ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ο
25
2011

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (01 Αύγουστος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό σπανάκι
2 φλ. τσ. ρύζι καρολίνα πλυμμένο με πολλά νερά
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κ. σούπας άνιθος ψιλοκομμένος
1 κύβος βοδινού ή λαχανικών
6-7 φλ. τσ. ζεστό νερό
αλάτι
πιπέρι
χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι. Προσέχουμε τα φύλλα του να είναι τρυφερά και χωρίς στίγματα. Το ζεματάμε για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.

Βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι σε μια πλατιά κατσαρόλα. Σωτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνιθο. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

Στίβουμε το σπανάκι στα χέρια μας και το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε κύβους. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι κι ανακατεύουμε για να ενωθούν καλά τα υλικά μας.

Τώρα θα προσθέσουμε το ρύζι και τον χυμό λεμονιού σε διάφορα σημεία εδώ κι εκεί, αποφεύγουμε ν΄ανακατέψουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι ν΄απορροφήσει το ρύζι τα υγρά από το σπανάκι.

 

 

Διαλύουμε τον κύβο στο ζεστό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, βάζουμε το καπάκι και την κουνάμε για να ενσωματωθεί ο ζωμός στο φαγητό. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτα ( καλύτερα να κρατήσουμε το 1 φλ. τσ. ζωμό και να το χρησιμοποιήσουμε εφόσον χρειαστεί ).

 

 

 

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα και από πάνω βάζουμε το καπάκι.


 

Πρέπει να σταθεί έτσι για 15 λεπτά το φαγητό και μετά μπορούμε  να σερβίρουμε. Ελέγχουμε αν χρειάζεται περισσότερο λεμόνι.

 

 

Το σπανακόρυζο συνοδεύεται ιδανικά με τυρί φέτα και κουνουπίδι βραστό σαλάτα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το σπανακόρυζο θέλει προσοχή στο βράσιμο ώστε να μη λασπώσει. Γι΄αυτό κι αποφεύγουμε το ανακάτεμα, ενώ φροντίζουμε στην προετοιμασία να στίψουμε καλά το σπανάκι γιατί μέσα στην κατσαρόλα θα βγάλει κι άλλα υγρά.

 

Μπορούμε φυσικά να εκτελέσουμε τη συνταγή και με έτοιμο κατεψυγμένο σπανάκι. Σ΄αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται ζεμάτισμα, απλά θα το αφήσουμε να ξεπαγώσει μέσα σε σουρωτήρι για να αποβάλλει όσα το δυνατόν περισσότερα υγρά γίνεται. Στη συνέχεια θα το τεμαχίσουμε και πάλι σε κύβους, θα το στίψουμε στα χέρια μας  και θα το προσθέσουμε στην κατσαρόλα.

 

 

 




Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΚΕΡΙΑ
ΚΑΝΤΗΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ
ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Καντήλια
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση