ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Ο
25
2011

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (11 Ιανουάριος 2013)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 1/2 κιλό πατάτες ( ή 6 μέτριες πατάτες)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελ. σκόρδου ψιλοκομμένη
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 κιλό φρέσκος τοματοχυμός
1 κ. σούπας πελτές ντομάτας
1 κ. γλ. κοφτό ζάχαρη
2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
200 ml (1 φλ. τσ.) καυτός ζωμός βοδινού ή κότας
5-6 μπαχάρια
2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε στα 6 ή στα 8 τις πατάτες (κυδωνάτες).

 

 

Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο για να σωταριστούν ελαφρά. Ανακατεύουμε και μόλις ξανθίνει το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις πατάτες για να πάρουν κι αυτές νοστιμιά.

 


 

Αφήνουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας κάπου-κάπου και στη συνέχεια ρίχνουμε τον τοματοχυμό, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι το φαγητό, για να μη καταστρέψουμε τις πατάτες που γίνονται ευαίσθητες όταν βράζουν. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

 

 

Μόλις ξαναρχίσει ο βρασμός, ρίχνουμε τον καυτό ζωμό, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να πηχτώσει η σάλτσα του. Όσο διαρκεί το μαγείρεμα, δεν ανακατεύουμε παρά μόνο κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα, για να μην κολλήσουν οι πατάτες. Ελέγχουμε το ζωμό, αν χρειαστεί θα προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.

 

 

 

Σερβίρουμε, αφού αφαιρέσουμε τα δαφνόφυλλα. Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής αλλά και με αλμυρά μεζεδάκια.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
: Αν χρησιμοποιήσουμε πολτοποιημένο τοματάκι κονσέρβας (400 γρ.), θα πρέπει ν΄αυξήσουμε το νερό του φαγητού κατά 500 ml, γιατί είναι πολύ πηχτό και δεν θα βράσουν καλά οι πατάτες μας, ούτε θα έχουμε την ποσότητα της σάλτσας που επιθυμούμε.

 

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο