ΓΥΑΛΙΝΑ ΕΙΔΗ
Διαφήμιση

ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΚΕΡΙΟΥ
ΓΥΑΛΙΝΑ ΑΝΘΟΔΟΧΕΙΑ

Ενημέρωση
Loading
Σ
13
2011

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Συντάχθηκε απο τον/την Σοφία Τελευταία Ενημέρωση (05 Ιανουάριος 2012)
ΕκτύπωσηE-mail

 

 

 

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1 κιλό κολοκυθάκια
1 αυγό
1 κ. σούπας βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. τσ. τριμμένη φρυγανιά ίσως και λίγη περισσότερη
2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κύβος βοδινού ή λαχανικών
250 γρ. τυρί φέτα χοντροτριμένη
50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι

λίγη ρίγανη



αλεύρι για το τηγάνισμα
μπόλικη καυτή φριτούρα για το τηγάνισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε, καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια από τις φλούδες τους και τα βράζουμε ολόκληρα για 30-40 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.

 

Τα βγάζουμε σε τρυπητό, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και τ΄αφήνουμε να κρυώσουν και να στραγγίξουν καλά. Όσο περισσότερο νερό χάσουν, τόσο το καλύτερο.

 

Στη συνέχεια βάζουμε τα κολοκυθάκια σε μπολ, αφού τα στίψουμε ελαφρά στα χέρια μας.

 

 

 

Σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μπολ.

 

Τώρα θα ρίξουμε το αυγό, τον μαϊντανό, τον κύβο διαλυμμένο σε ελάχιστο ζεστό νερό, τη φρυγανιά, τα  τυριά, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλη φρυγανιά, αρκεί το μείγμα να μπορεί να πλάθεται.

 

 

 

Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, για να σφίξει περισσότερο.

 

Έχουμε έτοιμη φριτούρα για το τηγάνισμα κι ένα μπολάκι με λίγο αλεύρι. Παίρνουμε στα χέρια μας μια κουταλιά από το μίγμα, πλάθουμε ένα κεφτεδάκι, το αλευρώνουμε και το τοποθετούμε στο τηγάνι. Συνεχίζουμε με τον επόμενο κολοκυθοκεφτέ. Όταν ψηθούν από τη μια μεριά, τους γυρίζουμε κι από την άλλη. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και μετά σε πιατέλα σερβιρίσματος.

Οι κολοκυθοκεφτέδες σερβίρονται ζεστοί ή κρύοι και συνοδεύονται με σάλτσα γιαουρτιού ή τζατζίκι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το μυστικό στους κολοκυθοκεφτέδες είναι να πετύχουμε ένα αρκετά συμπαγές μίγμα, που να πλάθεται εύκολα, για να μη ταλαιπωρηθούμε στο τηγάνισμα.

 


Αξιολόγηση Χρήστη: / 0
ΧείριστοΆριστο