιση και περισσότερη νοστιμιά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τα φαγητά που περιέχουν ρύζι, όταν σταθούν ή ακόμη και την επόμενη μέρα, πήζουν αρκετά. Γι΄αυτό πρέπει να φροντίσουμε να υπάρχει αρκετός ζωμός στην κατσαρόλα. Αν παρόλ΄αυτά το ντοματόρυζο γίνει πολύ πηχτό, μπορούμε να το αραιώσουμε με λίγο ζεστό νερό όταν θα το ξαναζεστάνουμε.


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο