ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Σ
20
2012

ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ ΜΕ ΒΡΑΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (21 Σεπτέμβριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

Πρόκειται για μια γερμανική σπεσιαλιτέ που τυγχάνει να είναι από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές για μοσχάρι.

Ας δούμε πώς γίνεται:

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 δόση μοσχάρι κοκκινιστό στην κατσαρόλα, όπου όμως τα κομματάκια του κρέατος θα τα κόψουμε πολύ μικρά, στο μέγεθος του καρυδιού

1 1/2 κιλό πατάτες αρκετά μικρές (όχι απαραίτητα ραγού)
1 κύβος βοδινού ζωμού
αλάτι
ο χυμός μισού λεμονιού

άσπρο πιπέρι
1 κ. γλ. βούτυρο λιωμένο ζεστό για κάθε πατατούλα
ψιλοκομμένος  φρέσκος μαϊντανός




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λέγοντας τας κεμπάπ (τούρκικη ονομασία), εννοούμε     πολύ μικρά κομμάτια από βοδινό ή μοσχάρι κοκκινισμένα με σάλτσα ντομάτας στην κατσαρόλα.

Αφού λοιπόν πλύνουμε το κρέας μας, του αφαιρέσουμε περιττά λίπη και το κόψουμε σε μπουκίτσες με μέγεθος καρυδιού, θα το μαγειρέψουμε σύμφωνα με τη συνταγή: μοσχάρι κοκκινιστό στην κατσαρόλα.

Μια ώρα περίπου πριν ετοιμαστεί το κρέας μας, σε ξεχωριστή κατσαρόλα, θα βάλουμε αρκετό αλατισμένο νερό μαζί με 1 κύβο βοδινού ζωμού για να βράσει.

Ταυτόχρονα πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Τις αφήνουμε μέσα σε μπωλ με καθαρό νερό και το χυμό μισού λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, θα ρίξουμε μέσα τις πατάτες και θα τις βράσουμε για 40 λεπτά περίπου. Πρέπει να μαλακώσουν καλά, χωρίς όμως να σκάσουν.

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πυρίμαχη πιατέλα και τις διατηρούμε ζεστές μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ: Στη μια πλευρά του πιάτου βάζουμε μια ποσότητα από το κρέας μαζί με ανάλογη σάλτσα από την κατσαρόλα, ενώ στην άλλη πλευρά του αραδιάζουμε 2-3 πατατούλες. Πάνω από κάθε πατατούλα τοποθετούμε 1 κ. γλ. ζεστό λιωμένο βούτυρο, άσπρο ή μαύρο πιπέρι και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.

Το φαγητό αυτό τρώγεται ζεστό. Ακαταμάχητος, κατά τη γνώμη μου, είναι ο συνδοιασμός τριών γεύσεων: βουτυρωμένης πατάτας-σάλτσας-κρέατος. Δοκιμάστε το!!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
: Προσοχή στο βράσιμο της πατάτας.

 

Την ίδια συνταγή μπορούμε να εκτελέσουμε και με μικρά κομματάκια χοιρινού κρέατος.




Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο